Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Trap Schilderen

Trap schilderen

Trap schilderen

Is jouw trap toe aan een opknapbeurt en ben je benieuwd naar wat dit gaat kosten? Hier vind je een uitgebreid overzicht met alle prijzen en mogelijkheden zodat jij weet wat jouw schilderklus ongeveer inhoudt.

Wat kost het schilderen van een trap?

Een trap laten schilderen door een schilder kost gemiddeld €45 per uur, inclusief verf. Het schilderen van de totale trap kost dan gemiddeld €400. Uiteraard kunnen de kosten hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het type trap dat je laat schilderen.

Benieuwd naar een prijsindicatie of offerte voor jouw klus? Dan kun je tot 3 vrijblijvende gratis offertes aanvragen.

Van welke factoren is de prijs afhankelijk?

De prijs hangt vooral af van de schilder die je inhuurt. Daarnaast zijn er een aantal extra opties die de prijs voor het laten schilderen van jouw trap doen laten stijgen of dalen. Hieronder lees je er meer over.

 

Schilder

Laat je jouw trap schilderen dan rekent de schilder daar vaak een prijs per uur voor omdat het om gedetailleerd schilderwerk gaat: een trap heeft veel hoekjes die nauwkeurig geschilderd moeten worden. De prijs per uur verschilt tussen € 40 en € 50 inclusief verf, materiaal en btw. Een groot voordeel van een professionele schilder is dat hij snel en nauwkeurig werkt, waardoor je snel weer gebruik kan maken van je bovenverdieping.

 

Verf

Als je heel specifieke wensen hebt voor de verf voor jouw trap, kun je ervoor kiezen om de verf zelf te kopen in plaats van deze door de schilder mee te laten nemen. In onderstaand overzicht zie je de verfsoorten die je nodig hebt om een trap te schilderen, wat deze kosten en hoe veel je hier van nodig hebt om jouw trap te schilderen.

Verfsoort Prijs per liter Aantal m² per liter Kenmerk
Grondverf €20 - €40 8 tot 12 Onderlaag
Beits en lak €20 - €55 10 tot 16 Beschermingslaag
Dekkende verf €20 - €50 8 tot 16 Trapverf

Schilderwerk combineren

Veel mensen combineren verschillende schilderwerkzaamheden met elkaar. Hierdoor heb je zelf maar één keer last van het werk in huis en bovendien geven veel schilderbedrijven een korting op het schilderwerk. Dit komt doordat je de schilder veel werk op één locatie bezorgd. Denk bijvoorbeeld aan het laten schilderen van je plafond, kozijnen of deur.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen