Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking aanbrengen? Prijs per m2

EPDM dakbedekking laten aanbrengen? Vind hier de prijs per m2 en vraag geheel vrijblijvend meerdere offertes aan van erkende EPDM dakdekkers.

EPDM dakbedekking bij jou in de buurt

EPDM dakbedekking prijs per m2

Hieronder een overzicht van de EPDM dakbedekking prijs per m2:

Werkzaamheden Kosten
Zelf verwijderen en EPDM laten plaatsen €1.200 - €1.600
Verwijderen en plaatsen EPDM €1.500 - €2.000
Verwijderen en plaatsen EPDM en groendak €3.500 - €5.000

Het zelf verwijderen

Je kan ervoor kiezen om de oude dakbedekking van je platte dak zelf te verwijderen en af te voeren als je handig bent. Dit kan je gauw een besparing opleveren van €300. De totale kosten voor het aanleggen van EPDM dakbedekking zal dan rond de €1.200 en €1.600 zijn. 

Zorgen uit handen geven

Heb je de ervaring of de tijd er niet voor om het zelf te doen dan kan je het het beste door de dakdekker laten doen. Zo heb je gegarandeerd een goed resultaat. Geef je dit onderdeel uit handen dan ben je ongeveer tussen de €1.500 en €2.000 kwijt. In deze prijs zit het verwijderen van de oude dakbedekking inbegrepen, het afvoeren en het leggen van de nieuwe EPDM dakbedekking. 

Groendak aanleggen

Een groendak aanleggen draagt bij aan een beter milieu en verlengt de levensduur van je dak. Voordat je een groendak aanlegt heb je eerst een onderlaag nodig. EPDM is hier in de meeste gevallen geschikt voor. Laat je door de dakdekker de oude bedekking verwijderen, nieuw EPDM aanleggen en ook het groendak? Dan kost dit gemiddeld tussen de €3.500 tot €5.000.

Prijsopbouw EPDM dakbedekking aanbrengen

De prijs voor het aanbrengen van EPDM dakbedekking is als volgt opgebouwd:

55/45 Prijsopbouw

Wat bepaalt de prijs van je EPDM dak? 

De prijs voor je EPDM dakbedekking is afhankelijk van een paar keuzes die we hieronder verder uitdiepen. 

Keuze 1: De dikte van EPDM dakbedekking

Welke dikte je wilt voor je EPDM dakbedekking speelt naast het aantal vierkante meters mee in de prijs. Hoe dikker het EPDM is, hoe hoger de prijs. Echter, kies je voor een te dun soort EPDM omdat het qua prijs voordeliger lijkt, dan heb je kans dat het materiaal scheurt. De dakdekker kan je adviseren over welke dikte het meest geschikt is voor jouw dak. 

Keuze 2: Groendak of niet

Na het laten leggen van EPDM kan je ook een groendak laten aanleggen. Een groendak heeft vele voordelen, waaronder het absorberen van regenwater en het filteren hiervan, het filteren van lucht, het verminderen van omgevingsgeluid buiten en binnen en het creëert waardevermeerdering van je woning. Wil je ook zonnepanelen installeren dan is het voordeel dat een groendak het rendement verhoogt van je zonnepanelen. 

Laat je een groendak aanleggen dan is de investering gemiddeld tussen €50 tot €80 per vierkante meter. Maar in sommige gemeentes hoef je niet het volledige bedrag alleen te betalen, doordat ze subsidies verlenen voor het plaatsen van een groendak. Deze subsidie kan oplopen tot €50 per vierkante meter.

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM is een rubberfolie dat gemaakt is van een synthetisch rubber. Het materiaal kan goed tegen ozon, zuren en basen, zure regen, UV-straling en veroudering. EPDM rubber gaat minstens 50 jaar mee en kan temperaturen verdragen van min 30 en plus 130 graden Celsius. EPDM behoudt zijn kleur voor een zeer lange tijd.

EPDM dakbedekking levensduur

Een EPDM dakbedekking op een plat dak heeft een levensduur van minimaal 50 jaar. Wel is het zo dat in de meeste gevallen platte daken kwetsbaarder zijn dan pannendaken. Het onderhoud van het dak en de weersomstandigheden spelen hier bijvoorbeeld een belangrijke rol in. Laat je dak dus regelmatig inspecteren door een erkende dakspecialist. Is er een dakrenovatie nodig? Ook daar helpen onze dakdekkers graag bij.

EPDM op plat dak

Voordelen van EPDM

EPDM is één van de beste dakbedekkingen voor platte daken. Hieronder zetten wij de voordelen voor je op een rijtje.

 • EPDM dakbedekking heeft een lange levensduur: gemiddeld gaat het 40 tot 50 jaar mee;
 • Het is een elastisch materiaal waardoor het niet scheurt. Dit komt door de specifieke samenstelling van het materiaal. In de brandende zon en in de vrieskou blijft het materiaal elastisch en scheurt het niet door de invloed van krimp- en uitzetspanningen van het dak;
 • Het materiaal is onderhoudsvrij. In het geval toch een beschadiging ontstaat, is dit meestal met een zelfklevende folie gemakkelijk te herstellen. EPDM scheurt niet door waardoor de beschadigingen altijd klein blijven en oppervlakkig;
 • Het is makkelijk en snel aan te brengen;
 • EPDM is in de meeste gevallen aan te brengen over een bestaande dakbedekking. Daarnaast is het ook geschikt voor haast alle daktypen. Hoewel EPDM meestal op platte daken gebruikt wordt, is het ook geschikt voor hellende daken;
 • Het is een ideale ondergrond voor groene daken, omdat EPDM waterdicht en wortelbestendig is. Als je een groendak laat aanleggen, creëer je een natuurlijkere look voor je dak, dan van het synthetische dakrubber.

EPDM dakbedekking nadelen

Dit zijn de EPDM dakbedekking nadelen:

 • Hoge prijs: De kwaliteit van EPDM is hoog, maar daar tegenover staat ook een hogere prijs dan bijvoorbeeld voor bitumen dakbedekking. Toch is het prijsverschil tussen de twee materialen uit context getrokken: EPDM gaat veel langer mee dan Bitumen. In verhouding valt de prijs dus mee.
 • Nieuw product: EPDM bestaat nog niet zo heel lang. Bitumen heeft zijn kwaliteit bijvoorbeeld door de jaren heen bewezen. Toch is er bij de productie van EPDM rekening gehouden met de zwaktes van andere dakbedekkingen en streefden de ontwikkelaars naar de de beste kwaliteit voor dakbedekking.
 • Niet bestand tegen chloor: Heb je een zwembad met chloor in de tuin, dan is het niet verstandig om de overkapping in de buurt daarvan te bedekken met EPDM. Het materiaal kan namelijk niet tegen chloor. Anders krijg je EPDM dakbedekking problemen. Een dakdekker kan je adviseren welk materiaal in dit geval dan wel handig is om te gebruiken.
 • Weersomstandigheden tijdens aanbrengen: Voor het aanleggen van EPDM moeten de weersomstandigheden juist zijn. Zo moet de temperatuur boven de 5 graden Celsius zijn en de luchtvochtigheid moet onder de 80 procent vallen.
 • Sterke geur in beginfase: Een nadeel van het materiaal is dat het de eerste paar weken kan ruiken naar een rubbergeur. Maar geen nood: na een tijd vervaagt dit.
 • Niet bestand tegen mechanische materialen: EPDM is tegen veel soorten materialen bestemd, maar helaas niet tegen mechanische schade. Wil je bijvoorbeeld zonnepanelen direct op het materiaal plaatsen dan heb je een grote kans dat het materiaal beschadigt.

Dakbedekking plat dak EPDM

EPDM als dakbedekking voor een plat dak zie je vaker. Maar EPDM als dakbedekking voor een hellend dak is ook mogelijk, zolang deze licht hellend is. Een mooie eigenschap van EPDM is dat het van zichzelf waterkerend materiaal is en met een licht hellend dat wordt dit effect alleen maar vergroot. Afhankelijk van de grootte van de helling, voert het meer dan 90% af van regenwater dat gevallen is tijdens een regenbui. De combinatie van EPDM en een schuin dak is dus zeker een mogelijkheid. Zelfs een mooie combinatie. 

Verder is onderhoud zeer weinig nodig aan het dak met EPDM dakbedekking. Dakbedekking voor een plat dak zoals bitumen heeft vaker last van scheurtjes of lekkages. Met EPDM heb je hier heel weinig last van.

Soorten EPDM dakbedekking

Er zijn verschillende soorten EPDM dakbedekking. Grofweg kunnen we zeggen dat er twee soorten EPDM zijn: de Europese EPDM en de Amerikaanse EPDM. Beiden soorten hebben ieder hun voor- en nadelen. 

Verschil tussen Europese EPDM en Amerikaanse EPDM
De eerste EPDM soort komt uit Amerika, later volgde een nieuwe variant in Europa. De grootste verschillen tussen de twee soorten zijn de dikte en het toevoegen van talk bij de Amerikaanse variant.

De Europese EPDM is onbetalkt, de Amerikaanse variant is wel betalkt. De talk is er om ervoor te zorgen dat de lagen van de EPDM folie niet aan elkaar blijven kleven. Bij de Europese variant gebruiken ze linnen doeken hiervoor. Verder verschillen de diktes. 

Amerikanen werken met inches en omgerekend is de Amerikaanse EPDm zo’n 1,14 mm dik. De Europese EPDM heeft meer variatie in diktes, maar over het algemeen worden maten van 1,00 mm tot 1,30 mm gebruikt. 

Welke de beste EPDM dakbedekking is, is niet eenduidig te zeggen. Wel is het eenvoudiger om de Europese EPDM te leggen op het dak, doordat de matten niet eerst schoon gespoelt moeten worden vanwege de talk die de Amerikaanse variant heeft. Ook hoeft de Europese variant niet dubbel gelijmd te worden en hoeft het ook niet eerst gescheurd te worden.

EPDM dakbedekking aanbrengen in jouw regio

Recente aanvragen EPDM dakbedekking plaatsen

dinsdag 01 november 2022

EPDM dakleien plaatsen (~100m2)

Er moet een leien dak verwijderd worden en deze moet vervangen worden door EPDM dakleien. Dit gaat om een oppervlakte van ongeveer 100m2.


Dakdekken en dakreparaties Blokker
woensdag 21 september 2022

EPDM plaatsen op het tuinhuis 12m2

12 m2 betreft tuinhuis met douglas hout. Wij willen nu EPDM op het dak laten plaatsen


Dakdekken en dakreparaties Oosterwolde
vrijdag 19 augustus 2022

Sedum dak en EPDM aanleggen 12m2

Gaat om een EPDM dak op een nieuw gerealiseerde berging. Deze is 3 bij 4 meter en de wens is om hier een sedum dak op te creëren. Ben opzoek naar een vakman welke EPDM dak kan plaatsen inclusief een dak doorvoer voor de regenpijp. Betreft een plat dak met isolatieplaten. Wat is de oppervlakte van het plat dak?: tussen 10 en 50m² Welke bedekking(en) overweeg je voor het plat dak?: groendak Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties IJsselstein
maandag 01 augustus 2022

EPDM dakbedekking 50m2 plaatsen

Mijn aanvraag betreft het plaatsen dakbedekking garage en schuur totaal 50m2. Het verwijderen en afvoeren van het oude dak regel ik zelf.


Dakdekken en dakreparaties Hoogezand
donderdag 21 juli 2022

Dakbedekking vervangen met EPDM ~70m2

Woning is van 1990 met origineel bitumen dak en grind. We willen zonnepanelen gaan plaatsen i.c.m. groen/sedum voor verkoeling. EPDM is dan ideaal omdat die wortelbestendig is. Het gaat om ~70m2.


Dakdekken en dakreparaties Zaandam
zondag 12 juni 2022

Vervanging 16m2 bitumen door EPDM

Wij willen onze 25 jaar oude, 16m2 bitumen uitbouwdak vervangen door EPDM, gastgezin een offerte voor verwijderen oude en plaatsen nieuwe EPDM.


Dakdekken en dakreparaties Schiedam

EPDM dakbedekking bij jou in de buurt

Offertes aanvragen