Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Schilder Emmen

Schildersbedrijf Emmen gezocht? Vind je schilder!

Schildersbedrijf in Emmen gezocht? Op deze pagina vind je handige informatie, richtprijzen en vraag je eenvoudig tot drie gratis offertes aan bij een schilder uit Emmen.

Offerte schilder Emmen

Kostenoverzicht schilder Emmen

De kosten voor een schilder uit Emmen ligt gemiddeld per uur tussen de €30 en €40. Dit is exclusief btw en materiaalkosten. Per m² is dit ongeveer tussen de €6 en €40 per m². Hieronder staat een kostenoverzicht voor een schilder uit Emmen.

Soort schilderwerk Prijs Beschrijving
Deur schilderen €100 Deur en deurpost
Trap schilderen €450
Dakkapel schilderen €550 Gehele dakkapel inclusief kozijnen
Muren sauzen (35 m²) €850 Inclusief materiaal
Plafond schilderen (30 m²) €650 Inclusief materiaal
Kozijnen schilderen (10 m²) €500 Inclusief verf en lak

Afhankelijk of het om binnen- of buitenschilderwerk gaat betaal je een iets ander tarief. Buitenwerk is over het algemeen prijziger dan binnenschilderwerk. 

Voor een binnenschilder uit Emmen betaal je gemiddeld €6 en €15 per m². Voor een buitenschilder uit Emmen betaal je ongeveer tussen de €20 en €35 per m².

Bij binnenschilderwerk kan je denken aan het schilderen van de muren, plafonds, kozijnen of deuren in huis. Verder natuurlijk ook trappen of de badkamer verven. Sommige schilders kunnen ook de muren behangen.

De kosten voornamelijk afhankelijk van het soort werkzaamheden dat je door schilder wil laten uitvoeren. Wil je een muur laten schilderen of het plafond laten schilderen dan kost dat ongeveer €10 tot €22 per m²

Laat je de muren met latex spuiten dan kost dat ongeveer €6 tot €10 per m². Dit komt doordat sauzen arbeidsintensiever is dan spuiten.

Bij buitenschilderwerk kan je denken aan het schilderen van de buitenkozijnen en buitendeuren, erkers, de garage, maar ook het schilderen van de gevel.

Buitenschilderwerk kost gemiddeld meer dan binnenschilderwerk. Dit komt doordat buitenschilderwerk aan strengere eisen moet voldoen, omdat het schilderwerk een beschermende functie heeft. 

Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van houtrot bij je geschilderde buitendeuren door weersinvloeden en vocht. Binnenschilderwerk heeft ook een beschermingsfunctie, maar minder dan voor buiten. 

Zo betaal je voor het schilderen van je buitenkozijnen makkelijk €40 per uur. Deze prijs per uur is exclusief btw en materiaalkosten. De prijs voor de kozijnen rekent de schilder uit Emmen vaak per uur en niet per vierkante meter. Elk huis is anders en dat maakt het lastig in te schatten om hoeveel vierkante meter het zou gaan.

Prijsopbouw schilderwerk Emmen

De prijs van een schilder uit Emmen is als volgt opgebouwd:

Prijsopbouw schijf

Goedkoop schildersbedrijf Emmen: Bespaartips

Teveel betalen wil natuurlijk niemand. Maar uiteindelijk is de vraag niet: Waar vind ik een goedkope schilder uit Emmen? Maar wel: Waar vind ik de voordeligste schilder uit Emmen? 

Op de markt zijn er schilders die bijvoorbeeld zwart werken en geen btw afdragen. Deze schilders vragen vaak een spotprijs, rond de €20 per uur. Het lijkt misschien goedkoop, maar er zitten veel risico’s aan verbonden. Zo ben je namelijk niet verzekerd van goed schilderwerk, heb je geen garantie en kan je nergens terecht wanneer blijkt dat de schilder niet deugt. 

Goedkoop betekent dus niet altijd voordelig. Wanneer je kiest voor een schilder die de juiste prijs-kwaliteitsverhouding biedt, dan weet je dat je schilderwerk goed gedaan wordt met de juiste verf en kan je weer een aantal jaar vooruit. 

Natuurlijk zijn er wel een aantal zaken die ervoor kunnen zorgen dat je niet meteen de hoofdprijs hoeft te betalen. Daarom staan hieronder een aantal tips waarmee je kan besparen bij het vinden van een schilder uit Emmen: 

Tip 1: Vraag een aantal offertes en vergelijk deze om zo te zien welke optie het beste past bij jouw wensen. 

Tip 2: Maak de muren toegankelijk en strijk de ondergrond mogelijk alvast zelf voor. 

Tip 3: Gebruik kwaliteitsverf. Qua prijs lijkt goedkope verf voordeliger, maar op de lange termijn is dat niet zo. Wanneer je voor kwaliteitsverf kiest dan heb je meer garantie dat de verf jaren goed blijft. Al zegt de prijs natuurlijk ook niet alles. 

Tip 4: Laat gelijk al je schilderklussen uitvoeren. Vaak krijg je dan stapelkorting van de schilder uit Emmen. 

Tip 5: Probeer of het mogelijk is om een vaste prijs af te spreken. Op deze manier sta je achteraf niet voor verrassingen. 

Tip 6: Kies voor een winterschilder uit Emmen. Je krijgt dezelfde kwaliteit, maar voor een lagere prijs. 

Als laatste is er een verschil in prijs tussen een winterschilder, binnenschilder en buitenschilder. Het verschil leggen we hieronder uit:

Binnenschilder Emmen

Een binnenschilder uit Emmen doet alle schilderklussen in huis. Dit vergt andere technieken dan het schilderen van buitenschilderwerk. Zo weet hij hoe je de binnentrap schildert op de juiste manier en welke verf hij daarvoor nodig heeft, net als bijvoorbeeld het schilderen van de badkamer. In de meeste gevallen betaal je minder voor een binnenschilder, omdat hij vrij weinig te maken heeft met de weersinvloeden buiten. 

Buitenschilder Emmen

Een buitenschilder uit Emmen is gespecialiseerd in het schilderen van je buitenschilderwerk. Zo weet hij in welke periode hij het best kan schilderen en hoe het buitenschilderwerk het best beschermd blijft tegen weersinvloeden. 

Dit zorgt er wel voor dat een buitenschilder duurder is. Maar wanneer je de buitenkozijnen laat schilderen, weet je wel dat deze weer minimaal vijf tot zeven jaar meegaan. 

Winterschilder Emmen

Met een winterschilder uit Emmen bespaar je eenvoudig geld. Voorheen kon je alleen een winterschilder inhuren voor binnenschilderwerk, maar tegenwoordig is het ook mogelijk voor buiten. De kwaliteit van de verf wordt steeds beter, waardoor het ook mogelijk is om in de winter te schilderen. 

Dit is dan ook een van de beste manier om op kosten te besparen waarbij je niet bespaard op kwaliteit.

Schilderwerken muren binnen

Schildersbedrijf rondom Emmen inschakelen

Emmen heeft een oppervlakte van 34.626 hectare en is daarmee een van de grootste gemeenten van Nederland. Naast de stad Emmen zijn er tientallen bijbehorende buurtschappen en dorpen. 

Bij de de bouw van nieuwe woonwijken in de jonge industriestad, wordt zowel de voordelen van wonen en landschap gecombineerd met verschillende stedelijke voorzieningen. 

In Emmermeer is de bouw van eerste naoorlogse woningen begonnen in 1948. Daarmee is deze wijk ook de oudste naoorlogse wijk van emmen. De eerste woningen die werden gebouwd kregen een traditionele vormgeving: ze hadden een stuk grond voor het houden van dieren het het verbouwen van groenten. 

Ook kwamen er rijtjeswoningen in de wijk, zogenaamd de Welschem-serie. Dit was tot dan toe nog nieuw voor de bewoners. Een paar jaar later verschenen ook hoogbouw woningen aan de Warmeerweg en de Meerstraat. 

In het jaar 1954 stonden er in gemeente Emmen 444 krotten en keten. Het merendeel, zo’n 91,9% stond in de dorpen. Voornamelijk in de dorpen Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Klazienaveen en Zwartemeer. Als vervanging van deze woningen bouwde ze er ongeveer zevenhonderd nieuwe woningen tussen 1954 en 1967. Daarmee veranderde het uiterlijk van het dorp in een naoorlogse buurt. 

In Emmerhout verschenen tussen 1966 en 1976 drie soorten woningen: eengezins-rijtjeshuizen, etagewoningen en flats. De flats verschenen voornamelijk in het centrum van Emmen. De huizen waren voornamelijk bedoeld voor mensen met een lager inkomen, voornamelijk fabrieksarbeiders. 

Per type woning is een andere schilders aanpak nodig. Een schilder uit Emmen weet precies welke aanpak nodig is om jouw woning weer strak in de lak te krijgen.

Schilder gezocht in Emmen?

Offerte schilder Emmen

Recente aanvragen uit Emmen

woensdag 03 augustus 2022

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk. Herstelwerk. Boven de garage gevelbeplating (eventueel vervangen maar kan ook geschilderd) Dakkapel 1e verdieping. 13 kleine kozijnen max 100x130 op de begane grond. 2 buitendeuren. Garagedeur. Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Houtwerk buiten schilderen (deuren, kozijnen, luiken, daklijsten, ...) Wat voor type buiten houtwerk moet worden geschilderd?: Kozijnen, Houten gevelbekleding, Anders


Behang- en schilderwerk Klijndijk
vrijdag 17 december 2021

Buitenmuren van de woning aan de buitenkant schilderen

Ik zoek een schilder voor het schilderen van de buitenkant van de muren van mijn woning, ik zou graag willen dat er een vakman even langs komt om op te meten om hoeveel m2 het precies gaat.


Behang- en schilderwerk Emmen
woensdag 15 juli 2020

Kozijnen en deuren schilderen

Ik wil graag mijn bungalow laten schilderen in de kleur antraciet. Het gaat om 10 kozijnen en 2 deuren.


Behang- en schilderwerk Zwartemeer
zaterdag 30 mei 2020

Behangen en schilderen nieuwbouwwoning in januari 2021

Graag ontvang ik een offerte voor de wandafwerking van mijn nieuwbouwwoning. Ik wil deze voorzien van glad glasvlies/renovlies behang, afgewerkt met een witte kleur (mogelijk RAL 9010). De muren worden behangklaar opgeleverd door de aannemer. Verder wil ik de plafonds en nog andere zaken geschilderd hebben. Behangen is ongeveer 200 m2 in totaal: * Begane grond woonkamer, open keuken en gang; * 1e verdieping (muv badkamer); * Trappenhuis van begane grond tot aan nok van het dak. Sauzen plafonds ongeveer 110 m2 in totaal. Totale verwachte werkzaamheden: - Eventuleel egaliseren van de wanden; - Eventueel voorstrijken; - Naadloos aanbrengen van glasvezelbehang; - Dekkend wit sauzen met professionele muurverf; - Eventueel afkitten van randen en hoeken; - Sauzen van alle plafonds muv zolder; - Schilderen van alle deurkozijnen en binnendeuren; - Schilderen van 2 houten trappen en balustrade eerste verdieping; Graag laat ik mij informeren met welke kwaliteit behang en verf u werkt en welke garantie u biedt. Verder wil ik graag weten wat de totaalprijs is en wat u vraagt per m2. De uitvoeringsdatum van de werkzaamheden zal waarschijnlijk medio januari 2021 zijn. Zodra de opleverdatum bekend is, kunnen wij samen een definitieve planning maken.


Behang- en schilderwerk Emmen
zondag 17 mei 2020

Binnenschilder

Goedemiddag, binnenkort komen wij in Exloo wonen maar de (huur)woning heeft achterstallig onderhoud. Kozijnen, trap en ander houtwerk heeft in geen jaren een kwast gezien. Heeft u een schilder die ons daarbij kan helpen?


Behang- en schilderwerk Exloo
zaterdag 07 maart 2020

Het schilderen van onze benedengevel

Bestaand huis, gevels verven, allemaal benedenvloers dus max 2,90 hoog. totaal 58 m2 of 68 m2 zonder de ramen/deur mee te rekenen. Het gaat om een stenen.


Behang- en schilderwerk Ter Apel

Schilderen in regio Emmen

Andere klussen in Emmen

Offertes aanvragen