Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
108 Dakdekker Bitumen

Bitumen

Bitumen

Bitumen dakbedekking laten aanbrengen op je dak? Kijk voor de mogelijkheden snel verder en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Is je huidige dakbedekking aan vervanging toe? Wil je je dak met bitumen laten bedekken? De dakdekkers via Casius staan voor je klaar zowel voor grote als voor kleine klussen. Moet het dak van je huis nieuwe bitumen hebben? Geen probleem, onze dakdekkers staan voor je klaar. Is het bitumen van je schuur aan vervanging toe? Of je aanbouw? Ook dat is geen enkel probleem voor onze dakdekkers.

Ben je voor een ander dak opzoek naar een ander soort dakbedekking? Onze dakdekkers zijn ook zeer ervaren met het leggen van EPDM dakbedekking, PVC dakbedekking en ook in de modernere groendaken.

Heb je een hellend dak en heb je bijvoorbeeld nieuwe dakpannen nodig? Kijk dan op de pagina Hellend dak.  

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Bitumen dakbedekking

Hoewel een bitumen dakbedekking - ook bekend als dakleer - meer concurrentie krijgt van bijvoorbeeld EPDM en PVC, is een bitumen dakbedekking nog steeds een goede keuze. De kwaliteit is aanzienlijk verbeterd door de jaren heen en ook het prijskaartje is voordelig vergeleken met andere materialen. Hieronder lees je meer over de voor- en nadelen, prijs en plaatsing van een bitumen dak.

Wat is bitumen? 

Bitumen is een type dakbedekking dat al decennialang populair is op platte daken. Bitumen wordt gemaakt door middel van aardolie in combinatie met polyester of glasvlies. In tegenstelling tot traditionele roofing is deze dakbedekking tegenwoordig een stuk elastischer door de toevoeging van kunststofvezels.

Bitumen wordt dus voornamelijk gebruikt op platte daken, al kunnen ze ook voorkomen op licht hellende daken. Het materiaal kan je krijgen in de vorm van stroken, maar er bestaan ook bitumenleien. Deze zijn perfect voor daken met een (sterke) hellingsgraad.

Kosten bitumen vervangen

De prijs van een bitumineuze dakbedekking hangt van meerdere factoren af. Denk bijvoorbeeld maar aan de oppervlakte van het dak, het type dak, de staat van het dak en de moeilijkheidsgraad. Ook de combinatie met eventuele isolatie scheelt een hoop. Over het algemeen mag je uitgaan van een prijs van ongeveer €45 à €55 per m2. Deze prijs is inclusief btw en plaatsing.

Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de bovengenoemde prijs.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Bitumen branden

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Voordelen en nadelen van bitumen

Voordelen

 • Een dak met bitumen is goed bestand tegen vocht.
 • Bitumineuze dakbedekking is relatief voordelig. Het is bijvoorbeeld goedkoper dan EPDM dakbedekking.
 • Bitumen is een duurzaam materiaal: het bestaat tegenwoordig grotendeels uit gerecycled materiaal.
 • Deze dakbedekking is eenvoudig en snel te herstellen of vervangen.
 • Wil je het dak ook isoleren? Bitumen is perfect combineerbaar met isolatie. Indien het dak van buitenuit geïsoleerd wordt (wat aan te raden is), kan bitumen gewoon op de isolatielaag geplaatst worden.

Nadelen

 • Roofing is minder goed bestand tegen UV-straling van de zon.
 • Bitumen dakbedekking heeft, vergeleken met sommige andere materialen, een relatief korte levensduur. Dakleer gaat gemiddeld 25 tot 30 jaar mee.
 • De montage van bitumen gebeurt in verschillende banen. Ook zijn er verschillende lagen nodig om het gegarandeerd waterdicht te maken. Dit zorgt voor een hoop naden, wat het risico op een lekkage vergroot.
 • Een bitumen dak heeft een jaarlijkse inspectie- en onderhoudsbeurt nodig. Vuil of takken moeten verwijderd worden, net zoals ingroeiende wortels. Deze zaken kunnen de drainage van het regenwater verstoren.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor bitumen dakbedekking

vrijdag 22 oktober 2021

Plat dak vervangen (30m2)

Ik wil graag mijn dak laten vervangen. Dit gaat om een plat dak en hier moet nog bitumen op worden gelegd. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 30m2.


Dakdekken en dakreparaties Almere
woensdag 20 oktober 2021

Dakrenovatie 60m2

Mijn dak is aan vervanging toe en dit zou ik graag willen combineren met een groendak. Het betreft een plat bitumen dak van ca. 50m2 en 2 kleinere platte daken van ca. 5 m2 per dak. In totaal moet er 60m2 dak gerenoveerd worden.


Dakdekken en dakreparaties Warmond
dinsdag 19 oktober 2021

Afdichten 3/4 lucht afvoer platdak

Opnieuw afdichten 3/4 lucht afvoerbuizen platdak 1ste verdieping ligt bitumen op dak.


Dakdekken en dakreparaties Amsterdam Zuidoost
donderdag 14 oktober 2021

Pannen controleren (55m2) en platdak bitumen vervangen (20m2)

Wij willen zonnepanelen op het dak plaatsen, hiervoor wil ik dat de pannen gecontroleerd worden en indien nodig vervangen. Het schuine dak is ongeveer 55m2. Voor het platte dak willen wij de bitumen vervangen, inclusief die van onze buren. Dit gaat om ongeveer 20m2.


Dakdekken en dakreparaties Nieuwegein
donderdag 14 oktober 2021

Dakbedekking/bitumen en dakpannen vervangen

Dakbedekking/bitumen en dakpannen vervangen. het huis is een monument, evt wan mogelijk aan buitenkant isoleren?


Dakdekken en dakreparaties Baambrugge
woensdag 13 oktober 2021

Plat (bitumen) dak vervangen voor groen dak

We willen ons platte dak vervangen voor een groen dak. Het dak is al aan vervanging toe (27 jaar oud). We willen er ook graag zonnepanelen later opzetten.


Dakdekken en dakreparaties Apeldoorn
woensdag 13 oktober 2021

Sedumdak aanleggen

Ik wil een sedumdak laten leggen. Op dit moment heb ik een bitumendak. Het betreft ongeveer 22 m².


Dakdekken en dakreparaties Haarlem
dinsdag 12 oktober 2021

Dverse werkzaamheden aan dak, zie hieronder

Graag zouden we een offerte willen ontvangen voor de volgende werkzaamheden: - het vernieuwen van de huidige bitumenbedekking van plat dak van ongeveer 100m2 (er zit een isolatielaag onder) - het verwijderen van 1 schoorsteen - het vervangen van de transparante lichtkoepel (formaat ongeveer 2 x 2 m) - het aanbrengen van een groen dak - en indien mogelijk het aanbrengen van zonnepanelen Het dak is ook van binnenuit via trapportaal te bereiken. Met vriendelijke groet, namens de VvE Trompstraat 31, J. Winkler


Dakdekken en dakreparaties Amsterdam
dinsdag 12 oktober 2021

58 m² dakisolatie

Dakisolatie: Het huis heeft een plat dak (z.g. lessenaardak). Er is 15 a 20 jaar geleden een 2e laag bitumen over gelegd (dak was toen lek). Afmetingen dak 6.63m x 8,75m = 58,0 m². Graag opgave voor warm (buiten) en voor koud (binnen) isoleren. Voor warm isoleren ook graag opgave voor 2 maal zo groot (dan vraag ik buurman of hij meedoet).


Dakdekken en dakreparaties Terborg
Offertes aanvragen