
✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven
Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.
Hoewel een bitumen dakbedekking - ook bekend als dakleer - meer concurrentie krijgt van bijvoorbeeld EPDM en PVC, is een bitumen dakbedekking nog steeds een goede keuze. De kwaliteit is aanzienlijk verbeterd door de jaren heen en ook het prijskaartje is voordelig vergeleken met andere materialen. Hieronder lees je meer over de voor- en nadelen, prijs en plaatsing van een bitumen dak.
Bitumen is een type dakbedekking dat al decennialang populair is op platte daken. Bitumen wordt gemaakt door middel van aardolie in combinatie met polyester of glasvlies. In tegenstelling tot traditionele roofing is deze dakbedekking tegenwoordig een stuk elastischer door de toevoeging van kunststofvezels.
Bitumen wordt dus voornamelijk gebruikt op platte daken, al kunnen ze ook voorkomen op licht hellende daken. Het materiaal kan je krijgen in de vorm van stroken, maar er bestaan ook bitumenleien. Deze zijn perfect voor daken met een (sterke) hellingsgraad.
De prijs van een bitumineuze dakbedekking hangt van meerdere factoren af. Denk bijvoorbeeld maar aan de oppervlakte van het dak, het type dak, de staat van het dak en de moeilijkheidsgraad. Ook de combinatie met eventuele isolatie scheelt een hoop. Over het algemeen mag je uitgaan van een prijs van ongeveer €45 à €55 per m2. Deze prijs is inclusief btw en plaatsing.
Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de bovengenoemde prijs.
Voordelen
Nadelen
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Het betreft 2 platte daken (daken van de begane grond; woonkamer en garage) en een licht hellend dak (dak 2e verdieping, bereikbaar via dak 1e verdieping). Er ligt nu bitumen uit 1998. Dak 1e verdieping ook bitumen, maar uit 2016 vanwege plaatsing zonnepanelen, wellicht onderhoud/reparatie nodig. Op de 2 platte daken ligt grind. Het gebruikte lood over de opstaande randen lijkt aan vervanging toe. Wat is de oppervlakte van het plat dak?: tussen 50 en 200m² Welke bedekking(en) overweeg je voor het plat dak?: EPDM Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman
Ik wil graag ons dak opnieuw laten overlagen. Daarnaast willen we dat er een beter afschot gerealiseerd wordt. Wij hebben al isolatie onder de huidige bitumen laag zitten dus wij hoeven geen isolatie. Wij willen onze ventilatie en rookgasafvoer schachten ook vernieuwd hebben en willen geïsoleerde varianten hebben daarvoor. Het gaat om bijna 80 m2 wat ik wil bedekken met bitumen of EPDM.
Wij willen huidige dak vervangen, plat dak (60m2), bitumen en extra afvoer gezien dat er meer regenwater te verwachten is en dakisolatie (subsidie?) Zeker na de storm. Buren willen eventueel meedoen (2). 12x5 = 60 x 3 = 180 m2 zou het dan worden.
Ik heb een plat bitumen dak dat 15 jaar oud is met aan weerszijden dakpannen, in totaal ongeveer 35 m2. De dakpannen wil ik dan graag laten vervangen door geïsoleerde dakpanplaten die op dakpannen lijken.
Ons dak heeft volgens een recente dakdekker nog zo'n 5 jaar te gaan maar we overwegen nu zonnepanelen en een groen dak. Dan is nu eerst EDPM aanbrengen waarschijnlijk verstandig. Graag een indicatie van de kosten. In de bijgesloten foto loopt ons dak tussen de schoorstenen door tot halverwege achter de airco units. In de link wat extra foto's: https://we.tl/t-8e4huz60ka Rechthoek is ongeveer 11 bij 4,5 (49,5m2). De L vorm 2,50 bij 4 (10m2).
Ons achterhuis met een mansardekap moet vervangen en geïsoleerd worden. Het betreft circa 60 m2. Daarna komen er 10 zonnepanelen op de bovenzijde van de kap. Wij dachten aan zogenaamde Pirpanelen in combinatie met dakpanplaten. Mogelijk dat voor de bovenzijde van de mansardekap underlayment met bitumen ook volstaat. Het is een bestaand dak zonder asbest.