
✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven
Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.
Word je gek van het gedrum van je buurman of de luide gesprekken die hij met zijn vrouw voert? Werkt het niet om even aan te kloppen en te vragen of het wat zachter kan? Geluidsisolatie kan je dan de stilte geven die je graag wenst.
De isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen met het aanbrengen van geluidsisolatie. Wil je daarnaast misschien ook je gevel isoleren of je kruipruimte? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.
De daadwerkelijk kosten zijn vrijwel altijd hoger dan alleen de genoemde vierkante meterprijzen omdat er vaak meer werkzaamheden bijkomen dan alleen het aanbrengen van de betreffende constructie. Hierbij valt te denken aan sloopwerk, herstelwerk, aanpassen elektra of loodgieterswerk, aanpassingen interieur, schilderwerk et cetera. In bepaalde gevallen kunnen eigenaren, ondernemers of personeel zelf ook het een en ander doen, wat de kosten uiteraard reduceert.
Onderstaande prijzen zijn indicatief, in euro’s per vierkante meter of andere eenheid, exclusief btw.
Let op: De isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Voor het aanbrengen van geluidsisolatie voor de muren is een voorzetwand de optie die het meest gebruikt wordt. Voor de muur plaatst de isolatiespecialist een frame waarop hij het isolatiemateriaal aanbrengt. Daarna werkt hij het netjes af. Vaak met gipsplaten waar een stuclaag overheen kan komen of verf of behang.
Gaat het om een dunne wand? Dan is het verstandig om voor geluidsabsorberende isolatiematten te kiezen. De dichtheid van deze matten is hoog en het geeft extra gewicht aan de muur. Dit zorgt ervoor dat het geluid goed wordt geabsorbeerd. Er zijn ook sandwichpanelen die al geluidsabsorberend materiaal in de kern hebben.
Wanneer je de vloer laat isoleren dan los je vooral contactgeluid op. Contactgeluid ontstaat wanneer iemand bijvoorbeeld op hoge hakken loopt of meubels verschuift. De trilling die daardoor ontstaat verplaatst zich via de vloer en wanden naar de rest van het gebouw en zo heb jij er ook last van. Contactgeluid kan je tegengaan door geluidsisolatie van de vloer.
Het is belangrijk dat het materiaal wat wordt gebruikt om te isoleren, sterk en veerkrachtig is. Om de akoestische eigenschappen niet te verliezen, mag het niet samengedrukt worden en het mag ook niet gaan vervormen. Welk materiaal het meest geschikt is hangt af van je vloer. Een betonvloer heeft door het zware gewicht bijvoorbeeld een ander soort isolatiemateriaal nodig dan een houten vloer.
Het beste is om geluidsoverlast bij de bron aan te pakken. Met een zwevende dekvloer voorkom je dat contactgeluid zich via de vloer kan verplaatsen naar het plafond van de verdieping lager. Een zwevende dekvloer kan je plaatsen op een bestaande betonvloer of op een houten vloer. Meestal bestaat de vloer uit een regelwerk dat wordt opgevuld met isolatiemateriaal.
Een andere optie is speciale cementgebonden isolatieplaten die bovenop de bestaande vloer geplaatst worden. De platen zijn dubbel en absorberen goed de geluidstrillingen. Wel is het belangrijk dat er aan de randen van de vloer ook isolatie geplaatst wordt. Op deze manier staat de vloer akoestisch gezien los van de wanden.
Een isolatie materiaal wat je vaak bij betonvloeren ziet zijn dunne matten van polyethyleenschuim of polyolefineschuim. Aan de onderkant heeft het akoestische isolatiemateriaal een soort piramidestructuur dat bestand is tegen het zware gewicht van een betonvloer.
Voor geluidsisolatie voor een houten vloer zijn er verschillende methodes. Het beste is om eerst de holle ruimte onder de planken te vullen met een minerale wol, zoals bijvoorbeeld glaswol. Het “klankkast effect” verminder je hiermee van de houten vloer en tegelijk krijg je thermische isolatie.
Achteraf kan je speciale geluidsisolerende matten leggen, zoals Isomat KE. Als afwerking kan er plaatmateriaal geplaatst worden (bijvoorbeeld OSB/ multiplex van 12 tot 14 mm dikte). Wil je nog een extra laag? Dan kan je schuimvlokkenplaten aanbrengen.
Wil je ook graag vloerverwarming? In de meeste gevallen kan dit probleemloos. De leidingen legt de vakman dan in een flexibel membraan op het isolatiemateriaal. De leidingen zullen nooit vastgezet worden aan de draagvloer, door het materiaal heen. Op deze manier krijg je namelijk weer contact.
Heb je juist last van de bovenburen? Dan kan je ook je plafond laten isoleren. Dit kan bijvoorbeeld door een verlaagd plafond te plaatsen. Er komt dan een frame waar gipsplaten overheen geplaatst worden. De ruimte die tussen het oude en nieuwe plafond zit, wordt gevuld met geluidsisolatiemateriaal.
Een andere optie is een plafond met trillingsdempers. Het plafond moet dan akoestisch ontkoppeld zijn van het huidige plafond. De contactgeluiden worden gedempt tussen de verdiepingen, door de dempers.
Naast geluidsisolatie van de vloeren en de muren is het aan te raden om te investeren in kwalitatief goed glas. Glas speelt namelijk ook een belangrijke rol in het tegenhouden van geluid van buitenaf. Glas met een hoog rendement heeft tegelijkertijd ook een goede thermische waarde.
Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.
Zoek een vakman die de binnenmuren geluidswerend kan isoleren vanwege overmatig geluidshinder buren. Ik zou graag met de vakman willen kijken naar de aantal m2. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning
Geluidsisolatie muur slaapkamer (voorzetwand plaatsen tusenmuur met buren). 400x230 (br x h), verfklaar op te leveren. Wat is het doel van de muurisolatie? Geluid isoleren Hoe moet de isolatie en afwerking geplaatst worden? Voorzetwand met afwerking in gipsplaat (gyproc) / plaatmateriaal
Ik wil graag iets doen aan de geluidsoverlast die ik ervaar. Het gaat om de slaapkamers boven. Het geluid komt van buiten en de buren. Het geluid is ontzettend goed te horen in de slaapkamers en de wc beneden. Ik weet niet of het gaat om de wanden of om de plafonds. Er is al dubbel glas.
Een aantal jaar geleden heb ik een huis gekocht uit 1953 en helemaal verbouwd. Nadat ik er ben gaan wonen kwam ik er pas achter hoe gehorig het huis is. De vloeren liggen op houten balken en ik denk dat er maar een enkele muur tussen de huizen zit, want ik hoor bijna alles. Praten, lachen, huilend kind, rennen, iets in het stopcontact stoppen, hoesten, muziek et cetera. Ik ben nu aan het kijken naar oplossingen om mijn woongenot weer te verhogen. Er is nog geen spouwmuurisolatie en zal ik waarschijnlijk willen laten aanbrengen, zodat in ieder daardoor al het geluid gereduceerd wordt, maar doen jullie ook nog iets aan tussenmuur isolatie? Ik ga er dus van uit dat er geen dubbele muur staat tussen de woningen in. Ik wil liever geen voorzetwand, omdat het zoveel ruimte inneemt en het contactgeluid daarmee ook niet weg is. Graag maak ik een afspraak met een vakman om advies te ontvangen en de mogelijkheden te bespreken.
De woonkamer isoleren vanwege geluid van de buren. Het gaat om de muren. Betreft een tussenwoning. Graag advies en mogelijkheden en een schatting kosten. Het gaat enkel om de begane grond met een totaal wandoppervlak van ongeveer 40 m2.