Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Sanitair Bad

Ligbad

Ligbad

Wil je na een intensieve dag heerlijk kunnen relaxen in bad? Hier vind je informatie, prijzen en opmaat gemaakte offertes.

Dé manier om na een intensieve dag te relaxen is door een heerlijk warm bad te nemen. Heb je nog geen bad, maar wil je wel graag een in je (nieuwe) badkamer? Dan zit je goed. Wij helpen je bij het realiseren van een bad voor jou. Maar wat zijn hiervan de kosten? Hieronder vind je er meer over.

Wat kost een nieuw bad?

De gemiddelde kosten van het laten plaatsen van een bad zijn €1.000. De prijs stijgt of daalt afhankelijk van het materiaal dat je kiest voor het bad. Een bad van acryl wordt meestal gekozen wegens de vele mogelijkheden qua vorm. Daarbij komen we op het tweede punt wat de prijs van een nieuw bad bepaalt: de vorm. Zo hebben ook extra’s als bubbels ook invloed op de prijs.
Hieronder in de tabel staat een kostenoverzicht van de gemiddelde kosten voor het plaatsen van een bad per materiaalsoort van de afmeting 1.80 bij 0.80 meter.

Materiaal Gemiddelde prijs Voordelen Nadelen
Plaatstaal €850 Keuze in vorm, krast niet, voordelig Houdt warmte minder goed vast
Acryl €1.150 Complexe vormen mogelijk, bubbelbad mogelijk Krassen en/of vlekken mogelijk
Gietijzer €1.850 Isoleert goed, onverslijtbaar, krast niet Prijzig, vorm en grootte beperkt

Ben je opzoek naar een loodgieter en wil je de exacte kosten van de klus weten? Vraag dan bij ons geheel vrijblijvend en gratis een opmaat gemaakte offerte aan.

De verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten materialen waarvan een bad gemaakt kan zijn. Hieronder zie je welke materiaalsoorten er zijn voor een ligbad.

Plaatstalen bad

Wil je een bad, maar wil je hier het liefste niet al te veel geld aan uitgeven? In dat geval kun je het beste naar een plaatstalen bad kijken. Deze is gemakkelijk te plaatsen door zijn lichte gewicht en krast niet. Daarbij is er voldoende keuze qua vorm. Een nadeel van dit soort bad is dat de warmte minder goed vastgehouden wordt. De kosten voor het aanleggen van een plaatstalen bad vallen relatief mee. Gemiddeld kost de plaatsing van een plaatstalen bad €850, inclusief montage en btw.

Acryl bad

Een acryl ligbad is gemiddeld iets duurder dan bijvoorbeeld een plaatstalen bad. Dit komt omdat acryl een duurder materiaal is. Een acryl bad is in complexe vormen verkrijgbaar, inzetbaar als bubbelbad en betaalbaar. Het nadeel is dat het materiaal kan krassen en vlekken kan geven.
De kosten voor het plaatsen van een acryl bad liggen gemiddeld rond de €1.150. Dit is inclusief montage en btw, maar exclusief bubbelsysteem.

Gietijzeren bad

Een gietijzeren bad is meestal in de vorm van een klassieke vrijstaande badkuip met pootjes, maar soms wordt het ook gebruikt als inbouwbad. De voordelen van een gietijzeren bad zijn: het materiaal krast niet, het is haast onslijtbaar en het materiaal isoleert goed. Echter is de keuze qua vorm en grootte beperkt en zijn dit soort baden relatief prijzig. De kosten voor het aanleggen van een gietijzeren bad zijn gemiddeld €1.850.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen