
✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven
Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.
Ben je opzoek naar een milieuvriendelijke manier om je water te verwarmen? Met een zonneboiler verwarm je water met behulp van de zon. Bij de installatie van een zonneboiler komt het een en ander kijken. De verwarmingsspecialisten bij Casius kunnen je hierbij helpen en advies geven. Wil je daarnaast ook zonnepanelen installeren? Of een warmtepomp? Ook daar helpen de vakmannen via Casius je graag bij.
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.
De prijs van een zonneboiler hangt af van de situatie. Om voor jezelf een idee te krijgen met welke prijzen je rekening moet houden, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen van verschillende soorten zonneboilers.
Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun tarieven, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Een zonneboiler verwarmt het water dat door buizen stroomt met de warmte van de zon. Het warme water wordt opgeslagen in een groot vat en wanneer het nodig is stroomt het uit het vat naar de cv-ketel. Als het water niet warm genoeg is, dan warmt de cv-ketel het water verder op.
Een zonneboiler bestaat uit 3 belangrijke onderdelen: de zonnecollector, het voorraadvat en de naverwarmer.
Een zonnecollector is een plaat met een buizensysteem erin, die de warmte van de zon opvangt en afgeeft aan het water in het voorraadvat. De zonnecollector wordt geplaatst op het dak en heb je in verschillende maten. De gemiddelde afmeting ligt tussen de 2 en 6 m² groot, en dit kan de prijs van de zonneboiler beïnvloeden.
Het voorraadvat wordt ook wel de boiler genoemd. Deze is gevuld met leidingwater dat de zonnecollector opwarmt. De grootte van de boiler heeft invloed op de prijs. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een boiler van 80 liter, of voor een grotere van 300 liter. Die keuze is afhankelijk van je behoefte aan water. Je kan ervan uitgaan dat je ongeveer 50 liter per persoon nodig hebt, dus een groot huishouden heeft een grote boiler nodig. Ben je met 4 personen? Dan kan je het beste kiezen voor een voorraadvat van 200 liter.
Een naverwarmer verwarmt het water tot de gewenste temperatuur, als het water in de zonneboiler nog niet warm genoeg is. Zo ben je niet afhankelijk van warmte die de zon al dan niet afgeeft. In veel gevallen kun je de huidige cv-ketel als naverwarmer gebruiken, mits deze hier natuurlijk geschikt voor is. Dit kan je zien aan het Gaskeur NZ-label (Naverwarming Zonneboiler) dat op je cv-ketel zit, als deze er geschikt voor is.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Momenteel wonen wij nog met z'n 2-en, maar mogelijk groeit binnen een aantal jaar ons gezin. Graag zouden wij zonnepanelen én een zonneboiler plaatsen. De buren hebben ongeveer 12 zonnepanelen op hun dag liggen. Zonnepanelen van een betrouwbare leverancier, met lange garantie is voor ons van belang. Met lineaire vermogens garantie.
Het gaat om een goed geïsoleerde woning (Vloer, gevel, dak, hr++ glas) uit 1953. Cv ketel is toe aan vervanging. Er zijn zonnepanelen (2000W piek) en een zonneboiler (rehmasol 90 L). We overwegen een warmtepomp en zijn geïnteresseerd in grondwater warmtepomp ivm. Passief koelen, ook verwarmen bij winterse omstandigheden en minder geluid dan lucht warmtepomp. We zouden graag bestaande radiatoren gebruiken en mogelijk niet kiezen voor lage temperatuurverwarming. Vraag is ook of de zonneboiler zijn functionaliteit kan houden in combinatie met deze Warmtepomp. Het plaatsen van een groot boilervat is mogelijk een probleem ivm. Beperkte ruimte. Ook is de vraag of een grondwaterpomp in gemeentelijk beleid voor grondwater onttrekking past.
Onze solesta zonneboiler uit 2016 met vacuumsysteem warmt niet meer op, en maakt klikkende geluiden als je hem aanzet. Wie kan ons helpen? Het klinkt het alsof er klepje los zit
Er staat op dit moment op zolder een zonneboiler (Luigjes/Atag uit 1996) van 240 liter, die verwijderd moet worden en vervangen door een elektrische boiler van 120 liter. We willen tevens graag advies over wat te doen met de collector op het dak, omdat we willen overgaan op nieuwe zonnepanelen.