
✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven
Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.
Een uitbouw is een grote investering waar je goed moet over nadenken. Voordat je een uitbouw laat bouwen wil je natuurlijk eerst weten welk kostenplaatje hier aan hangt. Hieronder geven wij een prijsindicatie van uitbouwen van verschillende formaten.
Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw uitbouw afwijken van de prijzen in de tabel.
Zoals je in de tabel kan zien lopen de prijzen van een uitbouw heel erg uiteen. Hoe groter de uitbouw, hoe prijziger.
De exacte kosten van een uitbouw hangen ook af van de volgende vragen:
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Heb je een uitbouw en merk je dat je nog steeds ruimte te kort komt? Of laat je een uitbouw bouwen, maar wil je net nog een paar extra vierkante meters meenemen, alleen is daar geen plek voor op jouw terrein? In beide gevallen kan je een dubbele uitbouw laten maken, of te wel een dakopbouw.
Als je een dubbele uitbouw wil hebben, is het heel belangrijk dat de fundering met heipalen wordt verzwaard om verzakking te voorkomen.
De meeste dubbele uitbouwen worden geplaatst bij de volgende onderdelen:
Dit is zowel voor nieuwbouw, als voor een bestaande woning.
Een uitbouw op de garage is tegenwoordig één van de meest gekozen dakopbouwen. Wanneer een dakopbouw op jouw garage wordt gemaakt, heb je vrij weinig last van de verbouwing.
De meest voorkomende maten van een dubbele uitbouw zijn: 3 bij 5 m, of 3 bij 6 m. Dit ligt dus binnen een vloeroppervlakte van 15 m² en 18 m².
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Wat een belangrijke rol speelt bij de vraag: "wat kost een uitbouw?" is het materiaal dat je wenst voor je uitbouw.
Een standaard uitbouw wordt veel al gemetseld. Daarnaast kan je ook kiezen voor een houten uitbouw of een serre, dat is een glazen uitbouw. Glas kan ook als sier erker gebruikt worden aan de voorkant van je woning. Heb je een niet al te groot budget? Dan is een houtskelet uitbouw een goede keuze. Dit is minder prijzig dan een gemetselde uitbouw.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Het soort dak van je uitbouw heeft ook invloed op de uiteindelijke prijs. Je kan kiezen voor een plat dak met dakbedekking, zoals bijvoorbeeld bitumen of EPDM, of je kan kiezen voor een hellend dak met dakpannen. Dakpannen verzwaren het dak van de uitbouw. Voor de juiste fundering moet daar rekening mee worden gehouden. Daarnaast is het bij een hellend dak lastiger om later een extra verdieping op de uitbouw te laten plaatsen.
Een plat dak heeft minder gewicht doordat de dakbedekkingen minder zwaar zijn dan dakpannen. Daarbij is het met een plat dak mogelijk om later makkelijker een extra verdieping op je uitbouw te laten plaatsen, mocht je dit wensen.
Misschien heb je wel eens gehoord van de termen: casco en prefab. Maar wat betekenen deze?
Een casco uitbouw houdt in dat deze nog niet helemaal af is bij oplevering, er moet nog veel aangedaan worden, zoals bijvoorbeeld het stucwerk. Een casco uitbouw kan zo groot gemaakt worden als je zelf wenst.
Een prefab uitbouw houdt in dat de onderdelen van de uitbouw in de werkplek van de aannemer in elkaar worden gezet. Hierdoor kan de prefab uitbouw bijna kant en klaar bij jou thuis in elkaar worden gezet. Dit scheelt qua bouwtijd waardoor je sneller je woning terug hebt. Daarnaast kan een prefab uitbouw zo groot gemaakt worden als je zelf wil.
Het uiteindelijke bedrag van jouw uitbouw wordt dus bepaald door de eisen die je stelt aan jouw uitbouw. In principe heb je heb je invloed op de eindprijs. Hoe? Dat doe je door de volgende zaken goed in overweging te nemen:
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Ik wil graag een uitbouw van ongeveer 10m2. De afwerking van de buitenzijde mag met onderhoudsvrije gevelbekleding. We willen ook een grote kunststof schuifpui en 1 dakraam. Maten worden 3.4 x 3.4.
Wij willen bij ons huis een uitbouw. Het zal gaan om een uitbouw bij 2x4. We willen een standaard uitbouw met openslaande deuren. Geen licht straat. Kozijnen kunnen besproken worden. Afwerking doen we zelf.
Ik wil graag een uitbouw realiseren van 7,5 m2. Er is al een kleine uitbouw die ik wil verlengen. Ik wil de buitenzijde gemetseld hebben met veel ramen erin. Ik wil de binnenkant woonklaar opgeleverd hebben. De kozijnen wil ik van kunststof hebben. Ik heb geen vergunning.
Wij willen graag een uitbouw van 4 x 3. Dit mag houtskeletbouw zijn. Wat kost dat ongeveer. En wat rekenen jullie voor het zetten van 4 heipalen van 15m lang? Daarnaast wil ik ook een schuur bouwen deze heeft 8 palen nodig van 15 m (volgens de constructeur). Echter wil ik hier alleen de heipalen laten zetten en evt de betonvloer laten storten. Kleine toelichting op de bijlage. Grote zwarte vlak met rondje moet de schuur worden. Kleine zwarte vlak daar rechts van de uitbouw.
Wij willen een uitbouw van 3 meter lengte en 6,5 meter breedte. Afwerking goedkoopste opties. Oplevering woonklaar. Wij hebben kunststof kozijnen gewild. Wij willen ook een lichtkoepel in het dak. De uitbouw moet verwarmd worden d.m.v. radiatoren.
Wij willen graag een uitbouw aan de achterzijde van onze woning willen laten realiseren. Deze wordt ongeveer 3 bij 5m. De huidige pui zal eruit moeten en deels de gevel doorbroken. De buitenzijde willen we afgewerkt hebben in metselwerk. De kozijnen van hout, maar dit graag nog even in overleg. De binnenzijde casco opgeleverd, zonder verwarming. Ook willen we een lichtstraat in het dakje hebben.