Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Lichtkoepel plat dak

Lichtkoepel

Lichtkoepel

Zoek je een mogelijkheid om extra zonlicht en misschien zelfs wel frisse lucht in je woning te krijgen? Een lichtkoepel biedt dan een goede uitkomst. Hieronder vind je meer informatie en kan je vrijblijvend offertes aanvragen.

Lichtkoepel plaatsen?

Heb je weinig licht in een ruimte van je woning en zijn alleen lampen niet genoeg om het lichter te maken? Een lichtkoepel is de oplossing!

Lichtkoepels zijn ideaal om extra licht in woningen met platte daken te krijgen. Een lichtkoepel is een dakraam voor een plat dak. Een donkere kamer krijgt daardoor een aangename sfeer waar je graag wil zitten. Daarbij laat het de ruimte ook groter lijken.

Natuurlijk daglicht wordt door de meeste mensen nog steeds als het fijnste licht beschouwt. Ook is er een mogelijkheid om te ventileren, waarmee je de luchtkwaliteit in je huis verbetert. 

Bij Casius vind je de gespecialiseerde en erkende vakman die je kan helpen met het verlichten van jouw woning via een lichtkoepel. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een dakkoepel wil laten plaatsen? Wil je graag dat een specialist bij je langskomt om alle vakkundige normen van het plaatsen van een dakkoepel te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Kosten lichtkoepel

Lichtkoepels zijn er in verschillende soorten en maten. Het is mogelijk om de koepel elektrisch aan te sluiten, zodat je deze op afstand kan besturen of deze zelfs binnen bepaalde ingestelde tijden automatisch open kan laten gaan. Hou in dit geval rekening met ongeveer €600 extra kosten.

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de dakraamspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Prijs per m² Eigenschappen
Acrylaat €800 Sterker en lichter dan glas, minder sterk dan polycarbonaat
Polycarbonaat €850 Sterker dan glas en acrylaat
Glas €1.000 Elegante uitstraling

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Soorten lichtkoepels

Je kan kiezen uit drie soorten materiaal: glas, polycarbonaat of acrylaat. Elk met zijn eigenschappen. Misschien wil je wel een zonwerende lichtkoepel of een van Velux, ook dat is mogelijk. 

Acrylaat lichtkoepel

Misschien zegt je de term acrylaat niet zo heel veel, maar plexiglas misschien wel. Acrylaat is een zeer veelzijdige kunststof. Het is transparant en doorzichtig, UV-bestendig en weersbestendig. Deze kunststof heeft goede optische eigenschappen en een glad oppervlak. Acrylaat is een ideale vervanger van glas: het is goedkoper, lichter en tien keer meer slagvast dan glas.

Er zijn zowel transparante als opalen versies van de koepel te krijgen. De transparante versie is volledig doorschijnend en transparant. De opalen koepel is juist melkachtig wit en ondoorzichtig, wat zorgt voor meer privacy. De opalen variant laat verspreid licht door, is warmte-absorberend en zorgt ervoor dat er geen schaduwen zijn.

Polycarbonaat lichtkoepel

Polycarbonaat combineert optische zuiverheid met een extreem hoge slagvastheid. Dit plastic is heel sterk: 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Het is geen toeval dat lichtkoepels van polycarbonaat gepantserde koepels worden genoemd. Polycarbonaat heeft, net als Acrylaat lichtkoepels, UV-bescherming dankzij de speciale toplaag, dus blijvende transparantie en weersbestendigheid. In tegenstelling tot de meeste andere kunststoffen is polycarbonaat ook bestand tegen hoge temperaturen. De unieke combinatie van hardheid, goede lichttransmissie, slagvastheid, transparantie en weersbestendigheid maakt polycarbonaat bijzonder geschikt voor vandalisme gevoelige onderdelen zoals: brandveilig glas, reclamecabines, bushaltes, fietsenstallingen, etc.
Lichtkoepels van polycarbonaat zijn dan ook goed bestand tegen hevige weersomstandigheden.

Er zijn zowel transparante als opalen versies van de koepel te krijgen. De transparante versie is volledig doorschijnend en transparant. De opalen koepel is juist melkachtig wit en ondoorzichtig, wat zorgt voor meer privacy. De opalen variant laat verspreid licht door, is warmte-absorberend en zorgt ervoor dat er geen schaduwen zijn.

Glazen lichtkoepel 

De glazen lichtkoepel is eigenlijk van het minst sterke materiaal. Toch is deze optie duurder dan polycarbonaat. Qua prijs is het glazen dakraam dan ook niet de meest interessante keuze. Waarom dan toch kiezen voor glas? Het heeft een hele elegante uitstraling in vergelijking met andere materialen. Glas is daarnaast meestal isolerend (thermisch) en vlak of licht gebogen.

Zonwerende lichtkoepel 

Wanneer de zon warmteoverlast veroorzaakt, dan is een zonwerende lichtkoepel de ideale oplossing. In tegenstelling tot standaard polycarbonaat heeft de zonwerende koepel een warmtewering en tegelijkertijd laat het veel daglicht de kamer naar binnen. Door de combinatie van lichtdoorlating en warmtewering bespaar je op beide energiekosten tegelijk.

Velux lichtkoepel

Wil je een Velux lichtkoepel? Die bestaan ook. Velux heeft verschillende keuzes, waaronder een plat dakraam, een die van gebogen glas is gemaakt, of een lichtkoepel van acrylaat of polycarbonaat.

 

 

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen