Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
231 Schilder Binnen

Plafond schilderen

Plafond schilderen

Is het tijd om het plafond een opknapbeurt te geven? Met behulp van een vakkundige schilder heeft je plafond binnen no time weer een frisse, strakke uitstraling.

Wat kost het schilderen van een plafond?

Een plafond schilderen kost gemiddeld €220 tot €1.500 voor het complete plafond. De kosten lopen uiteen door onder andere het uurloon, het oppervlak van het plafond en het aantal lagen schilderwerk moet worden. Gemiddeld gezien betaal je ongeveer €10 tot €15 per vierkante meter.

 

Benieuwd naar een prijsindicatie of offerte voor jouw klus? Dan kun je tot 3 vrijblijvende gratis offertes aanvragen.

Wat bepaalt de prijs van de klus?

Hoe hoog de kosten worden voor het laten schilderen van jouw plafond is afhankelijk van de volgende keuzes.

 

Schilder

De kosten voor het laten schilderen van een plafond variëren van €10 tot €15 per vierkante meter. Je kunt kiezen voor een schilder met lagere kosten, of juist voor een schilder die het best bij jouw project past. Het schildersloon voor een plafond schilderen ligt relatief laag, omdat het plafond een groot oppervlak is dat vrij snel geschilderd kan worden door middel van sauswerk. Bij sauswerk brengt een schilder standaard twee lagen verf aan op het plafond.

 

Verf

Om een plafond te schilderen gebruik je latexverf. In oudere huizen is er nog wel eens een extra onderlaag van fixeermiddel nodig, omdat de plafonds soms geverfd zijn met witkalk of veegvast, waardoor de latex niet goed hecht. Latex kost tussen €5 en €15 per liter. Met 1 liter latex verf je zo'n 6 tot 10 m².

 

Schilderwerk combineren

Veel mensen combineren verschillende schilderwerkzaamheden met elkaar. Hierdoor heb je zelf maar één keer last van het werk in huis en bovendien geven veel schilderbedrijven een korting op het schilderwerk. Dit komt doordat je de schilder veel werk op één locatie bezorgd. Denk bijvoorbeeld aan het laten schilderen van je trap, kozijnen of deur.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen