Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Beton Storten Fundering Badhoevedorp

Funderingswerken - Badhoevedorp

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Funderingswerken in Badhoevedorp?

Wil je graag zelf een nieuwe woning laten bouwen? Of wil je jouw huidige woning laten uitbreiden met bijvoorbeeld een aan- of uitbouw, een schuur of tuinhuis? In de meeste gevallen heb je daarvoor een fundering nodig. Zonder stevige fundering is het risico groot dat je huis of aanbouw verzakt en dat je huis grote schade oploopt. Daannemers via Casius staan voor je klaar om de fundering te leggen.

Kosten fundering aanleggen

Het leggen van een fundering van een gebouw is een specialistische klus. De vakmannen werken daarom niet met vaste prijzen, waardoor de kostprijs voor funderingen nogal schommelt. De grootte van de oppervlakte speelt een zekere rol. Hoe groter de fundering, hoe meer beton en staal nodig is, hoe groter de kostprijs. Daarbij is het type fundering belangrijk. 

Wij bij Casius begrijpen dat het natuurlijk wel fijn is om vooraf een idee te krijgen met welke kosten je rekening moet houden. Daarom hebben wij voor jou een prijzenoverzicht gemaakt met de gemiddelde prijzen van de projecten. 

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel.  

Soort fundering Gemiddelde prijs per m2
Fundering op staal €225,-
Fundering op palen €1.250,-

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Welk soort fundering past bij jouw klus?

Het is belangrijk dat je nieuwe huis, schuur of aanbouw de juiste fundering krijgt. Met de verkeerde fundering kan het zijn dat de ondergrond het gewicht van de constructie niet kan dragen. Afhankelijk van wat jij wil laten bouwen en de sterkte van de ondergrond kan de vakman voor verschillende soorten funderingen kiezen. Deze zijn:

  • Grondverbetering;
  • Funderen op zand;
  • Funderen op staal;
  • Heiwerk;
  • Boorpalen.

Grondverbetering

Niet iedere grondsoort is geschikt om op te bouwen. Als de ondergrond van bijvoorbeeld klei of veen is, zal de grond eerst moeten worden verbeterd. De niet-draagkrachtige grond wordt dan vervangen door een stevigere ondergrond, zoals zand. Soms moet de klei volledig worden verwijderd tot de zandlaag eronder. Als de zandlaag voldoende draagkracht geeft, kan de vakman ervoor kiezen om daarna een strokenfundering aan te leggen.

Fundering op zand

Funderen moet op zandgrond gebeuren. Betekent dit dat je niet kan funderen? Niet helemaal; de fundering moet alleen in een zandlaag geplaatst worden. 

Waarom moet de fundering op zand geplaatst worden? Dit ligt aan het verschil in eigenschappen van de twee typen grond. Klei neemt namelijk heel veel water op, zand doet dit helemaal niet. 

Omdat klein water kan vasthouden, is het samendrukbaar. Oefen je hier voor een langere periode druk op, dan drukt het samen en verkleint het volume. En het water wordt uit het materiaal gedrukt. 

De samendrukbare laag is soms meters dik, waardoor de zakking behoorlijk kan zijn. 

Maar: welke fundering kan je gebruiken op je bodem? Het antwoord is simpel: iedere fundering kan je gebruiken. Het hangt er alleen vanaf hoe diep de zandlaag ligt. 

De diepte van waar de zandlaag ligt is van invloed, omdat er twee soorten funderingen zijn: 

  • Fundering op staal;
  • Fundering op palen.

Funderen op staal (met stroken)

Funderen op staal wordt ook wel strokenfundering genoemd. Hierbij wordt het fundament direct op de ondergrond aangebracht. Hoewel de naam doet vermoeden dat de fundering op staal wordt aangebracht, is dit niet het geval. De vakman stort op de ondergrond stroken of platen gewapend beton waarop de dragende muren komen. Het is tegenwoordig ook mogelijk om strokenfundering kant-en-klaar te bestellen bij een prefab bouwer, en dat verkort de bouwtijd flink.
Een strokenfundering is meestal goedkoper dan een fundering op palen, maar strokenfundering is niet voor iedere ondergrond geschikt. Zo is het bijvoorbeeld op klei- en veenachtige grond vaak niet mogelijk om de fundering direct op de grond aan te brengen. Aan de hand van de sondering en constructieberekening kan de vakman precies aangeven welke fundering in jouw geval nodig is.

Fundering op palen

Als uit onderzoek van de vakman blijkt dat de ondergrond niet voldoende stevig is om te funderen op staal, moeten er heipalen in de grond geslagen worden. Dit kunnen houten of betonnen heipalen zijn. Deze helpen het gewicht van het gebouw naar de dieper gelegen zandlagen te leiden, die stevig genoeg zijn om de constructie te dragen. De heipalen moeten diep genoeg in de grond komen en dus moet er geheid worden. De vakman besteedt in veel gevallen het heien uit aan een gespecialiseerd heibedrijf, die de heipalen relatief snel en eenvoudig kunnen heien.

De vakman kan voor houten of betonnen palen kiezen. Deze keuze is afhankelijk van de diepte van het heiwerk. Zo zijn houten palen gevoelig voor houtrot en daardoor alleen geschikt voor heiwerk dat niet dieper komt dan de laagste waterstand. Wanneer dat wel zo is, dan kan hij beslissen om betonnen opzetters op de houten palen te plaatsen.

Boorpalen

Het plaatsen van boorpalen is een alternatief voor heien. De palen worden hierbij niet geheid maar geboord. De vakman boort eerst een gat in de grond, die hij vervolgens vult met beton en wapeningsijzer. Het wapeningsijzer maakt het beton sterker, waardoor het beter geschikt is als fundering.

Boorpalen kunnen een hoge belasting aan en zijn soms de enige oplossing. De vakman kiest ook voor boorpalen in gebieden waar je niet kan heien. Zoals bijvoorbeeld in een oude binnenstad, waar door de trillingen, die veroorzaakt worden door het heien, andere gebouwen kunnen beschadigen. Boorpalen hebben dus in bepaalde gevallen de voorkeur, maar ze zijn wel prijziger dan heipalen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes funderingswerken in Badhoevedorp vergelijken

Recente opdrachten in Badhoevedorp

maandag 20 april 2020

Herbouw van een uitbouw

Er is een uitbouw gerealiseerd die niet goed gebouwd is, deze moet opnieuw gebouwd worden. De afmeting is 12 x 5 meter. Na een bouwkundig onderzoek blijkt dat de fundering niet goed is. De bewapening is niet goed aan elkaar gemaakt. De palen hoeven niet opnieuw. Ik heb alle bouwtekeningen, vergunning is er ook. Het gaat om het slopen en weer opbouwen van een casco uitbouw. Ik wil een gemetselde gevel. Op de bouwtekeningen staan dakkoepels, maar dit graag apart op de offerte plaatsen. De helft is nu casco en in de andere helft staat al een keuken en is het betegeld en heb ik vloerverwarming. Ik wil twee ramen en een dubbele tuindeur.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Lijnden
vrijdag 21 juni 2019

Uitbouw realiseren

Ik wil graag een uitbouw realiseren van 2,5 m x 5,75 m met veel glas. Betreft nieuwbouwproject. Er is geen vergunning voor nodig. Ik wil dat het casco opgeleverd word zonder stucwerk, wel elektra en een fundering. De buitenkant moet van bakstenen zijn. Ik ontvang graag een offerte.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Badhoevedorp
zondag 17 maart 2019

Nieuwbouw bestaande uitbouw

Wij willen de huidige uitbouw eventueel opnieuw laten bouwen waarbij de dakaanhechting aan de gevel hoger zou komen teneinde in de breedte ongeveer 1 tot 1,5 meter breder te worden. In deze ruimte zal dan weer de keuken gaan komen, hiervoor dienen de voorbereidingen uitgevoerde te worden. Tevens dient de uitbouw ook gestuukt te worden en in de achtergevel zouden openslaande deuren moeten komen. De mogelijke nieuwe oppervlakte van de uitbouw zal 5,50 x 4,50 meter gaan worden. Hier zal dus een stukje fundering bijgeplaatst moeten worden. Er zal een meldingsplicht zijn voor de werkzaamheden.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Badhoevedorp
zaterdag 17 februari 2018

Uitbouw aan de achterzijde bouwen

Wij willen graag een uitbouw van 1.70 bij 2.10 meter. Met 2 vaste ramen en een deur. De ruimte moet onder de ramen gemetseld zijn ongeveer 40 cm. De binnenafwerking willen we zelf doen, dus alleen een betonen fundering misschien ook een heipaal in het midden en witte gipsplaten afgesmeerd aan de binnen kant. De ramen hoeven niet open maar wel in 1 raam een luchtrooster.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Badhoevedorp
zaterdag 17 februari 2018

Uitbouw aan de achterzijde aanbouwen

Wij willen de achterkant uitbouwen, 2,5-3 meter diep (afhankelijk van vergunning) over +/-5,50 meter breed. De keuken zit aan de achterzijde en deze willen we naar voren verplaatsen (nu woonkamer). Voor de uitbouw is een fundering nodig. Verder willen we graag de uitbouw van steen met een plat dak en lichtkoepel en de pui met openslaande deuren.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Badhoevedorp
vrijdag 16 mei 2014

Woning uitbouwen aan de achtergevel

Ik wil graag de woning over de hele gevel ongeveer 5,75 breed, 4 m. hoog laten uitbouwen over een diepte van 2,5 meter. Met een bakstenen gevel, plat dak en schuifpui met daarnaast nog een aparte deur. Voor de keukenzijde. Zeer waarschijnlijk moet er ook nog fundering palen of andere fundering aangebracht worden. Dat is aan de expert om nog uit te zoeken. Graag zou ik willen weten wat de scherpste offerte hiervoor is. Het betreft een woning uit de jaren 60.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Badhoevedorp

Funderingswerken in regio Badhoevedorp

Andere klussen in Badhoevedorp

Offertes aanvragen