Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Alarm

Alarmsysteem

Alarmsysteem

Een inbraakalarm houdt inbrekers op afstand en kan je zelfs waarschuwen bij brand of andere calamiteiten. Bij Casius vind je meer informatie en kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.

Wil je voorkomen dat er bij jou ingebroken wordt? Maak het inbrekers moeilijk en laat een beveiligingssysteem installeren. Door je telefoon te koppelen aan het inbraakalarm (alarminstallatie) weet je het gelijk als er ingebroken wordt. Afhankelijk van het alarmsysteem dat je kiest, wordt je bij brand en andere calamiteiten gewaarschuwd en staat het in contact met de meldkamer van een alarmcentrale. 

Wil je een alarm voor je huis laten installeren? De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van een alarmsysteem, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een alarmsysteem wilt laten installeren? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Kosten alarmsysteem

De prijs van een alarmsysteem is voornamelijk afhankelijk van hoe uitgebreid het systeem is. Simpele huis alarmsystemen geven enkel een geluidssignaal af, terwijl uitgebreidere varianten gekoppeld zijn aan de meldkamer van de alarmcentrale. In het geval van een inbraak komt dan een beveiliger van een extern beveiligingsbedrijf langs om de situatie te onderzoeken.

Verder kost een alarmsysteem meer bij een groter oppervlak dat beveiligt moet worden. 

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.
Let wel: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort alarm Prijs
Basis, draadloos €800
Basis, bekabeld €1.250
Uitgebreid, draadloos €1.250
Uitgebreid, bekabeld €1.750

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Soorten alarmsystemen

  • Basis: Een basisalarmsysteem zorgt ervoor dat er een sirene afgaat en/of lampen aangaan als er ingebroken wordt. Via bewegingssensoren registreert het inbraaksysteem bewegingen. Het geluid alarmeert de omgeving en schrikt de inbreker af. Als inbrekers zien dat je een inbraaksysteem hebt, door bijvoorbeeld een sticker op je raam, dan gaan ze liever naar de buren. Mocht de inbreker eigenwijs zijn en toch je huis binnenkomen, schrikt hij af door het geluid en verdwijnt zonder buit.  
    Dit is een simpel, maar effectief systeem en kan eenvoudig worden geïnstalleerd.  
  • Uitgebreid: Je kan je alarmsysteem aansluiten op de meldkamer van de alarmcentrale. Wanneer het alarm afgaat, schakelt de alarmcentrale een beveiligingsbedrijf in die bij je woning zal kijken wat er aan de hand is. Mocht je weg van huis zijn, dan weet je dat je woning toch in de gaten wordt gehouden. Deze vorm van beveiligen is duurder dan een simpel alarmsysteem, maar de meerwaarde maakt de investering de moeite waard. Zeker als je veel van huis bent.
  • Geavanceerd: Een geavanceerd alarmsysteem doet veel meer dan alleen je huis en belangrijke spullen beschermen tegen inbrekers. De sensor registreert niet alleen bewegingen, maar kan je ook waarschuwen bij een beginnende brand. Daarnaast bestaat er een mogelijkheid om een gasmelder voor bijvoorbeeld koolstofmonoxide aan te sluiten, om een vergiftiging te voorkomen. Wil je zelf een oogje in het zeil houden, ook als je van huis bent? Je kan sensoren met camera's plaatsen. Mocht er iets zijn, dan ziet de alarmcentrale de beelden ook.  

Welk alarmsysteem is het beste voor mijn huis?

Er zijn vele merken en series alarmsystemen in Nederland te koop. Maar welke is nou de beste? Dit is niet eenvoudig te beantwoorden. Simpelweg omdat dit voor iedereen anders is. Wel kunnen wij een aantal tips geven waar je op kan letten bij de aanschaf van een betrouwbaar alarmsysteem. 

  1. Wat belangrijk is, is dat je goed oplet op het systeem goed beveiligd is en vooral of het een betrouwbaar systeem is. Een draadloos alarmsysteem kan zeer betrouwbaar zijn, maar let goed op dat je de frequentie 868 Mhz hebt en niet 434 Mhz. Goedkopere systemen werken vaak op de laatste frequentie. En jouw alarmsysteem zal niet de enige zijn die daar gebruik van maakt. Zo kan het zijn dat je buurman zijn auto van het slot haalt en bij jou het alarm inschakelt. Dit komt omdat de frequenties door elkaar werken. Met een frequentie van 868 Mhz heb je hier geen last van. Je ziet alleen wel dat de prijs van systemen met de 868Mhz frequentie een stukje duurder zijn dan degene met de 434 Mhz frequentie. 
  2. Een NCP gekeurd/ klasse 2 alarmsysteem heeft dat wat je mag verwachten van een betrouwbaar en professioneel alarmsysteem. Zo hebben bijvoorbeeld alle componenten een beveiliging tegen sabotage en zijn ze beveiligd tegen storingen van draad signalen. 
  3. Krijg je service of niet? Misschien klinkt het nu overbodig, maar over een paar jaar wanneer je de batterij wil vervangen is het toch wel fijn wanneer je het bedrijf kan bellen om ondersteuning te krijgen. Of al eerder: bij het installeren van het systeem.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen