Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dakleien op een hellend dak

Leien dak

Leien dak

Wist je dat een leien dak tot wel 150 jaar mee kan gaan? Lees hier meer over de voordelen van leien dakbedekking voor jou en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Leisteen is de meest duurzame dakbedekking die ook nog eens het langste goed blijft. Leien worden daarom al heel lang als dakbedekking gebruikt. Vroeger was dat vooral natuurleien, tegenwoordig zijn kunstleien steeds populairder. Doordat leien goed bestand zijn tegen storm gaan ze lang mee. Er is een groot aanbod aan vormen en kleuren, waardoor daken met uiteenlopende dakvormen met leien kunnen worden bekleed.

Bij Casius vind je de gespecialiseerde en erkende vakman die je kan helpen met het een leien dak leggen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je leien dakbedekking wil laten plaatsen? Wil je graag dat een erkende dakdekker bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten leien dakbedekking

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen voor een leisteen dak.

Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort leien Gemiddelde prijs per m² Levensduur
Kunst €65 - €75 25 - 35 jaar
Natuur €110 - €120 80 - 100 jaar

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Dakleien

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Welk soort leien dak past bij mij?

Je hebt twee soorten leien dakpannen: kunstleien en natuurleien. Leien zijn zowel vierkant als rechthoekig te verkrijgen, waarbij de hoeken recht of afgerond kunnen zijn. Afhankelijk van het type lei zijn er verschillende mogelijkheden in kleur en afwerking. Kunstleien zijn er in diverse grijs- en bruintinten te koop, maar er zijn ook rode en bruine varianten. Natuurleien hebben de kleur en reliëf van natuursteen. Dat is afhankelijk van de steensoort welke kleur dat is: van grijs tot blauw, bruin, groen en antraciet.

Kunstleien

Kunstleien worden gemaakt van vezelcement, een mengsel van cement met kunststofvezels. Dit product is sterk en licht. Kunstleien kiezen mensen vaak vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding en omdat ze een ruime keuze hebben aan kleuren en formaten. In tegenstelling tot natuurleien, zien kunstleien er allemaal precies hetzelfde uit, waardoor je dak een strakke en egale uitstraling krijgt. Heb je een afwijkend architectonisch dakontwerp? Met kunstleien is er veel mogelijk, omdat de leien op diverse manieren kunnen worden aangebracht.

Kunstleien

Voordelen

 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Groot aanbod aan kleuren en formaten
 • Bestand tegen temperatuurverschillen
 • Kan op verschillende manieren geplaatst worden

Nadelen

 • Kortere levensduur dan natuurleien
 • Minder authentieke look dan leien uit natuursteen

Natuurleien

Natuurleien pannen worden gemaakt van natuursteen, dat uit de steengroeves uit Europa, Azië, Afrika en Amerika komt. Iedere steengroeve produceert zijn eigen specifieke leien, waardoor ze ook in diverse kleuren verkrijgbaar zijn. Omdat het een natuurproduct is, kunnen er kleur- en vormverschillen tussen de leien voorkomen. Maar de kleien imperfecties tussen de leien geven je leien dak wel een natuurlijke uitstraling. Eén ding is zeker: een dak dat bekleed is met natuurleien is uniek en heeft zijn eigen specifieke uitstraling dat geen enkel ander heeft.
Bovendien gaat een natuurleien dak een leven lang mee. Afhankelijk uit welke steengroeve het komt, kan een natuurleien dak zo’n 150 - 200 jaar meegaan. Natuurleien zijn echter wel stukken duurder dan kunstleien.

Natuurleien

Voordelen

 • Zeer lange levensduur
 • Natuurlijke uitstraling
 • Stormvast
 • Vergt weinig tot geen onderhoud (het materiaal is weinig poreus)
 • Goed bestand tegen temperatuurverschillen
 • Niet brandbaar

Nadelen

 • Duur in vergelijking met andere dakbedekkingen
 • Onzuiverheden in kwaliteit of uitvoering kunnen voorkomen (dit is inherent aan een natuurproduct)

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

 • Vakbekwaamheid & ervaring;
 • Klanttevredenheid;
 • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente leien dakbedekking aanvragen

woensdag 20 oktober 2021

Hellend dak vervangen met stalen dakplaten 40m2

Het betreft het renoveren van een bestaand dak met asbest van ongeveer 40m2. Op dit moment liggen er leien. Ik heb interesse in het gebruik van stalen dakplaten of dakpanplaten.


Dakdekken en dakreparaties Leusden
zondag 17 oktober 2021

Dak renovatie: leien vervangen + isoleren 14m2

Aan de voorkant zijn de leien verouderd, die wil ik vervangen hebben. Tevens mag er ook gelijk geïsoleerd worden. Het gaat om ongeveer 14m2.


Dakdekken en dakreparaties Rotterdam
maandag 06 september 2021

Gevels renoveren: voegwerk herstellen + kaleien (~70m2)

Het betreft een deel van een boerderij uit 1821 die moet worden opgeknapt, deels voegwerk renoveren daarna kaleien. Is de gevel geschilderd?: ja, de gevel moet ook geschilderd worden Uit welk hoofdmateriaal bestaat de gevel?: bakstenen Wat is de oppervlakte van de gevel?: tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Klimmen
woensdag 18 augustus 2021

Leien dak 45m²

Ons leien dak moet gerenoveerd worden. Oppervlak is 40-45m².


Dakdekken en dakreparaties Den Haag
maandag 02 augustus 2021

Dakbedekking renoveren

Dak of gevel doorvoeren: geen aansluiting doorvoer (loos) De doorvoer is nergens op aangesloten en kan dan ook beter worden verwijderd,.DAKBEDEKKING Kapotte en poreuze pannen of leien en vorsten vervangen. Scheefliggende dakpannen of leien en vorsten herleggen. Opgewaaide en losgeraakte shingels opnieuw bevestigen of de bedekking geheel vervangen. Loodaansluitingen nazien en indien nodig herstellen of vervangen. Gebreken aan zinken-, bitumineuze-, mastiek- of kunststofdakbedekking opheffen (bedekking zo nodig geheel vervangen). Indien nodig ballast (grind, tegels) aanvullen of vervangen. Gebreken aan goten en randafwerking opheffen. SCHOORSTENEN EN VENTILATIEKANALEN BUITENDAKS Gebreken aan het metsel-, voeg-, en stucwerk herstellen. Gebreken aan schoorsteenkoppen herstellen of geheel vervangen inclusief de potten. De afwaterende afwerklaag herstellen en impregneren of geheel vervangen. Ben je eigenaar van de woning?: Nee, ik word binnen 3 maanden eigenaar


Dakdekken en dakreparaties Naarden
zondag 25 juli 2021

Hellend dak vervangen 60m2

Ca. 60 m2 kunstleien uit 1986 vervangen door nieuw leisteen, inclusief afvoeren/verwijderen oude leien. Brede rand goed beloopbaar waardoor bereikbaarheid goed is. Gaarne prijsopgave mbt nieuwe kunstleien dan wel "echt" leisteen. Wat kan er als alternatief aangeboden worden, reinigen, repareren en coaten? Wat is de huidige situatie?: bestaand dak met asbest Welke bedekking(en) overweeg je voor het hellend dak?: leien Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Schiedam
dinsdag 20 juli 2021

Hellend dak vervangen 30m2

Leggen van +/- 30m2 leien Wil je ook offertes ontvangen voor dakisolatie?: Nee Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Dakdekken en dakreparaties Valkenswaard
dinsdag 13 juli 2021

Dak bedekken

Betreft een huis uit 1972. Dakgrootte ca 150 m2. Helling ca 25 grd. Dak is nu een overzetdak van dakplaten over shingles. Goten, dak en boeiboorden willen we graag gedaan hebben. Wij laten ons graag informeren over de mooiste/beste dakbedekking. Geen enorme haast. Wat is de huidige situatie?: bestaand dak zonder asbest Welke bedekking(en) overweeg je voor het hellend dak?: leien Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Riel
vrijdag 09 juli 2021

Dak natuurlei

Natuurlei leggen op hellende uitbouw, aansluitend aan het huidige dak op de 2e verdieping. Het zal zo'n 25 m2 zijn. Graag uitvoeren eind augustus / begin september. Wat is de huidige situatie?: nog geen dak aanwezig Welke bedekking(en) overweeg je voor het hellend dak?: leien Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Dakdekken en dakreparaties Amsterdam
Offertes aanvragen