Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
3 Dakkapel

Dakkapel

Dakkapel

Wil je je zolderkamer vergroten met een dakkapel? Hier vind je meer informatie en kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij vakmensen bij jou uit de buurt.

Een dakkapel laten plaatsen op je dak brengt interessante voordelen met zich mee. Je kan op deze manier je slaapkamer op zolder ruimer maken, of misschien wil je de ruimte vergroten om een werkplaats te creëren. Denk je erover na om een dakkapel te laten plaatsen, maar wil je graag eerst meer informatie en een beeld van de gemiddelde kosten? Wij hebben handige informatie voor je op een rijtje gezet.

Wat kost een dakkapel?

Hieronder hebben we de mogelijkheden qua materiaal op een rijtje gezet met de gemiddelde kosten.

Materiaal Prefab Maatwerk
Hout €3.300 €4.100
Kunststof €3.800 €4.800
Polyester €4.800 -

Wil je een prijsopgave op maat, passend bij jouw wensen en situatie? Dan kun je vrijblijvend gratis offertes aanvragen.

Prijsvoorbeelden

Voordelig

De voordeligste dakkapel heeft een standaard formaat en heeft een prefab constructie. Deze constructie wordt in de fabriek al in elkaar gezet en wordt in zijn geheel op het dak geplaatst.
Als je voor de voordeligste optie kiest, zal je ook zelf de afwerking aan de binnenkant moeten doen. Kies je voor deze mogelijkheid, houd dan rekening met een kostenplaatje vanaf €3.300.

Prijs-kwaliteitverhouding

De afwerking aan de binnenkant kun je ook uitbesteden aan een ervaren dakkapelspecialist. In dat geval kun je het beste rekening houden met een prijskaartje vanaf €4.500.

Luxe

Wil je liever een afwijkend formaat dakkapel hebben en heb je een aantal zeer specifieke wensen over de uitstraling? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een polyester dakkapel. De dakkapelspecialist zal in deze situatie het totale project uitvoeren, van het plaatsen tot de gehele luxueuze afwerking aan de binnenkant. Klinkt dit als iets voor jou? Houd in dit geval dan rekening met de gemiddelde kosten vanaf €6.000.

Welke factoren bepalen de prijs van een dakkapel?

Productiewijze

Dakkapellen worden op twee verschillende manieren in elkaar gezet: je hebt een prefab constructie of een constructie op maat. Een prefab constructie is interessant, omdat de kostprijs een stuk lager is, maar daar staat tegenover dat het nauwelijks gepersonaliseerd kan worden. Dus als je zeer specifieke wensen hebt, dan kan je beter kiezen voor een maatwerk oplossing. Let daarbij wel op dat maatwerk een aanzienlijk hogere prijs heeft. Dit komt door de extra arbeidsuren die nodig zijn.

Dakkapellen op maat verschillen erg in prijs. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een standaard type of voor een uitgebreide type, afhankelijk wat het beste bij jouw huis past. Wil je ook nog bijvoorbeeld rolluiken of horren? Dat is ook mogelijk, maar als je kiest voor dit soort extra accessoires dan moet je er rekening mee houden dat de kosten voor het laten maken van een dakkapel een stuk hoger worden.

Materiaalkeuze

De tweede keuze die invloed heeft op de prijs, heeft te maken met het materiaal waaruit de dakkapel wordt gemaakt. Een houten dakkapel is het populairst, vooral omdat een dakkapel van hout een stuk voordeliger is dan een dakkapel van de andere twee materialen. Daarnaast zorgt hout ervoor dat je een zeer natuurlijke uitstraling krijgt.

Een kunststof dakkapel groeit in Nederland tegenwoordig zeer snel in populariteit. Kunststof heeft de voordelen dat het ook goed betaalbaar is en daar komt bij dat er nagenoeg geen onderhoud nodig is, in vergelijking met een houten dakkapel.

De derde en gelijk duurste mogelijkheid is polyester. Ondanks het feit dat een polyester dakkapel alleen gerealiseerd kan worden met een prefab constructie, zit er toch een hoog prijskaartje aan verbonden.

Plat of schuin dak

De derde keuze heeft een grote rol in het kostenplaatje van je uiteindelijke dakkapel en dat is de dakconstructie. Een dakkapel met een plat dak is financieel gezien altijd voordeliger. Bij een plat dak wordt er vaak gekozen voor EPDM als dakbedekking, omdat dit over een lange levensduur beschikt van 40 jaar. Wanneer je voorkeur uitgaat naar een schuine dakconstructie van je dakkapel, zal je rekening moeten houden met een gemiddelde meerprijs van tussen de €1.000 en €1.250.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen