
✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven
Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.
Een houten terras is redelijk betaalbaar en het hout geeft een warme en gezellige uitstraling. Je kan kiezen uit verschillende soorten hout om je houten terras mee te bouwen.
De hoveniers via Casius helpen je graag bij het maken van jouw perfecte houten terras. Wil je ook je terras overkappen of wil je een tuinhuis? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn voor een terrasaanleg en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.
Voor het laten aanleggen van je houten terras kan je kiezen uit verschillende houtsoorten. Het ene materiaal heeft minder onderhoud nodig dan het andere. Daarbij zijn er een aantal soorten dat verwant is aan hout. Het lijkt daardoor alsof je op een houten terras zit, terwijl het materiaal eigenlijk van gerecycled materiaal is gemaakt. De kosten en de levensduur van de diverse houtsoorten hebben we op een rijtje gezet.
Let wel: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
De volgende aspecten spelen mee in de prijs:
Dit is vrij logisch: een groot terras kost je meer dan een klein terras. Als je een bedrijf inhuurt, dan hanteren die vaak een starttarief. Daarbij doet het er niet toe hoeveel vierkante meter terras je wilt laten aanleggen, de huur van apparatuur zit hier namelijk bij inbegrepen.
Afhankelijk van welk materiaal je kiest, zijn de kosten hoger of lager. Tropisch hardhout is een mogelijkheid. Tegenwoordig wordt er uitsluitend gewerkt met gecertificeerd tropisch hardhout. Hierdoor weet je dat het milieu niet extra wordt belast. Tropisch hardhout heeft een lange levensduur, maar daar staat tegenover dat het lastiger te verwerken is dan andere houtsoorten. Dit is dan ook iets wat je niet gemakkelijk zelf kunt doen. Wil je een terras van hardhout? Dan doe je er verstandig aan om daarvoor een vakman in te huren.
Zoek je een houtsoort dat redelijk betaalbaar is? Thermowood is dan een optie. Het wordt zodanig geproduceerd dat het milieu nauwelijks wordt belast. Het hout wordt thermisch bewerkt waardoor het dezelfde eigenschappen krijg als tropisch hardhout, maar de prijs is een stuk lager.
Een houtachtig materiaal is houtcomposiet. Het is geen echt hout, maar het wordt gemaakt van gerecycled materiaal. Houtcomposiet kost het meest in de aanschaf, maar het gaat ook het langst mee. Als je een houtcomposiet terras wilt kan je het beter door een vakman laten leggen, het is namelijk best lastig om zelf tot een terras te verwerken.
Anti-slip zou voor je terras best handig kunnen zijn. Een houtenterras zal namelijk glad worden als het heeft geregend. Met anti-slip gebeurt dit niet meer en het beschermt het hout gelijk tegen vocht. De kosten van een anti-slip laag komen bovenop de aanlegkosten.
Door tropisch hardhout is het mogelijk om een vlonder te maken die bijna geen onderhoud nodig heeft. Het hout hoeft niet behandeld te worden met vernis en wordt mooi grijs na verloop van tijd. Hardhout gebruiken ze veel om stijgers mee te maken en het materiaal is dus stevig. De meest gebruikte tropische houtsoorten zijn Padouk, Ipé, Massaranduba, Afzelia, Azobe, Bilinga en Bankirai. Elke houtsoort vergrijst anders en heeft andere tekeningen, net als dat de duurzaamheid zal variëren. Goed vergelijken is dus aan te raden.
Als je een ecologisch verantwoorde houtenvlonder wilt hebben, dan kan je kiezen voor Europees hout. Siberische Lariks, Europese Eik en Kastanje zijn allemaal geschikte houtsoorten om een duurzaam en een stijlvol terras mee te maken. Europese Eik en Kastanje hebben beide een duurzaamheidsklasse 2 en vergrijzen net zo mooi als tropische houtsoorten. Daarbij is Kastanje ook vocht- en schimmelbestendig. Wanneer je Europees hout wilt kopen, dan is het verstandig om te controleren of het hout PEFC of FSC gecertificeerd is. Zo weet je zeker dat de vlonder van duurzaam hout is.
Thermowood wordt gemaakt van Scandinavisch dennenhout dat thermisch behandeld wordt. Het hout bewerken ze met stoom en hitte en hierdoor wordt het gemodificeerd tot een duurzame houtsoort die vergelijkbaar is met tropische houtsoorten. Dit alles wordt gedaan zonder gebruik van chemicaliën. Thermowood is een stuk goedkoper en ook ecologisch meer verantwoord, aangezien dennenhout sneller groeit dan tropisch hardhout.
Thermowood wordt naast vlonders ook voor bijvoorbeeld interieurbouw gebruikt.
Met houtcomposiet lijkt het net of je een houtenvlonder hebt, maar eigenlijk heb je een gerecycled product. Houtcomposiet maken ze van 60% houtvezels en 40% gerecycled plastic. De vlonders nemen geen water op waardoor splinteren, rotten, splijten of kromtrekken niet gebeurd. Een composiet terras is een waardig alternatief voor tropisch hardhoutsoorten die in dezelfde prijsklassen en duurzaamheid vallen. Met composiet zal je dezelfde kleurtinten hebben, waarin je bovendien een ruime keuze hebt.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Ik wil twee L-vormige dakterrassen van elk 25 m2 voorzien van keramische tegels van 60x60cm. Tegels op verstelbare tegeldragers op gewenst niveau brengen. Voor de passtukken een aantal tegels in het werk op maat zagen. De huidige houten vloer met daaronder een vloer van drainage tegel 30x30 cm verwijderen.
Ik wil graag een terras aangelegd hebben met beton tegels van 40 x 60 cm. Het gaat in totaal om 12 vierkante meter. Er moet een stuk uitgegraven worden, dan geel zand komen en bandjes geplaatst worden. Er hoeft verder niets verwijderd te worden.
Het terras is 7 bij 3 meter. De liggende tegels hergebruiken.
Het balkon van ongeveer 3 x 1 meter aan de achterzijde van het huis lekt bij de bouten die het metalen rek op het balkon vastzetten. Er zal waarschijnlijk water onder de tegels staan die op het balkon liggen. We zoeken iemand die het balkon waterdicht kan opleveren. Nieuwe bedekking aanbrengen op het balkon en de oude verwijderen en de balkonrand weer net afleveren.
Bestaand terras, klinkers (22 m2) verwijderen, nadien voorzien van natuursteen. (80x80 of 100x100)Twee treden naar beneden over een breedte van ong. 7 mtr. Dan weer terras van ong. 1 mtr en dan 3 treden tot aan een bestaand nieuw vlonder.De hoogte van ongeveer een meter hierdoor overbruggen. Voorziening aanbrengen om afkalving naar belendede percelen te voorkomen. Het laatste bestaande stuk is nu een zandbak welke leeg moet, ook de opstand van sierblokken en betonbanden zullen weg moeten of hergebruikt kunnen worden. Een achttal kleine taxusstruiken verwijderen. Een vijftal coniferen zover mogelijk afzagen, nieuwe hardhouten palen voor de schutting plaatsen en voor de coniferen een halfrond scherm plaatsen op de erfafscheiding. Op verzoek kan ik via E-mail foto's van de situatie sturen.
een oud balkon moet verwijderd worden en vervangen door een nieuw uitgebreider balkon gemaakt van een staal en houtconstructie O.a vloerdelen/ballustrade. 2 Pijlers (staanders) komen in de achtertuin van de onderburen en het balkon rust op liggers die tegen de gevel steunen via een steunbalk. Dit in het kort!