Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Beton Storten Fundering Stadskanaal

Funderingswerken - Stadskanaal

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Funderingswerken in Stadskanaal?

Wil je graag zelf een nieuwe woning laten bouwen? Of wil je jouw huidige woning laten uitbreiden met bijvoorbeeld een aan- of uitbouw, een schuur of tuinhuis? In de meeste gevallen heb je daarvoor een fundering nodig. Zonder stevige fundering is het risico groot dat je huis of aanbouw verzakt en dat je huis grote schade oploopt. Daannemers via Casius staan voor je klaar om de fundering te leggen.

Kosten fundering aanleggen

Het leggen van een fundering van een gebouw is een specialistische klus. De vakmannen werken daarom niet met vaste prijzen, waardoor de kostprijs voor funderingen nogal schommelt. De grootte van de oppervlakte speelt een zekere rol. Hoe groter de fundering, hoe meer beton en staal nodig is, hoe groter de kostprijs. Daarbij is het type fundering belangrijk. 

Wij bij Casius begrijpen dat het natuurlijk wel fijn is om vooraf een idee te krijgen met welke kosten je rekening moet houden. Daarom hebben wij voor jou een prijzenoverzicht gemaakt met de gemiddelde prijzen van de projecten. 

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van jouw klus afwijken van de prijzen in de tabel.  

Soort fundering Gemiddelde prijs per m2
Fundering op staal €225,-
Fundering op palen €1.250,-

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Welk soort fundering past bij jouw klus?

Het is belangrijk dat je nieuwe huis, schuur of aanbouw de juiste fundering krijgt. Met de verkeerde fundering kan het zijn dat de ondergrond het gewicht van de constructie niet kan dragen. Afhankelijk van wat jij wil laten bouwen en de sterkte van de ondergrond kan de vakman voor verschillende soorten funderingen kiezen. Deze zijn:

  • Grondverbetering;
  • Funderen op zand;
  • Funderen op staal;
  • Heiwerk;
  • Boorpalen.

Grondverbetering

Niet iedere grondsoort is geschikt om op te bouwen. Als de ondergrond van bijvoorbeeld klei of veen is, zal de grond eerst moeten worden verbeterd. De niet-draagkrachtige grond wordt dan vervangen door een stevigere ondergrond, zoals zand. Soms moet de klei volledig worden verwijderd tot de zandlaag eronder. Als de zandlaag voldoende draagkracht geeft, kan de vakman ervoor kiezen om daarna een strokenfundering aan te leggen.

Fundering op zand

Funderen moet op zandgrond gebeuren. Betekent dit dat je niet kan funderen? Niet helemaal; de fundering moet alleen in een zandlaag geplaatst worden. 

Waarom moet de fundering op zand geplaatst worden? Dit ligt aan het verschil in eigenschappen van de twee typen grond. Klei neemt namelijk heel veel water op, zand doet dit helemaal niet. 

Omdat klein water kan vasthouden, is het samendrukbaar. Oefen je hier voor een langere periode druk op, dan drukt het samen en verkleint het volume. En het water wordt uit het materiaal gedrukt. 

De samendrukbare laag is soms meters dik, waardoor de zakking behoorlijk kan zijn. 

Maar: welke fundering kan je gebruiken op je bodem? Het antwoord is simpel: iedere fundering kan je gebruiken. Het hangt er alleen vanaf hoe diep de zandlaag ligt. 

De diepte van waar de zandlaag ligt is van invloed, omdat er twee soorten funderingen zijn: 

  • Fundering op staal;
  • Fundering op palen.

Funderen op staal (met stroken)

Funderen op staal wordt ook wel strokenfundering genoemd. Hierbij wordt het fundament direct op de ondergrond aangebracht. Hoewel de naam doet vermoeden dat de fundering op staal wordt aangebracht, is dit niet het geval. De vakman stort op de ondergrond stroken of platen gewapend beton waarop de dragende muren komen. Het is tegenwoordig ook mogelijk om strokenfundering kant-en-klaar te bestellen bij een prefab bouwer, en dat verkort de bouwtijd flink.
Een strokenfundering is meestal goedkoper dan een fundering op palen, maar strokenfundering is niet voor iedere ondergrond geschikt. Zo is het bijvoorbeeld op klei- en veenachtige grond vaak niet mogelijk om de fundering direct op de grond aan te brengen. Aan de hand van de sondering en constructieberekening kan de vakman precies aangeven welke fundering in jouw geval nodig is.

Fundering op palen

Als uit onderzoek van de vakman blijkt dat de ondergrond niet voldoende stevig is om te funderen op staal, moeten er heipalen in de grond geslagen worden. Dit kunnen houten of betonnen heipalen zijn. Deze helpen het gewicht van het gebouw naar de dieper gelegen zandlagen te leiden, die stevig genoeg zijn om de constructie te dragen. De heipalen moeten diep genoeg in de grond komen en dus moet er geheid worden. De vakman besteedt in veel gevallen het heien uit aan een gespecialiseerd heibedrijf, die de heipalen relatief snel en eenvoudig kunnen heien.

De vakman kan voor houten of betonnen palen kiezen. Deze keuze is afhankelijk van de diepte van het heiwerk. Zo zijn houten palen gevoelig voor houtrot en daardoor alleen geschikt voor heiwerk dat niet dieper komt dan de laagste waterstand. Wanneer dat wel zo is, dan kan hij beslissen om betonnen opzetters op de houten palen te plaatsen.

Boorpalen

Het plaatsen van boorpalen is een alternatief voor heien. De palen worden hierbij niet geheid maar geboord. De vakman boort eerst een gat in de grond, die hij vervolgens vult met beton en wapeningsijzer. Het wapeningsijzer maakt het beton sterker, waardoor het beter geschikt is als fundering.

Boorpalen kunnen een hoge belasting aan en zijn soms de enige oplossing. De vakman kiest ook voor boorpalen in gebieden waar je niet kan heien. Zoals bijvoorbeeld in een oude binnenstad, waar door de trillingen, die veroorzaakt worden door het heien, andere gebouwen kunnen beschadigen. Boorpalen hebben dus in bepaalde gevallen de voorkeur, maar ze zijn wel prijziger dan heipalen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes funderingswerken in Stadskanaal vergelijken

Recente opdrachten in Stadskanaal

woensdag 07 september 2022

Prefab aanbouw

Wij willen over de hele breedte van het huis een aanbouw die 4.80 diep moet zijn (buitenmaat). De breedte van de woning is 6,60 mtr. In deze uitbouw moet een bijkeuken worden gerealiseerd en verder komt de keuken daarin. In deze uitbouw moet aan 1 zijde een raam, alsmede aan de achterzijde t.h.v. de keuken. Daarnaast moet over er een achterdeur met klein raam in komen. Het dak dient te worden voorzien van een daklicht van een meter of 2. Het geheel moet casco worden opgeleverd. Daarnaast dient er een doorbraak gerealiseerd te worden van ongeveer 3 meter welke moet worden voorzien van een stalen balk, Wij zijn op zoek naar een globale indicatie van de kosten inclusief fundering. Het huis staat op leemgrond, vaste grond op 1.20 meter diepte.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Stadskanaal
zaterdag 13 februari 2021

Aanbouw zijkant

Wij willen een aanbouw aan de zijkant van de woning van 16 vierkante meter laten plaatsen. Het moet compleet opgeleverd worden met elektra, stucwerk, kunststof kozijnen, een fundering, en een stenen buitenkant. De vergunning word nog aangevraagd.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Eerste Exloermond
dinsdag 24 november 2020

Aanbouw realiseren

Ik wil een houten aanbouw van 70 m2 laten plaatsen. Hier wou ik links en rechts 2 kamers van 3 x 3 in en en een van 4 x 3 en in overig gedeelte een deur voor binnenkoms. Ik weet nog niet zeker of het compleet opgeleverd moet worden of casco, dat wil ik nog even overleggen. Verder moet het een plat dak hebben, een betonnen fundering, en houten kozijnen. Ik heb nog geen vergunning aangevraagd.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Nieuw Buinen
woensdag 27 december 2017

Zijkant woning voorzien van een casco aanbouw

Casco aanbouw van ongeveer 3 bij 4.5 meter met een plat dak aanbouwen. 2 kunststof ramen, waarvan een draai-/kantelraam en terrasdeuren. Er moet nog een fundering worden gelegd en een draagmuur vanuit de woning naar de aanbouw doorgebroken. De buitenmuren van metselwerk. Graag een offerte.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Tweede Exloermond
dinsdag 18 april 2017

Uitbouw achterzijde woning

Wij willen een uitbouw realiseren van 7.50 bij 4 meter. We willen een stenen aanbouw, 3.50 meter schuifpui een raam van 1.90 meter bij 40 cm. Er zal ook een fundering gemaakt moeten worden. We willen graag een plat dak. We willen graag elektra en water aan laten leggen/doortrekken.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Musselkanaal
donderdag 17 februari 2005

Aannemer

Fundering ca. 7 meter, metselwerk ca. 6 meter binnen-buitenmuur hoogte ca 2,75 meter. Platdak met lichtkoepel. Elektriciteit 5 stopkontakten 1 lichtpunt in het midden met schakel. Wanden stucwerk.


Aanbouw, uitbouw en dakopbouw Stadskanaal

Funderingswerken in regio Stadskanaal

Andere klussen in Stadskanaal

Offertes aanvragen