Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Stucadoor Buiten

Buiten stucwerk

Buiten stucwerk

Stucen is niet alleen mogelijk voor je binnenmuren, maar ook voor je gevel. Wil je de gevel opknappen? Denk je eraan om je gevel te isoleren en af te werken met stucwerk? Meer informatie vind je hieronder.

Als je de gevel mooi strak wilt hebben en misschien af wilt werken met een kleur dan is stucen een goede oplossing. Met stucwerk bescherm je de buitenmuur tegen weersinvloeden.
Wanneer je de buitenmuur of de gehele gevel wilt stucen, kan dit gecombineerd worden met isolatie. Op de isolatieplaten wordt uitvlakkingsmortel aangebracht. De pleister wordt daaroverheen aangebracht wat de zichtbare laag rondom het huis wordt, zodat de gevel mooi afgewerkt is. Ook zonder isolatie is stucen een van de makkelijkste en beste mogelijkheden om je woning een nieuw uiterlijk te geven.

Wat kost een stukadoor?

Buiten stucwerk is aanzienlijk duurder dan binnen stucwerk, omdat het stucwerk bestemd moet zijn tegen de soms barre Nederlandse weersomstandigheden. Met regen kan de gevel niet gestuct worden, dit is ook te merken aan de prijs. Er zijn drie manieren voor het stucen van een buitenmuur. Hieronder zie je per uitvoeringsvariant de gemiddelde kosten.

Soort stucwerk Gemiddelde prijs per m² (inclusief arbeid, materiaal en btw)
Spachtelputz, rustiekputz of granol) €30 - €60
Schuurwerk €35 - €65
Pleisterwerk met isolatie €90

Wil je een prijsopgave op maat, passend bij jouw wensen en situatie? Dan kun je een vrijblijvende gratis offerte aanvragen.

Prijsvoorbeelden

Afhankelijk van de soort woning verschillen de prijzen ook. Hieronder staat per woningtype een prijsindicatie voor het stucen van de buitengevel.

Woningsoort Prijs
Appartement of flat €2.000 - €2.500
Tussenwoning €6.000 - €7.500
Hoekwoning €7.500 - €9.000
Twee-onder-een-kapwoning €10.000 - €12.000
Vrijstaande woning €14.000 - €18.000

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen