
✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven
Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.
Ben je opzoek naar een sterke, onderhoudsvriendelijke trap voor binnen? Dan is een ijzeren trap misschien iets voor je. Een buitentrap van staal of een draaitrap van staal is ook mogelijk.
Het plaatsen van een stalen trap is een specialistische klus en vereist meestal een aantal ingewikkelde constructieve ingrepen. Deze moeten secuur en met kennis van zaken gebeuren. Het is dus aan te raden dit door een gespecialiseerde vakman uit te laten voeren.
Maar dat is geen probleem voor de trapspecialisten via Casius. Zij staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Ook helpen ze je graag bij een (open) traprenovatie of helpen ze je bij het plaatsen van een vaste zoldertrap. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.
De uiteindelijk prijs voor een metalen trap is afhankelijk van verschillende factoren: de trapvorm, het soort metaal, trapopbouw, aantal traptreden, afmetingen, extra’s zoals een trapleuning of trapverlichting etc.
Om toch een idee te geven van gemiddelde prijzen, geven wij hieronder in de tabel een prijsindicatie van de verschillende prijzen.
Let op: de trapspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Metalen trappen krijg je in verschillende soorten metaalsoorten: inox, ijzer, staal en aluminium. Voor welk materiaal je kiest hangt af van je budget en persoonlijke voorkeur. Hieronder beschrijven we de belangrijkste eigenschappen per metaalsoort.
Samen met een inox trap, heeft staal de meest strakke look. Bijvoorbeeld een zwarte stalen trap. Meestal is staal iets goedkoper dan inox. Een stalen trap heeft weinig last van krassen en andere beschadigingen en het materiaal is heel sterk. Door de grote draagkracht van staal is het geschikt voor inventieve constructies. Dit is handig bij bijvoorbeeld trappen met een grote overspanning of rondingen. Een nadeel is dat staal roest. Daarom is het belangrijk dat het eerst behandelt wordt wanneer je een stalen buitentrap neemt. Het staal zou dan behandelt kunnen worden met poedercoating of je kan het laten galvaniseren.
Inox is gemaakt van roestvrijstaal (RVS) en heeft in vergelijking met andere metaalsoorten de strakste look. Vaak zijn inoxtrappen iets lichter van kleur, maar dit is ook afhankelijk van het soort afwerking. Het grootste voordeel van inox is dat het roestvrij is. Dit maakt het perfect voor buiten. Wel is inox het duurste soort materiaal van alle metalen trappen.
Ben je opzoek naar een metalen trap voor een lager budget? Aluminium is dan misschien een optie. Het is namelijk goedkoper dan inox of staal. Wel oogt een aluminium trap robuuster en ruwer. De gelaste naden zie je bijvoorbeeld beter. Ook is aluminium minder sterk en krassen zijn ook eerder zichtbaar. Om dit op te lossen kan de trap gegalvaniseerd worden. Zo krijgt het materiaal een beschermlaag. Het voordeel van aluminium is dat het niet roest. Zo kan je een aluminium trap ook prima voor buiten gebruiken.
IJzeren trappen worden meestal gegalvaniseerd. Het ijzer krijgt dan een extra beschermlaagje tegen roest en om het mooi te laten glanzen. IJzeren trappen zijn meestal de goedkoopste in vergelijking met andere metalen trappen. Meestal worden ijzeren trappen in een industriële omgeving gebruikt of als buitentrap. Het heeft een iets robuustere look, maar het kan ook prima als huistrap gebruikt worden. Zeker wanneer je juist voor een industriële look gaat.
Elk soort materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Voor metaaltrappen geven wij hieronder een lijst met voordelen en nadelen.
Voordelen:
Nadelen:
Er is eigenlijk maar één nadeel: geluidsoverdracht. Dan bedoelen we niet de krakende geluiden die je kan hebben met houtentrappen, maar het geluid van voetstappen op de metalen traptreden. Geluidsoverdracht kan je oplossen door bijvoorbeeld traptreden of een traploper te plaatsen van een ander materiaalsoort.
Het bekleden van de trap met flexxfloors laminaat inclusief metalen trapneusafwerking. De dichte houten trap met een bovenkwart heeft 13 treden.