Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Deuren of ramen op juiste hoogte afhangen

Deuren

Deuren

Zijn je binnen- of buitendeur van je woning aan vervanging toe? Kijk dan snel verder voor de mogelijkheden en ontvang tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes.

Of je nu een binnen- of buitendeur laat plaatsen, in alle gevallen moet de deur goed afgehangen worden. Dat betekent dat de deur keurig in het kozijn wordt geplaatst. Het goed afhangen van een deur zorgt ervoor dat de deur soepel open en dicht kan en het voorkomt dat de deur scheef hangt, waardoor er gaten en kieren zichtbaar zijn en de deur kan klemmen. Dit is dus een klus die letterlijk op de millimeter nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Dat maakt het een tijdrovende klus, zeker als alle binnendeuren vervangen moeten worden.

Wat kost het plaatsen of vervangen van een deur?

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor het laten afhangen van verschillende soorten deuren.

Soort klus Prijs per deur
Binnendeur afhangen €100 - €125
Twee of drie binnendeuren afhangen €75 - €100
Vier of meer binnendeuren afhangen €55 - €80
Voordeur afhangen €250 - €300
Achterdeur afhangen, inclusief deur €600 - €700
Schuurdeur afhangen, inclusief deur €600 - €700
Plaatsen driepuntsslot €150 - €175

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan hier een offerte aan.

Hoe wordt de prijs van de klus bepaald?

De kosten van het plaatsen of vervangen van een deur wordt bepaald door het aantal deuren en het soort deuren dat je kiest, de prijs van de deur zelf en de tijd die de vakman nodig heeft met het afhangen van de deuren. Hieronder lees je er meer over. 

 

Soort deur afhangen

De moeilijkheidsgraad van de klus en dus de hoeveelheid tijd die de vakman nodig heeft voor het afhangen van de deur, wordt bepaald door het soort deur dat afgehangen moet worden. Er zijn stompe en opdekdeuren. Bij een opdekdeur valt de rand van de deur op het kozijn. Bij een stompe deur valt de deur in het kozijn.


Een opdek binnendeur is makkelijker te plaatsen dan een stompe deur. Dat komt doordat in een opdekdeur vaak al de gaten voor de scharnieren zitten en de vakman de deur niet hoeft af te schaven, zodat deze precies in het kozijn past. De vakman is dus sneller klaar met deze opdek binnendeur.


Bij een stompe deur moet de vakman vaak nog wel de gaten voor de scharnieren en het deurbeslag maken, omdat deze met normale scharnieren opgehangen wordt. Vaak moet de deur ook iets bijgeschaafd worden om het passend te maken voor het kozijn. De vakman is bij het afhangen van een stompe deur dus meestal meer tijd kwijt.

 

Aanschaf deur

Vaak levert de vakman de deur zelf. Wanneer dit niet het geval is, zul je de deur zelf moeten aanschaffen. In het laatste geval heb je meer keuze in welke deur je wilt, denk aan een voordeligere- of een kostbaardere variant. Je kunt de deur zo prijzig of voordelig maken als je zelf wilt. Wil je voornamelijk dat de deur de warmte in een bepaalde ruimte behoudt? Dan kun je voor een voordelige opdekdeur kiezen. Bij een gemiddelde bouwmarkt vind je binnendeuren vanaf €25. Wanneer je liever een strakke en moderne uitstraling wilt hebben, kan de prijs al snel oplopen tot rond de €400 per deur.

 

Staffelkorting bij meerdere deuren afhangen

Wil je besparen op het afhangen van de deuren? Dan kun je meerdere deuren tegelijk laten afhangen. Dit is vaak aantrekkelijk voor de vakman en kunt daarom soms een staffelkorting krijgen. Sommige vakmannen hanteren een staffelkorting bij drie deuren van rond de €25, voor vier deuren is dit €20 in totaal.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen