Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Plat dak in epdm

EPDM

EPDM

Ben je op zoek naar een goede EPDM dakbedekking? Lees dan verder! Hier vind je de benodigde informatie, prijzen en vraag tot 3 gratis offertes aan bij vakmannen uit jouw regio.

Is je huidige dakbedekking aan vervanging toe? Wil je je dak met EPDM laten bedekken? De dakdekkers via Casius staan voor je klaar zowel voor grote als voor kleine klussen.
Moet het dak van je huis nieuwe EPDM hebben? Geen probleem, onze dakdekkers staan voor je klaar. Is het EPDM van je aanbouw aan vervanging toe? Of van je schuur? Ook dat is geen enkel probleem voor onze dakdekkers.

Ben je voor een ander dak opzoek naar een ander soort dakbedekking? Onze dakdekkers zijn ook zeer ervaren met het leggen van bitumen dakbedekking, PVC dakbedekking en ook in de modernere groendaken.

Heb je een hellend dak en heb je bijvoorbeeld nieuwe dakpannen nodig? Kijk dan op de pagina Hellend dak.  

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking (staat voor: Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer) is een rubber dakbedekking die erg flexibel is en meestal uit één vlak bestaat. EPDM is op maat van je dak te  bestellen. Het is niet een van de goedkoopste dakbedekkingen, maar wel een van de beste voor platte daken.

Het grote voordeel van EPDM is dat het een zeer lange levensduur (circa 40 jaar) heeft en zo goed als onderhoudsvrij is. Lees verder voor meer voordelen van EPDM dakbedekking, de prijs en de plaatsing ervan.

Kosten EPDM dakbedekking

De kosten van EPDM laten leggen is afhankelijk van een aantal zaken. Onder andere spelen de aantal vierkante meters mee die bedekt moeten worden, het type dak en het soort EPDM dat gelegd wordt. Daarnaast is de uiteindelijke prijs ook afhankelijk van of er eerst een dakrenovatie moet gebeuren voordat de dakbedekking geplaatst kan worden. In dat geval wordt de oude dakbedekking eerst verwijderd. Soms moet zelfs eerst de dakconstructie vervangen worden. Wanneer dit niet het geval is, kan de EPDM dakbedekking direct geplaatst worden en soms zelfs wel over de huidige dakbedekking worden gelegd.

De kosten van de plaatsing van EPDM dakbedekking zijn gemiddeld €50 per vierkante meter. Is het zo dat eerst de oude dakbedekking verwijderd moet worden? Dan stijgen de kosten aanzienlijk. Het plaatsen van dakisolatie brengt ook extra kosten met zich mee.

Wil je over je EPDM dakbedekking een groendak laten plaatsen? Ook dan stijgen de kosten. Voor meer informatie over een groendak, zie je op de pagina Groendak

Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de bovengenoemde prijzen.

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Voordelen van EPDM

EPDM is één van de beste dakbedekkingen voor platte daken. Hieronder zetten wij de voordelen voor je op een rijtje.

  • EPDM dakbedekking heeft een lange levensduur: gemiddeld gaat het 40 tot 50 jaar mee;
  • Het is een elastisch materiaal waardoor het niet scheurt. Dit komt door de specifieke samenstelling van het materiaal. In de brandende zon en in de vrieskou blijft het materiaal elastisch en scheurt het niet door de invloed van krimp- en uitzetspanningen van het dak;
  • Het materiaal is onderhoudsvrij. In het geval toch een beschadiging ontstaat, is dit meestal met een zelfklevende folie gemakkelijk te herstellen. EPDM scheurt niet door waardoor de beschadigingen altijd klein blijven en oppervlakkig;
  • Het is makkelijk en snel aan te brengen;
  • EPDM is in de meeste gevallen aan te brengen over een bestaande dakbedekking. Daarnaast is het ook geschikt voor haast alle daktypen. Hoewel EPDM meestal op platte daken gebruikt wordt, is het ook geschikt voor hellende daken;
  • Het is een ideale ondergrond voor groene daken, omdat EPDM waterdicht en wortelbestendig is. Als je een groendak laat aanleggen, creëer je een natuurlijkere look voor je dak, dan van het synthetische dakrubber.

Aandachtspunten

Hieronder beschrijven we een aantal aandachtspunten die je kunt meenemen bij de aanvraag van offertes voor het plaatsen van EPDM.

  • Afschot van het dak: zie je dat er vaak water op je dak blijft staan? Dan is er iets mis met het afschot van het dak. De vakman kan dit herstellen, maar daar staan een prijsstijging tegenover;
  • Isolatie: ontsnapt veel warmte uit je woning? Dan is dakisolatie een goede investering. Wanneer je dan voor EPDM dakbedekking kiest, kan je ervoor kiezen om eerst dakisolatie aan te laten brengen. Wanneer dakisolatie vanaf de buitenkant van het dak wordt aangebracht, wordt vaak gekozen voor harde isolatieplaten. In dat geval kan de EPDM folie meestal rechtstreeks op de isolatieplaten worden gelijmd. Soms is een extra tussenlaag nodig;
  • Plaatsingswijze: er zijn meerdere manieren om EPDM folie aan te brengen en de wijze van het plaatsen ervan is bepalend voor de prijs. Wanneer je kiest om de dakfolie met ballast te bevestigen, houd dan rekening met extra kosten voor de ballast;
  • Garantie: vraag de dakdekker naar de mogelijkheden van garantie. Misschien kan je een garantieperiode afspreken met de dakdekker voor bijvoorbeeld tien jaar. De meeste dakdekkers zullen een garantie geven. Maar: controleer wel goed de voorwaarden om je rechten te kennen. Een voorbeeld: er is een lekkage en er is schade aan het interieur of aan kostbare apparatuur, wie vergoed dit? En tot welk bedrag ben je verzekerd?

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen