Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
131 Dakraam Dakpannen

Dakraam

Dakraam

Wil je een dakraam laten plaatsen of vervangen? Hieronder vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvende offertes aanvragen bij vakmensen bij jou uit de buurt.

Met een dakraam creëer je meer licht en kan je tegelijkertijd de bedompte zolder doorluchten. Heb je al een dakraam, maar wil je deze vervangen? Ook dat is mogelijk. 
Wil je graag professionele hulp?

De dakraamspecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het plaatsen van een dakraam, maar ook bij het renoveren van je dak en het isoleren van je dak. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een dakraam wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een erkende dakraamspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost een dakraam?

Bekijk het onderstaande tabel voor de gemiddelde prijzen per raamsoort, afmeting en materiaal. 

Let op: de dakraamspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Raamsoort Hout Kunststof
Uitzetdakraam of tuimeldakraam
55 x 78 cm €530 €550
78 x 98 cm €650 €700
114 x 118 cm €800 €900
134 x 140 cm €1.000 €1.200
Uitzettuimeldakraam
78 x 98 cm €750 €800
114 x 118 cm €950 €1.050
134 x 140 cm €1.150 €1.300

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Pannendak Dakraam

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Soorten dakramen

Velux en dakramen lijken wel synoniemen, maar toch is het niet hetzelfde. Velux is namelijk een merk, net als Fakro. Een Velux dakraam plaatsen of een Fakro dakraam plaatsen is natuurlijk mogelijk, maar als we het over soorten dakramen hebben dan hebben we het bijvoorbeeld over tuimeldakramen of uitzetdakramen. Nog een optie is een uitzet-tuimeldakraam.

Wat is een tuimeldakraam?

Het tuimeldakraam draait om zijn eigen as, wat veel ruimte bespaart. Het tuimeldakraam kan bijna overal worden geplaatst. Omdat een tuimeldakraam een hoog gebruiksgemak heeft, behoort deze tot de meest gekozen dakvensters.

Tuimeldakraam

Wat is een uitzetdakraam?

Mag er op zolder wat meer licht en frisse lucht zijn? In dit geval zijn uitzetdakramen een ideale investering. Deze dakramen zorgen voor veel ventilatie en licht, waardoor ze perfect zijn voor donkere zolderruimtes. Waar het tuimeldakraam je zicht belemmert, kan je met een uitzetdakraam ongehinderd naar buiten kijken door het uitschuifbare dakraam te openen.

Uitzetdakraam

Wat is een uitzet-tuimeldakraam?

Wil je graag meer licht en frisse lucht op zolder? Dan kan je kiezen uit diverse dakramen. Is het moeilijk kiezen en wil je het raam op meerdere manieren kunnen openen? Kies dan voor een uitzet-tuimeldakraam.

Uitzet Tuimeldakraam

Houten of kunststof dakraam?

Naast het soort dakraam en het merk kan je ook kiezen uit verschillende materialen. De meest gekozen zijn hout of kunststof.

Hout

Houten dakramen worden gemaakt van grenenhout of van hardhout. Als je een voordelige variant zoekt, dan is grenenhout een optie. Wel gaat grenenhout minder lang mee dan hardhout. Bij hardhout is de prijs hoger, maar je hoeft het minder snel te vervangen.

Hou in het algemeen bij houten dakramen rekening dat je de kozijnen op tijd laat vervangen. Dit is om houtrot te voorkomen en dus lekkages. Wil je liever een dakraam dat zo min mogelijk onderhoudt nodig heeft? Kies dan voor een kunststof dakraam.

Kunststof

Wie voor kunststof dakramen kiest, heeft keuze uit veel verschillende merken, waaronder een Velux dakraam en een Fakro dakraam. Kunststof dakramen zijn onderhoudsarm en inbraakbestendig. Kunststof is lastig te forceren, waardoor inbreken niet eenvoudig is. Daarbij rot kunststof niet door ouderdom. Je geniet over het algemeen langer van een mooi en veilig kunststof dakvenster in vergelijking met hout.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente dakraam aanvragen

vrijdag 22 oktober 2021

Badkamer en wc renoveren

Wij hebben lekkage na gebruik van de badkamer en willen deze daarom grondig laten renoveren, als het kan zo snel mogelijk. De spullen zijn besteld en worden over een week of 5 geleverd. Werkzaamheden zijn:  Slopen van de oude badkamer van ca. 9 m2 Betegelen nieuwe tegels wand en vloer met aanleg electrische vloerverwarming.  Schakelaar en stoptcontact Ophangen radiotor Ophangen meubels 1 kast met plaat 100 cm en een onderkast met wasbak van 100 cm met een kraan Ophangen hangtoilet en een muur om de waterreservoir Plaatsen douchcabine van 120 x 90 cm en dochekraan inbouw in een extra muurtje ( betonkant) Muurtje met nis en een bankje van 30 cm waar je in de dochecabine kan zitten.  Spiegel 100 cm met led ophangen Alle buizen invrezen Verlaagd plafond met spotlights Schuine muur stukken en verven Kleine dakraam verven Beneden wc ophangen met waterreservoir en nis boven de wc Wand en vloeren betegelen Vloerverwarming wc Fountein ophangen.  Alle buizen invrezen Verlaagd plafond met spotlights


Badkamer en toilet Spijkenisse
donderdag 21 oktober 2021

Dakraam plaatsen

Ik wil een klein raampje in mijn dak laten plaatsen.


Kozijnen, deuren en dakramen Bergen op Zoom
woensdag 20 oktober 2021

Realiseren: dakraam + trap + groendak 45m2

Ik ben zoek naar een vakman die voor mij dakraam kan plaatsen, een trap als doorgang naar het dakterras kan realiseren en een groendak kan aanleggen. Het gaat om ongeveer 45m2.


Dakdekken en dakreparaties Nijmegen
dinsdag 19 oktober 2021

Dakraam plaatsen

Plaatsen van een nieuwe dakraam. Nieuwe dakraam is groter dan de oude. Material in bezit.


Klussen Rotterdam
maandag 18 oktober 2021

Ramen en kozijnen vervangen + plaatsen dakraam

Ik wil alle ramen en kozijnen boven laten vervangen voor draai-kiepramen. En een dakraam op zolder laten plaatsen. Ik zou het op prijs stellen wanneer er iemand bij mij thuis zou komen om alles door te spreken en te laten inmeten.


Kozijnen, deuren en dakramen Hoorn
maandag 18 oktober 2021

Tuimel dakraam vernieuwen.

Ik wil graag mijn dakraam vernieuwen. Er zit een klein kozijntje omheen, deze moet ook vervangen worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Ridderkerk
zondag 17 oktober 2021

Uitbouw 9,4m2 + Keuken verplaatsen + stucen 45m2

Wij willen graag: 1. Aanbouw bij woonkamer 9,4m2: 2,35m * 4m. Vooral ramen en een schuif pui/ openslaande deuren met dubbel glas en dakraam/dakramen om zo zoveel mogelijk licht in de achterkamer te krijgen. Buurhuis heeft al aanbouw staan. De oplevering mag woonklaar. We verwachten geen verwarming nodig te hebben. 2. In de achterkamer willen we een nieuwe woonkeuken met kookeiland plaatsen. De leidingen moeten dus worden doorgetrokken. Er komt uiteindelijk ook een volledig nieuwe keuken in. 3. De plek waar nu de keuken zit wordt een derde slaapkamer - zie toegevoegde de voorbeeldschetsen. 4. Muren opnieuw stucen in gehele woning. Dit is ongeveer 45m2.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Den Haag
zaterdag 16 oktober 2021

Dakraam vervangen

Mijn dakraam moet vervangen worden. Hij sluit niet goed meer en het hout is aan het rotten (?).


Kozijnen, deuren en dakramen Assendelft
woensdag 13 oktober 2021

Dakraam op zolder plaatsen

Dakraam plaatsen op zolder, schuin dak. Ongeveer 100x 140 Graag incl. hor, verduisterd plisse gordijn en zonwering (handmatig van buitenaf). En incl. montage, af timmeren binnenzijde, kitten etc.


Kozijnen, deuren en dakramen Assendelft
Offertes aanvragen