Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Plat dak in epdm

EPDM

EPDM

Ben je op zoek naar een goede EPDM dakbedekking? Lees dan verder! Hier vind je de benodigde informatie, prijzen en vraag tot 3 gratis offertes aan bij vakmannen uit jouw regio.

Is je huidige dakbedekking aan vervanging toe? Wil je je dak met EPDM laten bedekken? De dakdekkers via Casius staan voor je klaar zowel voor grote als voor kleine klussen. Moet het dak van je huis nieuwe EPDM hebben? Geen probleem, onze dakdekkers staan voor je klaar. Is het EPDM van je aanbouw aan vervanging toe? Of van je schuur? Ook dat is geen enkel probleem voor onze dakdekkers.

Ben je voor een ander dak opzoek naar een ander soort dakbedekking? Onze dakdekkers zijn ook zeer ervaren met het leggen van bitumen dakbedekking, PVC dakbedekking en ook in de modernere groendaken. Heb je een hellend dak en heb je bijvoorbeeld nieuwe dakpannen nodig? Kijk dan op de pagina hellend dak.  

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking (staat voor: Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer) is een rubber dakbedekking die erg flexibel is en meestal uit één vlak bestaat. EPDM is op maat van je dak te bestellen. Het is niet een van de goedkoopste dakbedekkingen, maar wel een van de beste voor platte daken.

Het grote voordeel van EPDM is dat het een zeer lange levensduur (circa 40 jaar) heeft en zo goed als onderhoudsvrij is. Lees verder voor meer voordelen van EPDM dakbedekking, de prijs en de plaatsing ervan.

Kosten EPDM dakbedekking?

De kosten van EPDM laten leggen is afhankelijk van een aantal zaken. Onder andere spelen de aantal vierkante meters mee die bedekt moeten worden, het type dak en het soort EPDM dat gelegd wordt. Daarnaast is de uiteindelijke prijs ook afhankelijk van of er eerst een dakrenovatie moet gebeuren voordat de dakbedekking geplaatst kan worden. In dat geval wordt de oude dakbedekking eerst verwijderd. Soms moet zelfs eerst de dakconstructie vervangen worden. Wanneer dit niet het geval is, kan de EPDM dakbedekking direct geplaatst worden en soms zelfs wel over de huidige dakbedekking worden gelegd.

De kosten van de plaatsing van EPDM dakbedekking zijn gemiddeld €50 per vierkante meter. Is het zo dat eerst de oude dakbedekking verwijderd moet worden? Dan stijgen de kosten aanzienlijk. Het plaatsen van dakisolatie brengt ook extra kosten met zich mee.

Wil je over je EPDM dakbedekking een groendak laten plaatsen? Ook dan stijgen de kosten.

Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de bovengenoemde prijzen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Epdm

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Voordelen van EPDM

EPDM is één van de beste dakbedekkingen voor platte daken. Hieronder zetten wij de voordelen voor je op een rijtje.

 • EPDM dakbedekking heeft een lange levensduur: gemiddeld gaat het 40 tot 50 jaar mee;
 • Het is een elastisch materiaal waardoor het niet scheurt. Dit komt door de specifieke samenstelling van het materiaal. In de brandende zon en in de vrieskou blijft het materiaal elastisch en scheurt het niet door de invloed van krimp- en uitzetspanningen van het dak;
 • Het materiaal is onderhoudsvrij. In het geval toch een beschadiging ontstaat, is dit meestal met een zelfklevende folie gemakkelijk te herstellen. EPDM scheurt niet door waardoor de beschadigingen altijd klein blijven en oppervlakkig;
 • Het is makkelijk en snel aan te brengen;
 • EPDM is in de meeste gevallen aan te brengen over een bestaande dakbedekking. Daarnaast is het ook geschikt voor haast alle daktypen. Hoewel EPDM meestal op platte daken gebruikt wordt, is het ook geschikt voor hellende daken;
 • Het is een ideale ondergrond voor groene daken, omdat EPDM waterdicht en wortelbestendig is. Als je een groendak laat aanleggen, creëer je een natuurlijkere look voor je dak, dan van het synthetische dakrubber.

Aandachtspunten

Hieronder beschrijven we een aantal aandachtspunten die je kunt meenemen bij de aanvraag van offertes voor het plaatsen van EPDM.

 • Afschot van het dak: zie je dat er vaak water op je dak blijft staan? Dan is er iets mis met het afschot van het dak. De vakman kan dit herstellen, maar daar staan een prijsstijging tegenover;
 • Isolatie: ontsnapt veel warmte uit je woning? Dan is dakisolatie een goede investering. Wanneer je dan voor EPDM dakbedekking kiest, kan je ervoor kiezen om eerst dakisolatie aan te laten brengen. Wanneer dakisolatie vanaf de buitenkant van het dak wordt aangebracht, wordt vaak gekozen voor harde isolatieplaten. In dat geval kan de EPDM folie meestal rechtstreeks op de isolatieplaten worden gelijmd. Soms is een extra tussenlaag nodig;
 • Plaatsingswijze: er zijn meerdere manieren om EPDM folie aan te brengen en de wijze van het plaatsen ervan is bepalend voor de prijs. Wanneer je kiest om de dakfolie met ballast te bevestigen, houd dan rekening met extra kosten voor de ballast;
 • Garantie: vraag de dakdekker naar de mogelijkheden van garantie. Misschien kan je een garantieperiode afspreken met de dakdekker voor bijvoorbeeld tien jaar. De meeste dakdekkers zullen een garantie geven. Maar: controleer wel goed de voorwaarden om je rechten te kennen. Een voorbeeld: er is een lekkage en er is schade aan het interieur of aan kostbare apparatuur, wie vergoed dit? En tot welk bedrag ben je verzekerd?

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente EPDM aanvragen

maandag 11 oktober 2021

Vervangen serre 18m2

Wij hebben een bestaande serre die wij willen vervangen. De maten zijn 6 bij 3 . Er zit een moeilijkheid aan de zaak en dat is dat wij al een offerte bij een concurrent hebben opgevraagd maar waar wij geen zaken mee kunnen doen, dit ivm bouwkundige aanpassingen die hij niet kan uitvoeren maar wat wel gedaan moet worden. Wij willen dat dit in één hand blijft zodat we zaken dien met 1 partij. De vraag is dan ook of jullie dit ook in de offerte mee kunnen nemen. betreft Werkzaamheden voor de aannemer: - Verwijderen serre. - Aanpassen zijmuur (hoger en langer) - Zijmuur voorzien van een zinken afdek op de muur i.v.m. de water dichten aansluiting op het serredak. - Aanbrengen spouwlat met EPDM folie in de zijmuur. - Aanbrengen spouwlat met EPDM folie in de achtergevel. - Verhogen lood in de achtergevel. Deze moet minimaal naar 3.00 meter. - Wellicht aanpassen fundering voor het goed kunnen plaatsen van de serrepui. - Aanpassen tegelvloer i.v.m. het opschuiven van de zijgevel van de serre. Na plaatsing serre: - Aanhelen tegelvloer - Aanhelen stucwerken


Verbouwing Soesterberg
vrijdag 08 oktober 2021

Lekkend dak dakkapel

Dakkapel is aan nieuwe dakbedekking toe. Lekkage langs de randen. Op dit moment ligt er bitumen met grind erop. Dit moet worden weggehaald. Ik wil een EPDM dak laten leggen. Het betreft ongeveer 4 m².


Dakdekken en dakreparaties Bleiswijk
zondag 03 oktober 2021

Plat dak renoveren 160m2

Bestaande bitumen dakbedekking verwijderen. Aanbrengen isolatie PIR platen 12cm Leggen van 1.52 mm dik EPDM 8 x 20 meter oppervlakte.


Verbouwing Schagen
woensdag 29 september 2021

Afdak met EPDM dakbedekking

Wij willen een nieuw plat afdak voor de voordeur met EPDM bedekt hebben. Oppervlakte 5m2 Wij willen tevens de oude loodslab vervangen voor een EPDM loodslab vervanger is dit ook mogelijk?


Klussen Noord-Scharwoude
dinsdag 28 september 2021

Plat dak op aanbouw plaatsen, Laminaat leggen en kozijn vervangen

Het dak van de uitbouw is een dak voor plantenkas en bestaat uit kenaalplaatjes van polycarbonaat, welke kapot zijn door (vermoedelijk) hagelstenen, de nokken zijn slordig met bitumen en tape afgeplakt en klepramen afgetaped. Ik dacht zelf aan EPDM. De aanbouw fungeert nu als woonkeuken van zo’n 54m2 Vloer met egaline behandelen en visgraat vloer plaatsen, dit gaat om de gehele verdieping. Er liggen nu plavuizen. Woon oppervlakte is 168m2. Optioneel: Kozijn 3495x1618 breed met HR++ glas. Dit moet vervangen worden.


Klussen Oude-Tonge
zondag 26 september 2021

Dakbedekking schuur

Ik ben op zoek naar een dakdekker voor een berging met een flauw hellend plat dak. Het water vloeit aan de achterkant de tuin in dus er hoeft geen goot te komen of iets dergelijks. De oppervlakte is 13x5 meter met een houten dakbeschot van plankjes. Het is dus niet super glad en weet niet of bitumen of epdm het beste is, dit laat ik aan u over. Graag ook een daktrim plaatsen 23 strekkende meter. Bereikbaarheid is goed en zonder parkeerkosten. Ik woon in Noordwijk. Ik verwacht over 6 weken dat de berging staat.  Heeft u tijd voor dit leuke klusje zo ja zou ik dan van u een prijsopgave mogen ontvangen?  Alvast bedankt voor uw reactie.


Dakdekken en dakreparaties Noordwijk
donderdag 16 september 2021

Groendak aanleggen op epdm

Ik zoek een vakman die sedum dakbedekking op 14m2 epdmdak kan plaatsen voorzien van afvoer. Het gaat dus om 14m2 dat geplaatst moet worden.


Dakdekken en dakreparaties Amsterdam
maandag 13 september 2021

Overkapping realiseren tussen 2 muren (11,2m2)

We willen tussen 2 muren een houten overkapping van 2,8 breed bij 4,0 meter. EPDM dakbekleding en netjes afgewerkt met gelijkwaardig materiaal zoals op de foto. Dit om het geheel te houden. We horen graag van u.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Harmelen
maandag 13 september 2021

EPDM leggen over dak 32m2

Ik zoek een vakman die EPDM kan leggen over mijn dak, het gaat om 8x4meter dus in totaal 32m2


Dakdekken en dakreparaties Nijkerkerveen
Offertes aanvragen