Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Lichtstraat

Lichtstraat

Lichtstraat

Weinig natuurlijk licht in je woning? Wil je dit wel? Laat een lichtstraat plaatsen! Lees voor de mogelijkheden snel door en vraag vrijblijvende offertes aan bij erkende vakmannen uit de buurt.

Merk je dat je woning wat donker is? Wil je daarom meer natuurlijk lichtinval in je huis hebben? Een lichtstraat kan dan een goede oplossing zijn!

Wil je een lichtstraat in een plat dak laten plaatsen? Wil je een lichtstraat in je aanbouw? De daklichtspecialisten via Casius staan voor je klaar. Dat is mogelijk. Er zijn meerdere soorten lichtstraten, zo heb je bijvoorbeeld een lichtstraat zadeldak, wat een schuine lichtstraat is. Wil je een lichtstraat in een schuin dak laten plaatsen? Ook dat is mogelijk.

Bij Casius vind je de gespecialiseerde en erkende vakman die je hiermee kan helpen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een lichtstraat wil laten plaatsen? Wil je graag dat een specialist bij je langs komt om alle vakkundige normen van het plaatsen van een dakkoepel te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat is een lichtstraat?

Bij een lichtstraat liggen meerdere ruiten op een rij, omgeven door een frame. Door een lichtstraat te plaatsen in je woning, komen de ruimtes die eerder donker waren, tot leven. Je creëert er ook een natuurlijke lichtinval mee.

Door het plaatsen van een lichtstraat kan je een optisch groter gevoel van de ruimtes in je huis krijgen. Door het extra natuurlijke zonlicht en de optisch groter lijkende ruimtes, krijg je een prettiger gevoel in je huis.

Wat kost een lichtstraat?

Wat de kosten van een lichtstraat zijn, is afhankelijk van een aantal zaken. Zo is de prijs afhankelijk van het soort materiaal van het kozijn, het aantal ramen en het soort glas. Hieronder vind je per materiaal de kosten van de lichtstraat. De prijs is inclusief btw, arbeidskosten en HR++ glas.

Let op: de daklichtspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Aantal ramen Kunststof Hout Aluminium Staal
2 ramen €3.350 - €3.850 €4.000 - €4.500
3 ramen €2.350 - €2.850 €2.700 - €3.200 €3.650 - €4.150 €4.500 - €5.000
4 ramen €2.750 - €3.250 €3.000 - €3.500 €4.000 - €4.500 €5.000 - €5.500
5 ramen €3.000 - €3.500 €3.250 - €3.750 €4.500 - €5.000 €5.300 - €5.800
6 ramen €3.300 - €3.800 €3.500 - €4.000 €4.850 - €5.350 €5.750 - €6.500
7 ramen €3.600 - €4.100 €4.000 - €4.500 €5.000 - €5.500 €6.250 - €6.750

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Lichstraat living

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente lichtstraat aanvragen

dinsdag 19 oktober 2021

Uitbouw achterzijde hoekwoning

Wij willen een uitbouw realiseren van ca 5.12m x 2.5m met een 2 delige antraciet kunststof schuifpui. Graag in de stijl van ons huis (dus niet afgewekt met rabatdelen, maar met gele stenen) en een lichtstraat.


Verbouwing Hoogvliet Rotterdam
vrijdag 15 oktober 2021

Aanbouw 2,5x4m woonklaar

Wij willen een aanbouw aan de zijkant van onze woning plaatsen, wij hebben al begrepen dat een vergunning waarschijnlijk nodig zal zijn in verband met de parkeerplaats aan de andere kant van onze schutting. afmetingen 2,5m x 4m (of als het kan qua budget 7m), zonder schuifpui,wel een lichtstraat op het dak. De oplevering van de binnenzijde mag woonklaar.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Almere
vrijdag 15 oktober 2021

Lichtkoepel vervangen

Ik heb op dit moment een ouderwetse lichtkoepel met binnenmaten 100 x 70 cm waarop een zadeldak met enkel glas zit. Het glas is verschoven en er is al eerder een lek ontstaan welke ik provisorisch heb gedicht. Ook isoleert het natuurlijk totaal niet. Ik wil het vervangen maar vraag me af waar ik goed aan doe. In de eerste plaats vind ik het belangrijk dat een nieuw daklicht goed isoleert. in de tweede plaats vraag ik me af of ik weer voor een zadeldakconstructie moet kiezen (lichtstraat?) vanwege een mooiere lichtinval, of voor een plat raam of een koepelraam. Ik heb ook nog een tweede kleiner daklicht boven mijn doucheruimte dat nog geen lekkage vertoont, maar wellicht tegelijk vervangen kan worden. Dat heeft geen zadeldak maar een schuin vlak met glas. De binnenmaat is 68 x 54 cm. Het is een plat dak, woning is gebouwd in 1931. De opstand zal wellicht ook aangepakt / vervangen moeten worden, zodat het nieuwe raam goed past en goed isoleert. Graag ontvang ik van u een offerte met de best passende oplossing.


Dakdekken en dakreparaties Den Haag
donderdag 14 oktober 2021

Uitbouw achterzijde woning ~16m2

Wij willen een uitbouw realiseren van 3 meter diep en ongeveer 5,30 breed. Als het goed is is dit vergunningsvrij. We hebben momenteel een schuifpui erin zitten over de gehele zijde die we graag zouden hergebruiken, omdat de pui nog helemaal goed is en dit de prijs kan drukken. De buitenzijde willen we gemetseld afgewerkt, maar dit nog in overleg met de vakman en de binnenzijde het liefst woonklaar, maar ook dit nog in overleg met de vakman omdat we misschien een nieuwe vloer over de gehele verdieping aan willen leggen. Ook mag hierbij de vloerverwarming doorgetrokken worden. Geen lichtstraat gewenst.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Barendrecht
woensdag 13 oktober 2021

Aanbouw achterzijde 9m2

Wij willen graag een aanbouw van 3 x 3 meter. Met 1 deur naar buiten. Doorbraak van woonkamer naar de aanbouw ook met 1 deur. Verder plat dak met goede isolatie. De buitenzijde wil ik in hout afgewerkt, maar de kozijnen van hardhout. De binnenzijde wil ik graag woonklaar opgeleverd. Mag verwarmd worden aan de hand van radiatoren. Geen lichtstraat gewenst.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Nijmegen
woensdag 13 oktober 2021

Uitbouw achtertuin ~13m2

Ik wil een uitbouw van 2.5 lang in 5,3 breed. Als het goed is dit vergunningsvrij. De buitenzijde wil ik graag in kunststof afgewerkt, inclusief de kozijnen. De binnenzijde wil ik sausklaar opgeleverd. Momenteel heb ik radiatoren, die wil ik hergebruiken. Geen lichtstraat gewenst.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Epe
dinsdag 12 oktober 2021

Serre met geveldoorbraak

Wij willen een serre van 5m breed en 2,5 meter lang aan de achterzijde van de woning (vergunning is nog niet in bezit, maar buren hebben dit ook al). Betreft een serre (afwerking in overleg) met een geveldoorbraak voor een tussenwoning. Glazen kunststof schuifpui. En mogelijk met een lichtstraat. Het liefst zou ik een woonklare afwerking willen verwarmd met vloerverwarming.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Leiderdorp
dinsdag 12 oktober 2021

Uitbouw achterzijde realiseren

Wij willen een uitbouw realiseren van 7.5mtr woning breed en 2.5mtr diepte en op 2.5mtr diep wordt ie 6.5mtr breed! dit i.v.m. schuine tuin met buren. Ik wil met de vakman overleggen welke afwerking ik aan de buitenzijde wil. De binnenkant wil ik saus klaar opgeleverd hebben. Ik heb er Kunststof kozijnen in gewild. Als de prijs goed is wil de uitbouw laten verwarmen d.m.v. vloerverwarming. Er moet wel een gevel doorbroken worden en ik heb er ook een lichtstraat in gewild al moet de vakman wel kijken of dat überhaupt kan i.v.m.. dat ik zonnepanelen op het dak wil laten zetten. In de aanbouw moet een bestaande binnenmuur doorgetrokken worden i.v.m. scheiding naar garage. Schuifpui +/-2.6mtr breed en een 60x60 kantelkiep + daklicht +/- 5mtr breed.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Hoorn
dinsdag 12 oktober 2021

Aanbouw achterzijde realiseren

We willen een aanbouw aan de achterzijde van het huis laten realiseren. De aanbouw moet ongeveer 4bij6 worden. Wij willen de buitenzijde traditioneel gemetseld en de oplevering aan de binnenzijde woon klaar. Wij hebben er Kunststof kozijnen in gewild. Hoe de aanbouw verwarmd moet worden wil ik nog in overleg doen. Er moet wel een gevel doorbroken. Wij hebben er ook een lichtstraat in gewild.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Rutten
Offertes aanvragen