Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
218 Dakpannen

Dakpannen leggen

Dakpannen leggen

Wil je je dak laten bedekken met dakpannen? Hieronder vind je meer informatie en kun je gratis en vrijblijvende offertes aanvragen bij vakmannen bij jou uit de buurt.

Wist je dat dakpannen vervangen een positief effect heeft op de waarde van je huis? Door het oude of beschadigde pannendak te laten vervangen, maak je je huis weer jaren water- en windbestendig. Maar voor welk soort dakpannen kies je? 

De dakdekkers via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij de dakpannen leggen, maar ook bij het renoveren van je dak en het plaatsen van een dakraam. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je de dakpannen wilt laten vervangen? Wil je graag dat een erkende dakdekker bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten dakpannen vervangen

Dakpannen vervangen is arbeidsintensief. Vaak wordt er gelijk nieuw isolatiemateriaal geplaatst. Na het plaatsen van de dakpannen is het ook mogelijk om ze te laten impregneren. Door de coating die dan aangebracht wordt, gaan je dakpannen langer mee.
Nieuwe dakpannen kosten per situatie en wens meer of minder. Om je een beetje een idee te geven van de kosten, staat hieronder een tabel met de totale kosten voor het vervangen van 60 m² pannendak. Dit is het gemiddelde dakoppervlak van een rijtjeshuis in Nederland.

Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheden Soort dakpan Gemiddelde prijs
Dakpannen verwijderen en vervangen Beton €3.100 - €3.500
Dakpannen verwijderen en vervangen Keramisch €4.000 - €4.400
Dakpannen verwijderen, vervangen en coaten Keramisch €5.200 - €5.500

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Dakpannen leggen

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Beton of keramiek?

Beton

Betonnen dakpannen worden gemaakt van cement dat uithardt (en worden niet gebakken zoals keramische dakpannen). Omdat betonpannen niet gebakken worden, maar gedroogd, krimpen of vervormen ze niet. De meeste dakdekkers geven aan dat betonpannen daarom sneller te leggen zijn dan gebakken keramische pannen. Betonnen dakpannen zijn ook een stuk goedkoper dan keramische pannen. Onbehandeld zijn ze echter gevoeliger voor algengroei en vuil dan keramische dakpannen.

Betonnen Dakpan

Voordelen

 • Goedkoper dan andere dakpannen
 • Grote maatvastheid
 • Lagere verwerkingskosten
 • Snel te plaatsen (vooral het sneldektype betonpan)

Nadelen

 • Past niet bij elke bouwstijl
 • Minder lange levensduur dan kleipannen (gemiddeld zo’n 35 tot 50 jaar)
 • Betonnen dakpannen verouderen wat sneller dan kleidakpannen (meestal krijg je 15 jaar garantie op het uitzicht in plaats van een mensenleven zoals bij keramische dakpannen)

Keramiek

Keramische dakpannen, ook wel kleidakpannen of stormpannen genoemd, zijn een natuurproduct gemaakt van klei uit rivieren. De keramische dakpan wordt gebakken in de oven. De productie ervan is hierdoor een stuk duurder dan van een betonpan. Keramische dakpannen zijn echter wel in veel vormen, stijlen, kleurnuances en formaten beschikbaar.

Keramiek Dakpan

Voordelen

 • Op basis van gebakken klei
 • Duurzaam: bestand tegen weersinvloeden en chemische stoffen
 • Gaan een mensenleven mee
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Langdurig kleurbehoud
 • Vele vormen en modellen mogelijk

Nadelen

 • Duurt langer om te leggen dan betonpannen
 • Iets duurder dan betonpannen
 • Grotere belasting op milieu door het bakproces

Wat bepaalt de prijs van de vervanging van je pannendak?

Bij het vervangen van je dakbedekking kan je uit verschillende zaken kiezen en elke keuze heeft invloed op de uiteindelijk prijs van je project. Hieronder lees je meer over de keuzes stap voor stap.

Het soort dakpan

Soort dakpan Gemiddelde prijs per m² Levensduur
Beton €50 30 jaar
Keramiek €60 50 jaar

Isolatie

Als je de dakpannen laat vervangen, kun je ervoor kiezen om tegelijkertijd de isolatie te laten plaatsen of vernieuwen. Dakisolatie zorgt ervoor dat je minder warmte verliest, waardoor je een lagere energierekening hebt. Afhankelijk voor welk type isolatie je kiest, ben je tussen de €20 à €30 per vierkante meter extra kwijt. Voor het plaatsen van isolatiemateriaal kun je in aanmerking komen voor een subsidie. Kijk daarom van tevoren op Rijksoverheid.nl om te kijken of je binnen een subsidieregeling valt. Je kan altijd een offerte laten opmaken voor dakbedekking laten vervangen én isolatie laten plaatsen, om te kijken hoeveel het je zou kosten.

Coaten

Je kan ervoor kiezen om je pannendak te laten coaten. De coating vormt een beschermlaag voor een glad oppervlak, waardoor mos en algen minder kans krijgen om zich te hechten aan de dakpannen. Het helpt ook enigszins warmteverlies tegen te gaan. Coaten kun je prima samen laten doen met het plaatsen van nieuwe dakbedekking en kost ongeveer €20 per vierkante meter.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente dakpannen aanvragen

donderdag 21 oktober 2021

Dak van recreatie woning vervangen

Ik wil graag het dak vervangen. Betreft een recreatiewoning. Oppervlakte 42 m2, Dak steekt over. Totaal schat ik 50 m2 Wij willen graag golfplaten over het bestaande dak laten plaatsen, of platen met een dakpanstructuur.


Dakdekken en dakreparaties Harfsen
donderdag 21 oktober 2021

Pannendak renoveren

300m2 dakpannen vervangen door dakpanplaten zwart. Dak moet een beetje uitgevlakt worden Er zijn 8 dakramen Welke dakbedekking heb je momenteel?: bestaand dak zonder asbest In welke dakbedekking heb je interesse?: stalen dakplaten of dakpanplaten Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een gespecialiseerd dakwerker


Dakdekken en dakreparaties Wijster
woensdag 20 oktober 2021

Dakpannen vervangen in betonnen pannen 70m2

Onze pannen moeten vervangen worden, het betreft een hoekpand met dakkapel 70m2


Dakdekken en dakreparaties Zoetermeer
woensdag 20 oktober 2021

Hellend dak renoveren 75m2

Ik wil graag mijn dak laten isoleren vanaf de buitenkant. Tevens moeten ook misschien de dakpannen vervangen worden. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 75m2


Dakdekken en dakreparaties Heiloo
woensdag 20 oktober 2021

Hellend dak vervangen met stalen dakplaten 40m2

Het betreft het renoveren van een bestaand dak met asbest van ongeveer 40m2. Op dit moment liggen er leien. Ik heb interesse in het gebruik van stalen dakplaten of dakpanplaten.


Dakdekken en dakreparaties Leusden
zondag 17 oktober 2021

Dak van huis vervangen (afmeting nog onbekend)

Ik krijg per 01-12-2021 de sleutel van ons nieuwe adres. Graag wil ik een indicatie wat het zou kosten om het dak van woonhuis en eventueel garage te vervangen. Het dak van het woonhuis weet ik momenteel niet. De dakpannen kunnen worden hergebruikt. Het gotenwerk mag eventueel blijven bestaan.


Dakdekken en dakreparaties Brakel
zondag 17 oktober 2021

Pannendak vervangen en isoleren

Ik woon in een rijtjeshuis uit 74 de dakpannen zijn aan vervanging toe en het dak beschot is op sommige plaatsen zo vergaan dat je het met de hand af kan breken. Het dak is practisch niet geïsoleerd en niet lucht dicht. Omdat bij het vervangen van het dak een stap naar het plaatsen van 2 dakkapelen erg klein is zou graag willen weten wat een nieuw goed geïsoleerd dak+ 2 dakkapelen kost.


Dakdekken en dakreparaties Nieuwegein
zaterdag 16 oktober 2021

Renovatie jaren 30 huis

CV-ketel vervangen/plaatsen Electra aanleggen in de gehele woning Waterleidingen/gasleidingen verleggen Boktor bestrijden Gevelvoegen herstellen Dakherstel, ca. 80m2 (dakpannen + loden verbindingen +evt schoorsteen)


Verbouwing Velp
zaterdag 16 oktober 2021

Hellend dak renoveren ~75m2

Ik ben op zoek een vakman die mijn dak kan renoveren. Hierbij wil het dak isoleren en tevens ook de dakpannen vervangen. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 75m2, min het dakkapel en de ramen.


Dakdekken en dakreparaties Lelystad
Offertes aanvragen