Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
218 Dakpannen

Dakpannen leggen

Dakpannen leggen

Wil je je dak laten bedekken met dakpannen? Hieronder vind je meer informatie en kun je gratis en vrijblijvende offertes aanvragen bij vakmannen bij jou uit de buurt.

Wist je dat dakpannen vervangen een positief effect heeft op de waarde van je huis? Door het oude of beschadigde pannendak te laten vervangen, maak je je huis weer jaren water- en windbestendig. Maar voor welk soort dakpannen kies je? 

De dakdekkers via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij de dakpannen leggen, maar ook bij het renoveren van je dak en het plaatsen van een dakraam. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je de dakpannen wilt laten vervangen? Wil je graag dat een erkende dakdekker bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten dakpannen vervangen

Dakpannen vervangen is arbeidsintensief. Vaak wordt er gelijk nieuw isolatiemateriaal geplaatst. Na het plaatsen van de dakpannen is het ook mogelijk om ze te laten impregneren. Door de coating die dan aangebracht wordt, gaan je dakpannen langer mee.
Nieuwe dakpannen kosten per situatie en wens meer of minder. Om je een beetje een idee te geven van de kosten, staat hieronder een tabel met de totale kosten voor het vervangen van 60 m² pannendak. Dit is het gemiddelde dakoppervlak van een rijtjeshuis in Nederland.

Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheden Soort dakpan Gemiddelde prijs
Dakpannen verwijderen en vervangen Beton €3.100 - €3.500
Dakpannen verwijderen en vervangen Keramisch €4.000 - €4.400
Dakpannen verwijderen, vervangen en coaten Keramisch €5.200 - €5.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Dakpannen leggen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Beton of keramiek?

Beton

Betonnen dakpannen worden gemaakt van cement dat uithardt (en worden niet gebakken zoals keramische dakpannen). Omdat betonpannen niet gebakken worden, maar gedroogd, krimpen of vervormen ze niet. De meeste dakdekkers geven aan dat betonpannen daarom sneller te leggen zijn dan gebakken keramische pannen. Betonnen dakpannen zijn ook een stuk goedkoper dan keramische pannen. Onbehandeld zijn ze echter gevoeliger voor algengroei en vuil dan keramische dakpannen.

Betonnen Dakpan

Voordelen

 • Goedkoper dan andere dakpannen
 • Grote maatvastheid
 • Lagere verwerkingskosten
 • Snel te plaatsen (vooral het sneldektype betonpan)

Nadelen

 • Past niet bij elke bouwstijl
 • Minder lange levensduur dan kleipannen (gemiddeld zo’n 35 tot 50 jaar)
 • Betonnen dakpannen verouderen wat sneller dan kleidakpannen (meestal krijg je 15 jaar garantie op het uitzicht in plaats van een mensenleven zoals bij keramische dakpannen)

Keramiek

Keramische dakpannen, ook wel kleidakpannen of stormpannen genoemd, zijn een natuurproduct gemaakt van klei uit rivieren. De keramische dakpan wordt gebakken in de oven. De productie ervan is hierdoor een stuk duurder dan van een betonpan. Keramische dakpannen zijn echter wel in veel vormen, stijlen, kleurnuances en formaten beschikbaar.

Keramiek Dakpan

Voordelen

 • Op basis van gebakken klei
 • Duurzaam: bestand tegen weersinvloeden en chemische stoffen
 • Gaan een mensenleven mee
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Langdurig kleurbehoud
 • Vele vormen en modellen mogelijk

Nadelen

 • Duurt langer om te leggen dan betonpannen
 • Iets duurder dan betonpannen
 • Grotere belasting op milieu door het bakproces

Wat bepaalt de prijs van de vervanging van je pannendak?

Bij het vervangen van je dakbedekking kan je uit verschillende zaken kiezen en elke keuze heeft invloed op de uiteindelijk prijs van je project. Hieronder lees je meer over de keuzes stap voor stap.

Het soort dakpan

Soort dakpan Gemiddelde prijs per m² Levensduur
Beton €50 30 jaar
Keramiek €60 50 jaar

Isolatie

Als je de dakpannen laat vervangen, kun je ervoor kiezen om tegelijkertijd de isolatie te laten plaatsen of vernieuwen. Dakisolatie zorgt ervoor dat je minder warmte verliest, waardoor je een lagere energierekening hebt. Afhankelijk voor welk type isolatie je kiest, ben je tussen de €20 à €30 per vierkante meter extra kwijt. Voor het plaatsen van isolatiemateriaal kun je in aanmerking komen voor een subsidie. Kijk daarom van tevoren op Rijksoverheid.nl om te kijken of je binnen een subsidieregeling valt. Je kan altijd een offerte laten opmaken voor dakbedekking laten vervangen én isolatie laten plaatsen, om te kijken hoeveel het je zou kosten.

Coaten

Je kan ervoor kiezen om je pannendak te laten coaten. De coating vormt een beschermlaag voor een glad oppervlak, waardoor mos en algen minder kans krijgen om zich te hechten aan de dakpannen. Het helpt ook enigszins warmteverlies tegen te gaan. Coaten kun je prima samen laten doen met het plaatsen van nieuwe dakbedekking en kost ongeveer €20 per vierkante meter.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente dakpannen aanvragen

donderdag 25 november 2021

Dak vervangen

Wil in de toekomst zonnepanelen laten plaatsen maar we weten wat de staat is van het dak. Zowel voor isolatie als dakbedekking, alles even nakijken. Aangrenzende buren doen niet mee. Oppervlakte niet bekend. Dak heeft dakpannen, hebben ook dakramen en een dakkapel.


Dakdekken en dakreparaties Leeuwarden
donderdag 18 november 2021

Dakpannen vervangen 90m2

Dakpannen verwijderen en afvoeren. Nieuwe dakpannen plaatsen. Ongeveer 90 m2. Dakpannen monier neroma antraciet


Dakdekken en dakreparaties Capelle aan den IJssel
dinsdag 16 november 2021

Hellend dak renoveren 150m2

Ik wil mijn hellend dak laten renoveren, dit betreft: Het vervangen van de dakpannen en de pan latten en dan het isoleren van mijn dak vanaf buitenaf. Er liggen nu wel 4 zonnepanelen op het dak wat gerenoveerd moet worden. Het gaat om 150m2.


Dakdekken en dakreparaties Sint Jacobiparochie
dinsdag 09 november 2021

Dakisolatie aanbrengen + pannen vervangen (120m2)

We willen graag onze dakpannen vervangen, dakisolatie laten aanbrengen en kijken wat er mogelijk is met een dakkapel. De oppervlakte van het dak is moeilijk te schatten, maar grofweg geschat 120m2.


Dakdekken en dakreparaties Oosterhesselen
maandag 08 november 2021

Dak renoveren 80m2

Het dakbeschot is van asbest. Dat moet weggehaald worden. Daarna moeten er isolatieplaten aangebracht worden. Ook moeten de dakpannen vervangen worden. Het dak heeft oppervlakte van ongeveer 80m2.


Dakdekken en dakreparaties Erm
maandag 08 november 2021

Dakpannen, latten en onderliggende houtplaten vervangen (~120m2)

Ons dak van de VVE is aan de voorzijde enige tijd geleden al vervangen. Nu willen wij graag middels een offerte te weten komen hoeveel wij kwijt zouden zijn om ook de achterkant van onze appartementen te vernieuwen. Het gaat dus om het vervangen van de dakpannen, de latten en de onderliggende houtplaten. De oppervlakte van het dak is ongeveer 120m2.


Dakdekken en dakreparaties Diemen
vrijdag 05 november 2021

Dakpannen vervangen + isoleren (~120m2)

Ik ben op zoek naar een vakman voor het isoleren van mijn hellende dak aan de buitenzijde, de pannen zullen ook vervangen moeten worden. De oppervlakte van het dak is grofweg 120m2.


Dakdekken en dakreparaties Sappemeer
woensdag 03 november 2021

Dak renoveren 52m2

Ik wil graag mijn dak laten renoveren. Het betreft het vervangen van het dakbeschot, panlatten en nieuwe rode hollandse dakpannen, evt. isoleren als optie +/- 52 m2. Wil graag een eerste indicatie aan hoeveel dit +/- gaat kosten.


Dakdekken en dakreparaties Valkenburg
zaterdag 30 oktober 2021

Zonnepannen aanleggen (150m2)

Ik wil graag mijn dakpannen vervangen door dakpannen met zonnecellen erin (zonnepannen). De oppervlakte van het dak is ongeveer 150m2. Ik wil NIET dat de vakman mij benaderd over zonnepanelen!


Dakdekken en dakreparaties Holten
Offertes aanvragen