
✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven
Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.
Ben je koude voeten in de winter beu? Vloerverwarming kan dat voor je oplossen. Voor bestaande vloeren en nieuwe vloeren is het beiden mogelijk om vloerverwarming aan te leggen. Vloerverwarming leggen in een bestaande woning is iets ingewikkelder dan wanneer het om een nieuwe vloer gaat. De verwarmingsspecialisten via Casius staan voor je klaar om je hiermee te helpen. Wil je naast vloerverwarming je vloeren ook isoleren? Geen probleem, de vakmannen via Casius helpen je hier ook graag bij.
Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.
De vloerverwarming prijs is heel erg afhankelijk van het aantal vierkante meters, maar ook de keuze als wat de vloerverwarming dient. Wil je het gebruiken als hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming of eenvoudige bijverwarming?
In onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor vloerverwarming per vierkante meter, als je het als hoofdverwarming wilt gebruiken.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Bij een nat vloerverwarmingssysteem of natte vloerverwarming, worden buizen direct in de cementdekvloer of anhydriet dekvloer (ook wel chape genoemd) geplaatst. Dit vloerverwarmingssysteem is dan ook het meest gebruikte soort.
Onder de dekvloer komt eerst een isolatielaag. De opbouwhoogte varieert per situatie tussen de 16 en 20 cm. Het natte systeem is daardoor alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten waar de situatie voorzien wordt van voldoende inbouwhoogte.
De verwarmingsbuizen verwarmen de chape, laten het uitzetten en weer krimpen. Bij een natvloerverwarmingssysteem moet daarom de chape voorzien worden van een wapeningsnet of een staalvezelbewapening. Dit voorkomt barsten in de tegels of chape. Uitzettingsvoegen worden vrijwel altijd aangebracht bij overgangen tussen ruimtes (onder de deuren).
Bij een droog vloerverwarmingssysteem liggen de buizen in isolatieplaten van piepschuim of polystyreen. Deze platen zijn al voorgevormd. De isolatieplaten werken als warmtegeleider. Door de platen heb je een korte opwarmingstijd en wordt de warmte optimaal verspreid.
De inbouwhoogte die je nodig hebt voor een droog vloerverwarmingssysteem is minimaal 6 cm. Als je dit vergelijkt met een nat systeem scheelt dat 10 cm opbouwhoogte. Het droge systeem gebruik je vaak bij renovatieprojecten met een beperkte vloeropbouw en bij houtskeletbouw woningen.
Elektrische vloerverwarming wordt vaak gebruikt als bijverwarming in ruimtes, die niet constant hoeven te worden verwarmd. Voor bijvoorbeeld badkamers, het toilet, garages of hobbykamers is dit systeem geschikt.
Je kunt kiezen uit drie soorten elektrische vloerverwarmingssystemen. De systemen verschillen in dikte, capaciteit en opbouw en hebben allemaal hun eigen specifieke toepassing:
De voordelen van het elektrische systeem is dat het makkelijk te installeren is en de installatiekosten laag zijn. Dure voorzieningen als een cv-ketel met bijbehorende leidingen zijn niet nodig.
Het nadeel is dat dit systeem minder geschikt is als hoofdverwarming, omdat je stroomkosten dan erg hoog zullen zijn. Als je graag een elektrisch systeem wilt hebben, dan kan je besparen door zonnepanelen te plaatsen.
Heb je geen nieuwbouwwoning of een groot renovatieproject, waarbij een nat vloerverwarmingssysteem niet geschikt is? Dan is een optie om de vloerverwarming in een bestaande vloer in te frezen. In de bestaande chape worden er dan sleuven gefreesd, waar de verwarmingsbuizen in gelegd worden.
Uiteindelijk liggen de buizen van dit type grondverwarming dicht bij de vloerafwerking. Daardoor wordt je vloer snel warm en het warmteverlies blijft beperkt. Infrezen is vaak een goede optie bij een casco project en bij renovatieprojecten waarbij de opbouw beperkt is of de dekvloer nog in goede staat is.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Vloerverwarming infrezen en plaatsen in de huiskamer en gang ongeveer 40m2.
Aanleggen vloerverwarming voor 45m2 woonkamer als hoofdverwarming. Het gaat om het infrezen in een zandcementvloer en moet worden aangesloten op de CV-ketel.
Het gaat om circa 50 m² op de begane grond. Huis is gebouwd in 2010 en vloer is voorzien van een Andrahyt vloer waar op dit moment Marmoleum op ligt. Marmoleum willen we laten liggen. Bestaande Jaga radiatoren moeten worden verwijderd. Vloerverwarming als hoofdverwarming.
Ik wil graag vloerverwarming laten leggen. Het gaat om 98 m2 vloerverwarming op krimpnetten. Ik ontvang graag een offerte.
Wij hebben een rijtjes woning, gebouwd in 2012 en de begane grond willen wij voorzien met vloerverwarming (41 m2). Wij willen van het gas af en willen de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruiken. We denken aan elektrisch, infrarood of traditioneel met waterleidingen (JK Floorheating?). We willen graag advies over welk soort het beste is. We hebben een zandcement dekvloer. Rond september willen we beginnen.
Wij willen de 2de verdieping renoveren en kamers inrichten. Op dit moment is er maar 1 radiator aanwezig. Met oog op een toekomstige warmtepomp (5 tot 10 jaar) willen wij deze kamers voorzien van muur- of vloerverwarming (30-35 m2). De verwarming moet ook mogelijk zijn voor lagere temperaturen. Voor de muren geen infrarood, dit wordt een kinderkamer. Wij hebben een betonnen ondervloer. Welk vloerverwarmingssysteem het beste is, weten wij niet goed. Graag uw advies en offerte. Ik stuur u graag foto's en plattegronden. Op dit moment hebben wij nog verwarming op gas, gezamenlijk met een zonneboiler, maar in de winter zitten wij geheel op gas.