
✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven
Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.
Wil je besparen op je energierekening en tegelijkertijd een handje helpen met het verduurzamen van Nederland? Dan bieden zonnepanelen een mooie uitkomst. In Nederland is het aantal zonuren ruim voldoende om genoeg kilowatturen op te wekken en je kan het teveel aan opgewekte energie verkopen aan jouw energieleverancier.
De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen en van informatie te voorzien. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van zonnepanelen, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van elektrische verwarming. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.
Wil je graag zonnepanelen kopen? Zonnepanelen lijken op het eerste gezicht een dure investering, maar ze verdienen zichzelf binnen 7 tot 10 jaar terug. En dan hebben we het nog niet over de subsidies en andere financiële mogelijkheden gehad.
De prijzen verschillen per situatie, net als de opbrengst. Daardoor is het lastig om een exacte prijs te geven. Hieronder geven we een overzicht waarmee je ongeveer kunt bepalen hoeveel panelen je nodig hebt en welke kosten daar ongeveer bij horen.
Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Zonnepanelen kun je plaatsen op een hellend dak en op een plat dak. Afhankelijk van de hellingshoek en de dakligging is het ene dak geschikter dan het andere. Er zijn veel verschillende soorten zonnepalen met diverse capaciteiten verkrijgbaar. Hoe meer elektriciteit je verbruikt, hoe meer zonnepanelen je nodig hebt om jezelf geheel te voorzien van groene stroom.
Tegenwoordig heb je ook zonnedakpannen en zonnedakpanelen. De dakpannen zijn zeer geschikt voor monumentale panden, waar grote panelen niet toegestaan zijn, of als je veel waarde hecht aan esthetiek. Het nadeel is, dat ze hoger in de aanschaf zijn en minder rendement opbrengen dan zonnepanelen.
Dakpanelen zijn kleine platen die voornamelijk voor nieuwbouw geschikt zijn en vastgeschroefd worden aan de daklatten.
Zonnepanelen maken je stroom duurzamer en het energielabel van je huis gaat omhoog. Mocht je in de toekomst je woning verkopen, dan is de waarde ervan hoger met zonnepanelen.
En wist je dat zonnepanelen gemiddeld wel zo’n 25 tot 30 jaar mee gaan?
Een zonnepaneel kopen kan dus een hoop voordelen opleveren.
Heb je nog een asbesthoudend dak en vervang je deze voor een nieuwe? Dan kan je dat goed combineren met zonnepanelen.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Als particulier kan je de btw (21%) van de investering aan zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Je moet je dan aanmelden bij de Belastingdienst als ondernemer. De teruggave kan je honderden euro’s besparen.
Houd wel met een aantal dingen rekening:
De kwaliteit van de zonnepanelen is tegenwoordig hoog en de levensduur en energieopbrengst is goed. In vergelijking met vijf jaar geleden is het verschil echt groot. De lange levensduur van de panelen zorgt ervoor dat je de investering over meer jaren kan verspreiden dan vroeger.
Het is mogelijk om een groene lening af te sluiten. Dit soort lening heeft vaak een lager rendement.
Gemeentes mogen per jaar of periode maar een beperkt aantal lenigingen verstrekken, dus wees erop tijd bij. Voor informatie kan je bij landelijk – door de overheid ondersteunde – duurzaamheidsfondsen kijken, zoals bij het Nationaal Energiebespaarfonds en SVn Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.
Sommige gemeenten geven nog wel subsidies, maar dan in de vorm van een groene lening. Kijk voor een actueel overzicht op: energiesubsidiewijzer.nl.
Landelijke subsidies zijn al ruime tijd niet meer beschikbaar. Het goede nieuws is, dat bepaalde gemeentes lokale subsidies verstrekken, omdat ze lokale initiatieven willen stimuleren, zoals groepsaankopen.
Informeer bij je gemeente wat de mogelijkheden zijn en welke eisen ze stellen.
I.v.m. het plaatsen van zonnepanelen moet mijn meterkast worden aangepast. Ik zoek een elektricien hiervoor.
Er komt een nieuwe keuken met inductiekookplaat waarvoor een perilex stopcontact aangelegd moet worden. De bedrading in de kruipruimte tot de keuken doe ik zelf de meterkast is recent voorbereid na aanleg zonnepanelen. Het gaat dus uitsluitend om de aansluiting van de bedrading en het inloggen van de juiste fornuisgroep in de meterkast.
Ik zou graag in onze woning de kookplaat die nu van gas is te vervangen met een inductie kookplaat. Onze meterkast is begin dit jaar helemaal vernieuwd ivm zonnepanelen. Alles is gereed. Bekabeling dient via de kruipruimte naar de keuken en de afstand is ongeveer 12a15 meter. Dit bevindt zich in de woonkamer op de begane grond.
Wij willen graag onze groepenkast laten vervangen, omdat wij zonnepanelen aan willen schaffen en onze huidige groepenkast daar niet voor geschikt is. dit willen wij doen met oog op andere veranderingen in de toekomst, zoals mogelijk overstappen op inductie koken (is nu elektrisch), het aansluiten van zonnepanelen en mogelijk een bijbehorende accu en mogelijk andere aanpassingen die nu nog niet van toepassing zijn.
Ik wil mijn meterkast naar de garage laten verplaatsen. Er is al door Stedin een schouw uitgevoerd en aangegeven dat er nieuwe mantelbuizen geplaatst moeten worden. Op de nieuwe locatie van de meterkast moeten dus in de vloer en in de fundering gaten geboord worden en ongeveer 3 meter nieuwe mantelbuizen aangelegd worden. Hiernaast moet de groepenkast ook vervangen worden. Indien mogelijk, ben ik ook geïnteresseerd in het plaatsen van een airco, warmtepomp, beveiligingscamera's, zonnepanelen en/of een laadpaal. Ik zie graag uw reactie tegemoet.
Het is nu een meterkast met 9 groepen, ik denk dat dit naar 12 groepen moet. Wel ontvang ik graag advies over wat ik het beste kan doen, het gaat om een elektrische auto en 6kw kachel. Wellicht in de toekomst nog zonnepanelen, graag de meterkast hier alvast gereed voor maken. Ik heb hier nog geen haast mee, ben me nog aan het oriënteren voor een elektrische auto maar wil wel alvast weten waar ik rekening mee moet houden m.b.t. de meterkast.