Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Lichtkoepel plat dak

Lichtkoepel

Lichtkoepel

Zoek je een mogelijkheid om extra zonlicht en misschien zelfs wel frisse lucht in je woning te krijgen? Een lichtkoepel biedt dan een goede uitkomst. Hieronder vind je meer informatie en kan je vrijblijvend offertes aanvragen.

Heb je weinig licht in een ruimte van je woning en zijn alleen lampen niet genoeg om het lichter te maken? Een lichtkoepel is de oplossing!

Lichtkoepels zijn ideaal om extra licht in woningen met platte daken te krijgen. Een lichtkoepel is een dakraam voor een plat dak. Een donkere kamer krijgt daardoor een aangename sfeer waar je graag wil zitten. Daarbij laat het de ruimte ook groter lijken.

Natuurlijk daglicht wordt door de meeste mensen nog steeds als het fijnste licht beschouwt. Ook is er een mogelijkheid om te ventileren, waarmee je de luchtkwaliteit in je huis verbetert. 

Bij Casius vind je de gespecialiseerde en erkende vakman die je kan helpen met het verlichten van jouw woning via een lichtkoepel. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een dakkoepel wil laten plaatsen? Wil je graag dat een specialist bij je langskomt om alle vakkundige normen van het plaatsen van een dakkoepel te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost een lichtkoepel?

Lichtkoepels zijn er in verschillende soorten en maten. Het is mogelijk om de koepel elektrisch aan te sluiten, zodat je deze op afstand kan besturen of deze zelfs binnen bepaalde ingestelde tijden automatisch open kan laten gaan. Hou in dit geval rekening met ongeveer €600 extra kosten.

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de dakraamspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Prijs per m² Eigenschappen
Acrylaat €800 Sterker en lichter dan glas, minder sterk dan polycarbonaat
Polycarbonaat €850 Sterker dan glas en acrylaat
Glas €1.000 Elegante uitstraling

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Lichtkoepel

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Soorten lichtkoepels

Je kan kiezen uit drie soorten materiaal: glas, polycarbonaat of acrylaat. Elk met zijn eigenschappen. Misschien wil je wel een zonwerende lichtkoepel of een van Velux, ook dat is mogelijk. 

Acrylaat lichtkoepel

Misschien zegt je de term acrylaat niet zo heel veel, maar plexiglas misschien wel. Acrylaat is een zeer veelzijdige kunststof. Het is transparant en doorzichtig, UV-bestendig en weersbestendig. Deze kunststof heeft goede optische eigenschappen en een glad oppervlak. Acrylaat is een ideale vervanger van glas: het is goedkoper, lichter en tien keer meer slagvast dan glas.

Er zijn zowel transparante als opalen versies van de koepel te krijgen. De transparante versie is volledig doorschijnend en transparant. De opalen koepel is juist melkachtig wit en ondoorzichtig, wat zorgt voor meer privacy. De opalen variant laat verspreid licht door, is warmte-absorberend en zorgt ervoor dat er geen schaduwen zijn.

Polycarbonaat lichtkoepel

Polycarbonaat combineert optische zuiverheid met een extreem hoge slagvastheid. Dit plastic is heel sterk: 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Het is geen toeval dat lichtkoepels van polycarbonaat gepantserde koepels worden genoemd. Polycarbonaat heeft, net als Acrylaat lichtkoepels, UV-bescherming dankzij de speciale toplaag, dus blijvende transparantie en weersbestendigheid. In tegenstelling tot de meeste andere kunststoffen is polycarbonaat ook bestand tegen hoge temperaturen. De unieke combinatie van hardheid, goede lichttransmissie, slagvastheid, transparantie en weersbestendigheid maakt polycarbonaat bijzonder geschikt voor vandalisme gevoelige onderdelen zoals: brandveilig glas, reclamecabines, bushaltes, fietsenstallingen, etc.
Lichtkoepels van polycarbonaat zijn dan ook goed bestand tegen hevige weersomstandigheden.

Er zijn zowel transparante als opalen versies van de koepel te krijgen. De transparante versie is volledig doorschijnend en transparant. De opalen koepel is juist melkachtig wit en ondoorzichtig, wat zorgt voor meer privacy. De opalen variant laat verspreid licht door, is warmte-absorberend en zorgt ervoor dat er geen schaduwen zijn.

Glazen lichtkoepel 

De glazen lichtkoepel is eigenlijk van het minst sterke materiaal. Toch is deze optie duurder dan polycarbonaat. Qua prijs is het glazen dakraam dan ook niet de meest interessante keuze. Waarom dan toch kiezen voor glas? Het heeft een hele elegante uitstraling in vergelijking met andere materialen. Glas is daarnaast meestal isolerend (thermisch) en vlak of licht gebogen.

Zonwerende lichtkoepel 

Wanneer de zon warmteoverlast veroorzaakt, dan is een zonwerende lichtkoepel de ideale oplossing. In tegenstelling tot standaard polycarbonaat heeft de zonwerende koepel een warmtewering en tegelijkertijd laat het veel daglicht de kamer naar binnen. Door de combinatie van lichtdoorlating en warmtewering bespaar je op beide energiekosten tegelijk.

Velux lichtkoepel

Wil je een Velux lichtkoepel? Die bestaan ook. Velux heeft verschillende keuzes, waaronder een plat dakraam, een die van gebogen glas is gemaakt, of een lichtkoepel van acrylaat of polycarbonaat.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente lichtkoepel aanvragen

woensdag 20 oktober 2021

Uitbouw achterzijde huis

We willen graag een uitbouw realiseren. Deze zal aan de tuinkant zijn en 3m diep bij 4. 6m breed. We hebben de voorkeur voor een casco oplevering met een lichtkoepel en een houten kozijnen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw De Bilt
dinsdag 19 oktober 2021

Aanbouw aan de woonkamer

Wij willen graag een aanbouw aan de woonkamer is achterzijde woonhuis. 4 mtr diep en 4.80 breed. Voorkeur voor een complete oplevering met een metsel constructie en een lichtkoepel. Verder kunststof kozijnen.


Verbouwing Spijkenisse
dinsdag 19 oktober 2021

Uitbouw achterzijde woning

Wij wensen graag een uitbouw achterzijde woning van ca. 3 x 5 mtr en indien mogelijk met kelder. Graag met lichtkoepel en een complete oplevering. Denk aan een houten of metsel constructie.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Boskoop
maandag 18 oktober 2021

Uitbouw realiseren

Ik heb al een uitbouw over de halve lengte van mijn woning van 2x2 daarnaast wil ik een uitbouw van 3x5 waardoor de eerdere uitbouw ook vergroot moet worden. Heb de voorkeur voor een complete oplevering en een lichtkoepel met kunststof kozijnen.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Gouda
zondag 17 oktober 2021

Dakkapel en isoleren en vergroten van garage

Ik zou een dakkapel willen plaatsen op de slaapkamer en de garage willen verbouwen en een veranda aan het huis met een lichtkoepel en een buitenkeuken . Voor alles wil ik graag de maximaal haalbare afmetingen. Heb nog geen voorkeuring qua materiaal en dergelijke, dit graag in overleg met de vakman.


Verbouwing Blaricum
zaterdag 16 oktober 2021

Aanbouw op dakterras van 6m x 5m ,

Wij zoeken een aannemer die mogelijk een aanbouw op bestaand dakterras kan realiseren. Ons huis heeft een halfrond dak maar wij willen een plat dak op de aanbouw met mogelijkheid voor zonnepanelen . Wij hebben dit gezien bij een vergelijkende woning met hetzelfde halfronde dak. Vergunning moet ik nog aanvragen. Afwerking van de buitenzijde graag met kunststof. De binnenzijde graag woon klaar opgeleverd hebben. Wij hebben op dit moment een lichtkoepel en deze willen wij graag verplaatsten naar de opbouw. De opbouw verwarmen graag in overleg met de vakman.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Almere
vrijdag 15 oktober 2021

Lichtkoepel vervangen

Ik heb op dit moment een ouderwetse lichtkoepel met binnenmaten 100 x 70 cm waarop een zadeldak met enkel glas zit. Het glas is verschoven en er is al eerder een lek ontstaan welke ik provisorisch heb gedicht. Ook isoleert het natuurlijk totaal niet. Ik wil het vervangen maar vraag me af waar ik goed aan doe. In de eerste plaats vind ik het belangrijk dat een nieuw daklicht goed isoleert. in de tweede plaats vraag ik me af of ik weer voor een zadeldakconstructie moet kiezen (lichtstraat?) vanwege een mooiere lichtinval, of voor een plat raam of een koepelraam. Ik heb ook nog een tweede kleiner daklicht boven mijn doucheruimte dat nog geen lekkage vertoont, maar wellicht tegelijk vervangen kan worden. Dat heeft geen zadeldak maar een schuin vlak met glas. De binnenmaat is 68 x 54 cm. Het is een plat dak, woning is gebouwd in 1931. De opstand zal wellicht ook aangepakt / vervangen moeten worden, zodat het nieuwe raam goed past en goed isoleert. Graag ontvang ik van u een offerte met de best passende oplossing.


Dakdekken en dakreparaties Den Haag
vrijdag 15 oktober 2021

Lichtkoepel 1,20mx1,20m

Ik wil graag een lichtkoepel laten plaatsen. De maten zullen 1,20 bij 1,20 worden. Er is nu al een raam die moet worden weggehaald. Het mag een lichtkoepel worden van kunststof.


Kozijnen, deuren en dakramen Utrecht
woensdag 13 oktober 2021

Gat in betonnen dak zagen + lichtkoepel plaatsen.

Gat in het betonnen dak zagen en dan een lichtkoepel plaatsen. Het is een plat dak.


Dakdekken en dakreparaties Almere
Offertes aanvragen