Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
43 Bitumen Dakkapel

Bitumen

Bitumen

Bitumen dakbedekking laten aanbrengen op je dak? Kijk voor de mogelijkheden snel verder en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Is je huidige dakbedekking aan vervanging toe? Wil je je dak met bitumen laten bedekken? De dakdekkers via Casius staan voor je klaar zowel voor grote als voor kleine klussen. Moet het dak van je huis nieuwe bitumen hebben? Geen probleem, onze dakdekkers staan voor je klaar. Is het bitumen van je schuur aan vervanging toe? Of je aanbouw? Ook dat is geen enkel probleem voor onze dakdekkers.

Ben je voor een ander dak opzoek naar een ander soort dakbedekking? Onze dakdekkers zijn ook zeer ervaren met het leggen van EPDM dakbedekking, PVC dakbedekking en ook in de modernere groendaken.

Heb je een hellend dak en heb je bijvoorbeeld nieuwe dakpannen nodig? Kijk dan op de pagina Hellend dak.  

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Dakbedekking bitumen

Hoewel een bitumen dakbedekking - ook bekend als dakleer - meer concurrentie krijgt van bijvoorbeeld EPDM en PVC, is een bitumen dakbedekking nog steeds een goede keuze. De kwaliteit is aanzienlijk verbeterd door de jaren heen en ook het prijskaartje is voordelig vergeleken met andere materialen. Hieronder lees je meer over de voor- en nadelen, prijs en plaatsing van een bitumen dak.

Wat is bitumen?

Bitumen is een type dakbedekking dat al decennialang populair is op platte daken. Bitumen wordt gemaakt door middel van aardolie in combinatie met polyester of glasvlies. In tegenstelling tot traditionele roofing is deze dakbedekking tegenwoordig een stuk elastischer door de toevoeging van kunststofvezels.

Bitumen wordt dus voornamelijk gebruikt op platte daken, al kunnen ze ook voorkomen op licht hellende daken. Het materiaal kan je krijgen in de vorm van stroken, maar er bestaan ook bitumenleien. Deze zijn perfect voor daken met een (sterke) hellingsgraad.

Wat kost dakleer vervangen

De prijs van een bitumineuze dakbedekking hangt van meerdere factoren af. Denk bijvoorbeeld maar aan de oppervlakte van het dak, het type dak, de staat van het dak en de moeilijkheidsgraad. Ook de combinatie met eventuele isolatie scheelt een hoop. Over het algemeen mag je uitgaan van een prijs van ongeveer €45 à €55 per m2. Deze prijs is inclusief btw en plaatsing.

Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de bovengenoemde prijs.

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Voor- en nadelen van bitumen

Voordelen

  • Een dak met bitumen is goed bestand tegen vocht.
  • Bitumineuze dakbedekking is relatief voordelig. Het is bijvoorbeeld goedkoper dan EPDM dakbedekking.
  • Bitumen is een duurzaam materiaal: het bestaat tegenwoordig grotendeels uit gerecycled materiaal.
  • Deze dakbedekking is eenvoudig en snel te herstellen of vervangen.
  • Wil je het dak ook isoleren? Bitumen is perfect combineerbaar met isolatie. Indien het dak van buitenuit geïsoleerd wordt (wat aan te raden is), kan bitumen gewoon op de isolatielaag geplaatst worden.

Nadelen

  • Roofing is minder goed bestand tegen UV-straling van de zon.
  • Bitumen dakbedekking heeft, vergeleken met sommige andere materialen, een relatief korte levensduur. Dakleer gaat gemiddeld 25 tot 30 jaar mee.
  • De montage van bitumen gebeurt in verschillende banen. Ook zijn er verschillende lagen nodig om het gegarandeerd waterdicht te maken. Dit zorgt voor een hoop naden, wat het risico op een lekkage vergroot.
  • Een bitumen dak heeft een jaarlijkse inspectie- en onderhoudsbeurt nodig. Vuil of takken moeten verwijderd worden, net zoals ingroeiende wortels. Deze zaken kunnen de drainage van het regenwater verstoren.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen