Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Behangpapier door een vakman

Behangwerk

Behangwerk

Ben je zelf niet zo handig met behangen, maar wil je wel dat leuke printje op de muren? Hier vind je informatie, prijzen en offertes op maat.

Behangwerken uitvoeren

Naast het schilderen van muren, is het ook mogelijk om je muren te behangen. Het behangen van je muren is een precieze klus, die bekwaam uitgevoerd moet worden voor het mooiste resultaat. Voornamelijk wanneer het behang ingewikkelde patronen heeft. In zo een geval is het aan te raden een vakman in te huren die het behang kundig en met het netste resultaat aanbrengt. Zeker wanneer je duur behangpapier hebt gekocht, wil je dat dit natuurlijk keurig en met een goede aansluiting van de patronen wordt aangebracht, zodat je er nog jaren van kan genieten. Hoeveel het inhuren van een behanger kost en waar deze kosten vanaf hangen, vind je hieronder.

Wat kost een behanger?

Wanneer je besluit een behanger in te huren om jouw muren kundig en met een net resultaat te laten behangen, wil je natuurlijk wel weten wat jou dit gaat kosten. Hieronder kun je de kostenposten van het behangen zien en welke prijs per eenheid erbij.

Kostenpost Gemiddelde kosten
Gemiddeld uurtarief behanger inclusief materiaal €20 – €40 per uur
Kosten behanger exclusief materiaal €2 per m²
Materiaal €4 - €6 per m²

Benieuwd naar een prijsindicatie of offerte voor jouw klus? Dan kun je tot 3 vrijblijvende gratis offertes aanvragen.

Waar hangt de prijs van af?

De uiteindelijke prijs van het laten behangen is van een aantal factoren afhankelijk. Zo zal 80% van de kosten van het behangen bestaan uit het arbeidsloon van de behanger. Een ervaren behanger zal meer vragen voor de klus, dan een beginnende behangen. Een gecertificeerde behanger is het duurste, maar dan weet je wel zeker dat de kwaliteit van het geleverde werk goed is.

Het te behangen oppervlak speelt daarnaast ook een rol. Als een grotere oppervlak behangen moet worden, is de uiteindelijke prijs per vierkante meter lager. De moeilijkheidsgraad van de klus speelt daarnaast ook een rol. Verder liggen de uiteindelijke kosten ook aan de prijs van het materiaal. De prijs per rol behangpapier loopt bijvoorbeeld uiteen van €5 tot €75.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen