
✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven
Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.
Heb je weinig licht in een ruimte van je woning en zijn alleen lampen niet genoeg om het lichter te maken? Een lichtkoepel is de oplossing!
Lichtkoepels zijn ideaal om extra licht in woningen met platte daken te krijgen. Een lichtkoepel is een dakraam voor een plat dak. Een donkere kamer krijgt daardoor een aangename sfeer waar je graag wil zitten. Daarbij laat het de ruimte ook groter lijken.
Natuurlijk daglicht wordt door de meeste mensen nog steeds als het fijnste licht beschouwt. Ook is er een mogelijkheid om te ventileren, waarmee je de luchtkwaliteit in je huis verbetert.
Lichtkoepels zijn er in verschillende soorten en maten. Het is mogelijk om de koepel elektrisch aan te sluiten, zodat je deze op afstand kan besturen of deze zelfs binnen bepaalde ingestelde tijden automatisch open kan laten gaan. Hou in dit geval rekening met ongeveer €600 extra kosten.
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.
Let op: de dakraamspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Je kan kiezen uit drie soorten materiaal: glas, polycarbonaat of acrylaat. Elk met zijn eigenschappen. Misschien wil je wel een zonwerende lichtkoepel of een van Velux, ook dat is mogelijk.
Misschien zegt je de term acrylaat niet zo heel veel, maar plexiglas misschien wel. Acrylaat is een zeer veelzijdige kunststof. Het is transparant en doorzichtig, UV-bestendig en weersbestendig. Deze kunststof heeft goede optische eigenschappen en een glad oppervlak. Acrylaat is een ideale vervanger van glas: het is goedkoper, lichter en tien keer meer slagvast dan glas.
Er zijn zowel transparante als opalen versies van de koepel te krijgen. De transparante versie is volledig doorschijnend en transparant. De opalen koepel is juist melkachtig wit en ondoorzichtig, wat zorgt voor meer privacy. De opalen variant laat verspreid licht door, is warmte-absorberend en zorgt ervoor dat er geen schaduwen zijn.
Polycarbonaat combineert optische zuiverheid met een extreem hoge slagvastheid. Dit plastic is heel sterk: 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Het is geen toeval dat lichtkoepels van polycarbonaat gepantserde koepels worden genoemd. Polycarbonaat heeft, net als Acrylaat lichtkoepels, UV-bescherming dankzij de speciale toplaag, dus blijvende transparantie en weersbestendigheid. In tegenstelling tot de meeste andere kunststoffen is polycarbonaat ook bestand tegen hoge temperaturen. De unieke combinatie van hardheid, goede lichttransmissie, slagvastheid, transparantie en weersbestendigheid maakt polycarbonaat bijzonder geschikt voor vandalisme gevoelige onderdelen zoals: brandveilig glas, reclamecabines, bushaltes, fietsenstallingen, etc.
Lichtkoepels van polycarbonaat zijn dan ook goed bestand tegen hevige weersomstandigheden.
Er zijn zowel transparante als opalen versies van de koepel te krijgen. De transparante versie is volledig doorschijnend en transparant. De opalen koepel is juist melkachtig wit en ondoorzichtig, wat zorgt voor meer privacy. De opalen variant laat verspreid licht door, is warmte-absorberend en zorgt ervoor dat er geen schaduwen zijn.
De glazen lichtkoepel is eigenlijk van het minst sterke materiaal. Toch is deze optie duurder dan polycarbonaat. Qua prijs is het glazen dakraam dan ook niet de meest interessante keuze. Waarom dan toch kiezen voor glas? Het heeft een hele elegante uitstraling in vergelijking met andere materialen. Glas is daarnaast meestal isolerend (thermisch) en vlak of licht gebogen.
Wanneer de zon warmteoverlast veroorzaakt, dan is een zonwerende lichtkoepel de ideale oplossing. In tegenstelling tot standaard polycarbonaat heeft de zonwerende koepel een warmtewering en tegelijkertijd laat het veel daglicht de kamer naar binnen. Door de combinatie van lichtdoorlating en warmtewering bespaar je op beide energiekosten tegelijk.
Wil je een Velux lichtkoepel? Die bestaan ook. Velux heeft verschillende keuzes, waaronder een plat dakraam, een die van gebogen glas is gemaakt, of een lichtkoepel van acrylaat of polycarbonaat.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Wij willen graag twee lichtkoepels in onze (houten) uitbouw plafond laten plaatsen van de woonkamer. De koepels moeten goed geïsoleerd zijn, 3 of 4 wandig?. gewenste afmetingen zijn 1mx1m. Bovenkant dak is gewoon bitumen laag. ik zie graag de offerte tegemoet.
Het betreft een betonnen dak met dakbedekking. Er moet een gat uitgezaagd worden voor de badkamer in verband met ventilatie. De badkamer is 180 bij 260 cm. De grootte van de lichtkoepel in overleg. De koepel moet wel open kunnen.
Wij willen graag een aanbouw plaatsen. Aan de hal vast maken. Die gevel verwijderen en een aanbouw van 8.40 x circa 5.10 meter, met een 'hap' eruit van de hal (2.40 x 3.60 meter). Gemetselde aanbouw. Plat dak erop. Halverwege een lichtkoepel plaatsen. Er zal geheid moeten worden. Er is nog geen teken- of rekenwerk gedaan. Casco opleveren.
Te isoleren ruimte: binnenkant 2e verdieping van hoekhuis, bouwjaar 1979. Indeling kamer + open zolder (werkruimte). Open trappenhuis. Dak deels plat, 1 lichtkoepel. Netto 23 m2. Deels schuin (pannen), 2 Velux ramen. Netto 31 m2. Verdeeld over drie vlakken, het 4e vlak is verticaal: muur + ramen, niet isoleren. Al aanwezig oude purschuim isolatie +/- 3 centimeter dik tussen de pannenlatten. Nokhoogte maximaal 2.30 meter. Isolatie schuin dak: ruimte tussen open spanten. Plafond: idem. Eerst gipsplaten verwijderen, nieuwe plaatsen. Offerte/kostenschatting: 1) Kosten schuine vlakken. 2) Additionele kosten van isoleren van plafond. Aan te brengen isolatiemateriaal inclusief damp-remmende laag en afwerking.
Onze bestaande woning (4 jaar oud) zouden wij graag willen uitbreiden. Dit door een uitbouw aan de achter(tuin)zijde van ons huis. Het liefst hebben we dat de achterzijde van het huis 2 meter vergroot. Het liefst met behoud van onze eigen deuren/ramen/kozijnen e.d. Deze uitbreiding houdt tevens in dat de 2 bestaande convectorradiatoren verplaatst/vervangen moeten worden. Graag in de offerte opnemen wat verplaatsen kost, maar ook graag als optie een vervanging middels een convectorput. Breedte van het huis is 5.75 m hoogte van de uitbouw is gelijk aan onze woonkamer (3 meter). Graag zouden wij hier ook graag 1 of 2 lichtkoepels in willen verwerken.
Het betreft een aanbouw van 6x 3 meter. Daaraan aan bijkeuken/schuur van 3x4 meter. Er hoeven geen heipalen gebruikt te worden. De uitbouw moet worden voorzien van openslaande deuren en een lichtkoepel. (Ver)plaatsen van keuken. Convectorput. Er is nog geen tekening en bouwvergunning. Eventueel slopen van bestaande berging.