Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
242 Keuken Montage

Keuken plaatsen

Keuken plaatsen

Wil je een nieuwe keuken laten plaatsen? Ontdek hier de mogelijkheden en ontvang tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Je bent aan een nieuwe keuken toe en die wil je natuurlijk correct geïnstalleerd hebben. Daarvoor moet vaak eerst de oude keuken verwijderd en afgevoerd worden. Maar wat kost dit ongeveer? Hieronder zie je in de tabel de gemiddelde kosten per werkzaamheid die bij het plaatsen van een keuken komt kijken.

Wat kost het plaatsen van een keuken?

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Keuken plaatsen €700 - €2.500
Meerprijs leidingen verleggen €100 - €200
Meerprijs oude keuken demonteren €450 - €550

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Hoe wordt de prijs bepaald?

De prijs wordt grotendeels bepaalt door de moeilijkheid van de klus. Het plaatsen van een rechte keuken tegen de muur is makkelijker dan het plaatsen van bijvoorbeeld een U-vormige keuken of een keuken met kookeiland. Als de stroompunten of leidingen geplaatst of verplaatst moeten worden, wordt de prijs hoger. Hetzelfde geldt voor de tijd dat de vakman bezig is: wanneer de vakman langer bezig is met de klus, wordt de eindprijs hoger. De levering van de keuken speelt ook mee; als de keukenkastjes gemonteerd geleverd worden, hoeft de vakman deze niet eerst in elkaar te zetten en scheelt dit in de tijd dat hij bezig is met het plaatsen van de keuken.

Hieronder zie je in een overzicht de verschillende zaken die de vakman meeneemt in zijn prijs.

 

Model van de keuken

Een rechte keuken is makkelijker te plaatsen, dan een U-vormige keuken. Er komt bij een rechte keuken minder passen en meten aan te pas, dan bijvoorbeeld bij een U-vormige keuken. Dit scheelt in tijd en dus kosten. Daarnaast maakt het ook uit van welk merk de keuken is. Zo is een Bruynzeel-keuken vrij gemakkelijk te plaatsen, wat scheelt in tijd. Het plaatsen van een IKEA-keuken is iets tijdrovender, omdat deze op een rails wordt geplaatst en niet direct op de vloer en tegen de wand. Zo is het merk van de keuken dus ook van invloed op de uiteindelijke prijs.

 

Voorbereiding

Als de vakman de keuken eerst moet demonteren, duurt dit langer en zullen de kosten hoger uitvallen. Zeker wanneer de keuken netjes gedemonteerd moet worden, omdat je de oude keuken bijvoorbeeld wilt verkopen. Hetzelfde geldt voor het aanleggen van gas, water en elektra: het kost de benodigde tijd, maar ook het benodigde materiaal om dit aan te leggen.
Wanneer de muren eerst geëgaliseerd moeten worden, kost dit ook meer materiaal en meer tijd.

 

Montage

Ook hier hangt de prijs samen met het aantal werkuren dat de vakman moet maken. Hoe meer keukenkasten en laden de vakman moet installeren en misschien eerst wel moet monteren, hoe hoger de uiteindelijke prijs wordt.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen