
✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven
Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.
Een dakbedekking of dakbekleding gaat ongeveer 30 tot maximaal 100 jaar mee, afhankelijk van het soort. Om lekkages te voorkomen, zal je dus rond het einde van de levensduur van je dak je dakbedekking moeten vernieuwen. Daarbij heb je keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen, met elk hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. Welke dakbedekking je het beste kunt kiezen, hangt van af die kenmerken, maar ook van de prijs.
De kosten voor het bedekken van je dak hangen vooral af van: het aantal vierkante meters dat bedekt moet worden, het soort dakbedekking, de moeilijkheid van het te bedekken dakoppervlak en de ervaring van de dakdekker. De kosten kunnen hierdoor variëren per situatie. In de onderstaande tabel zie je de gemiddelde kosten van de verschillende soorten dakbedekkingen en hun gemiddelde levensduur.
Let op: de dakdekkers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.
Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.
In ons tuinhuis willen we twee dakramen plaatsen. De dakramen hebben we al huis. Het dak bestaat uit stalen platen in de vorm van dakpannen. Hoeveel dakramen wil je?: 2
Samen met onze buren willen wij onze nok verhogen. Dubbelzijdig. Samen wordt dat dan 12m breed. We hebben nog geen vergunning hiervoor in bezit. Er komt geen afwerking van de buitenzijdes, omdat het uit een pannendak zal bestaan. Wel kunststof dakramen. De binnenzijdes mogen casco opgeleverd worden.
Wij zoeken een vakman die ons dak kan vervangen naar de huidige isolatie standaarden. De oppervlakte van het dak is ongeveer 120m2. Ook mogen gelijk de dakpannen vervangen worden. Optie: dak verhogen vanaf goothoogte Optie: lange dakkapellen plaatsen, ca 8 m.
Ik wil mijn huidige dak isolatie van 6 cm PE vervangen door 14 cm PIR isolatie platen. Hier toe moeten de huidige pannen er af, het oude isolatie verwijderd worden en nieuwe isolatie aangelegd. En de latten en de pannen er weer terug op. Het is ongeveer 110m2 dak.
Onze betonnen pannen worden lelijk en zijn inmiddels ca 40 jaar oud (evenals het huis). We hebben een twee onder één kap woning en waarschijnlijk krijgen we de buren ook zover alles tegelijk te vervangen, maar aangezien dit niet zeker is zou ik graag eerst voor onze kant een voorstel ontvangen. Onze kant heeft twee dakkapellen waardoor ik uitkom op ca 70m2, echter hebben we nog een uitbouwtje (6m2) en een vrijstaande garage (40m2) waardoor we totaal op ca 115m2 netto uitkomen. de buren zullen ca 100m2 netto nodig hebben aan pannen. Kunnen jullie een offerte maken voor: - Plaatsen van 115m2 Koramic Alegra 12 zwart verglaasd - Alternatief: de Monier OVH 206 of een mooi alternatief? - Inclusief afvoeren huidige pannen, vogelschroten en alles wat nodig is. - Wellicht is er een dakpan die gebruikt kan worden op de zelfde h.o.h. panlat afstand als nu voor de sneldekkers is gebruikt? dit scheelt omspijkeren van de latten? Ik hoor het graag en als er foto's van het huis nodig zijn, bel of mail me even. Met vriendelijke groet,
Wij hebben een nieuw huis gekocht, in oktober zal de overdracht plaatsvinden. Het huis komt uit 1977 en het dak en de isolatie dateren ook uit 77. Wij willen graag de isolatie en de pannen laten vervangen. Wat betreft de isolatie zouden wij graag dikke isolatieplaten willen laten leggen, Qua kleur dakpannen zou onze voorkeur een antraciet pan zijn van een goede kwaliteit maar staan absoluut open voor advies. Uitvoertermijn zou idealiter rond de 15e van oktober zijn.