Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
131 Dakraam Dakpannen

Dakraam

Dakraam

Wil je een dakraam laten plaatsen of vervangen? Hieronder vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvende offertes aanvragen bij vakmensen bij jou uit de buurt.

Met een dakraam creëer je meer licht en kan je tegelijkertijd de bedompte zolder doorluchten. Heb je al een dakraam, maar wil je deze vervangen? Ook dat is mogelijk. 
Wil je graag professionele hulp?

De dakraamspecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het plaatsen van een dakraam, maar ook bij het renoveren van je dak en het isoleren van je dak. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een dakraam wilt laten plaatsen? Wil je graag dat een erkende dakraamspecialist bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten dakraam

Bekijk het onderstaande tabel voor de gemiddelde prijzen per raamsoort, afmeting en materiaal. 

Let op: de dakraamspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Raamsoort Hout Kunststof
Uitzetdakraam of tuimeldakraam
55 x 78 cm €530 €550
78 x 98 cm €650 €700
114 x 118 cm €800 €900
134 x 140 cm €1.000 €1.200
Uitzettuimeldakraam
78 x 98 cm €750 €800
114 x 118 cm €950 €1.050
134 x 140 cm €1.150 €1.300

Wil je een prijsopgave op maat, passend bij jouw wensen en situatie? Dan kun je een vrijblijvende gratis offerte aanvragen.

Soorten dakramen

Velux en dakramen lijken wel synoniemen, maar toch is het niet hetzelfde. Velux is namelijk een merk, net als Fakro. Een Velux dakraam plaatsen of een Fakro dakraam plaatsen is natuurlijk mogelijk, maar als we het over soorten dakramen hebben dan hebben we het bijvoorbeeld over tuimeldakramen of uitzetdakramen. Nog een optie is een uitzet-tuimeldakraam.

Wat is een tuimeldakraam?

Het tuimeldakraam draait om zijn eigen as, wat veel ruimte bespaart. Het tuimeldakraam kan bijna overal worden geplaatst. Omdat een tuimeldakraam een hoog gebruiksgemak heeft, behoort deze tot de meest gekozen dakvensters.

Wat is een uitzetdakraam?

Mag er op zolder wat meer licht en frisse lucht zijn? In dit geval zijn uitzetdakramen een ideale investering. Deze dakramen zorgen voor veel ventilatie en licht, waardoor ze perfect zijn voor donkere zolderruimtes. Waar het tuimeldakraam je zicht belemmert, kan je met een uitzetdakraam ongehinderd naar buiten kijken door het uitschuifbare dakraam te openen.

Wat is een uitzet-tuimeldakraam?

Wil je graag meer licht en frisse lucht op zolder? Dan kan je kiezen uit diverse dakramen. Is het moeilijk kiezen en wil je het raam op meerdere manieren kunnen openen? Kies dan voor een uitzet-tuimeldakraam.

Hout of kunststof dakraam?

Naast het soort dakraam en het merk kan je ook kiezen uit verschillende materialen. De meest gekozen zijn hout of kunststof.

Hout

Houten dakramen worden gemaakt van grenenhout of van hardhout. Als je een voordelige variant zoekt, dan is grenenhout een optie. Wel gaat grenenhout minder lang mee dan hardhout. Bij hardhout is de prijs hoger, maar je hoeft het minder snel te vervangen.

Hou in het algemeen bij houten dakramen rekening dat je de kozijnen op tijd laat vervangen. Dit is om houtrot te voorkomen en dus lekkages. Wil je liever een dakraam dat zo min mogelijk onderhoudt nodig heeft? Kies dan voor een kunststof dakraam.

Kunststof

Wie voor kunststof dakramen kiest, heeft keuze uit veel verschillende merken, waaronder een Velux dakraam en een Fakro dakraam. Kunststof dakramen zijn onderhoudsarm en inbraakbestendig. Kunststof is lastig te forceren, waardoor inbreken niet eenvoudig is. Daarbij rot kunststof niet door ouderdom. Je geniet over het algemeen langer van een mooi en veilig kunststof dakvenster in vergelijking met hout.

Ben je benieuwd naar de precieze kosten voor het laten plaatsen van een dakraam? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis een opmaat gemaakte offerte aan.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen