Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Tekeningen regularisatie

Nieuwbouw

Nieuwbouw

Op zoek naar een architect die het ontwerp van jouw droomhuis kan maken? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang vrijblijvende offertes van vakmannen uit jouw regio.

Wil je een huis dat compleet aansluit op je wensen en behoeften? Dan kan je je huis laten bouwen. Voordat het huis gebouwd kan worden, moet je je huis laten ontwerpen door een architect. Via veel aannemers kun je ook de bouwtekening laten maken, vraag dit na bij de aannemer waarmee je in zee gaat. Maar wat zijn de kosten voor een ontwerp van een nieuwbouwhuis? Lees hieronder wat hiervan de gemiddelde kosten bedragen.

Huis laten ontwerpen kosten

Alleen een architect kan een ontwerp maken van een huis, zodat het echt klaar is om gebouwd te worden. De kosten van het ontwerpen van een nieuwbouwwoning hangen daarom af van welke architect je inhuurt. Je specifieke wensen en van welke werkzaamheden je gebruik wil maken, bepalen de kosten voor het ontwerpen van de nieuwbouwwoning.

Soort ontwerp Prijs Eigenschappen
Ontwerp nieuwbouw gezinswoning €7.000 De architect maakt (bouw)tekeningen voor een gezinswoning
Voorlopig en definitief ontwerp nieuwbouwwoning €8.700 De architect maakt voorlopige (bouw)tekeningen en na overleg een definitief ontwerp voor een nieuwbouwwoning
Definitief ontwerp nieuwbouwwoning, inclusief aannemersselectie en directievoering €18.500 Naast het definitieve ontwerp van de nieuwbouwwoning ondersteunt de architect bij de aannemerselectie en begeleidt hij bij de bouw

Wil je weten wat de kosten van het laten ontwerpen van een nieuwbouwwoning zijn? Vraag dan vrijblijvend bij ons een op maat gemaakte offerte aan.

Tips kiezen architect

Eerdere projecten van de architect

Om voor jezelf een goed beeld te krijgen van de visie en vaardigheden van een architect kun je altijd bij je zoektocht kijken welke eerdere projecten een bepaalde architect al heeft uitgevoerd. Deze projecten geven altijd wel iets weer van de stijl van een architect.

Transparantie in de kosten van de architect

In het verleden gingen architecten vaak uit van een percentage van 9 tot 12 procent voor hun werkzaamheden bij een nieuwbouwwoning. Tegenwoordig zijn de kosten van een architect transparanter en ook duidelijker onderbouwd. Dat maakt het ook gemakkelijker om een architect in te schakelen als je een huis wil laten bouwen.

De juiste architect bij het juiste project

Architecten hebben allemaal een eigen specialiteit. Dat kan liggen op het gebied van het ontwerpen van scholen, ziekenhuizen, bedrijfsgebouwen of huizen. Voor jezelf is het belangrijk dat de architect die je inschakelt de nodige ervaring heeft met het ontwerpen en bouwen van huizen. Een architect met een bijzondere specialisatie zal duurder zijn als hij of zij zich op een ander specialistisch gebied begeeft.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen