Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Brandalarm

Brandalarm

Brandalarm

Wil je je woning beveiligen met een brandalarm? Hieronder vind je meer informatie en kun je gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ondanks dat we hopen dat er nooit brand in huis zal ontstaan, zijn er toch talloze manieren waarop brand kan ontstaan. Een brandalarm kan helpen om dodelijke rampen en grote schade te voorkomen. Voor relatief weinig geld heb je een brandalarm in huis en weet je zeker dat je bent voorbereid in geval van nood. 

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen met de installatie en eventueel de aanschaf van het brandalarm. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van een brandalarm, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van zonnepanelen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt. 

Weet je al zeker dat je een brandalarm wilt laten installeren? Wil je graag dat een erkende elektricien bij je langskomt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost een brandalarm?

De kosten voor het installeren van een brandalarm varieert, maar over het algemeen zijn de prijzen niet hoog. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor verschillende soorten brandalarm.
Let wel: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort brandalarm Gemiddelde prijs
Rookmelder €20
Warmtemelder €25
Koolmonoxidemelder €25

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Welke soorten brandalarmen zijn er?

Een brandalarm heb je in verschillende varianten, die we hieronder behandelen.

Rookmelder

De rookmelder is het meest gebruikte alarm. In een vroeg stadium kan een rookmelder rook ontdekken en je waarschuwen met een luid alarmsignaal. De rookmelder zorgt er niet voor dat een brand wordt voorkomen of vertraagt (geen extra brandveiligheid), maar je weet wel meteen dat er een brand aan het ontstaan is.
Je hebt rookmelders die op batterijen werken en je hebt een bedradingssysteem. Bij een gemiddelde woning heb je minimaal 3 rookmelders nodig om de gehele woning te beveiligen, als je ze op de juiste plekken plaatst. Je hebt een losse rookmelder al voor €20.

Warmtemelder

Heb je last van de rookmelder, omdat het bij het minste en geringste kringeltje rook afgaat (voor rokers en koks heel onhandig)? Een warmtemelder is dan een mogelijkheid. De warmtemelder reageert niet op damp of rookvorming, maar detecteert de sterke temperatuurstijging van een branduitbraak. Een warmtemelder is een goede oplossing voor bijvoorbeeld in de keuken waar veel rook- of dampvorming is. Warmtemelders zijn al te koop voor een prijs vanaf €25.

Koolmonoxidemelder

Eigenlijk zegt de naam al wat het is: een koolmonoxidemelder detecteert een te hoge gehalte koolmonoxide. Een te hoog gehalte koolmonoxide kan bijvoorbeeld ontstaan door een gaslek. In een korte tijd kan dit al dodelijk zijn voor mensen. De koolmonoxidemelder waarschuwt je bij gevaar met lichtsignalen en een geluidsignaal. Juist voor oudere huizen is het aan te raden om in elke ruimte zo’n melder te plaatsen.
Koolmonoxidemelders zijn al verkrijgbaar vanaf €25 per stuk. Bij het plaatsen van de melder is het belangrijk dat het op de juiste plaats wordt gemonteerd. De beste plekken om een koolmonoxidemelder te plaatsen zijn:

  • Iedere ruimte met een verbrandingsapparaat en in de buurt liggende ruimtes waar mens en/of dier veel tijd doorbrengt;
  • Alle slaapverblijven, in de omgeving van het hoofdeinde van het bed;
  • Ruimtes met een open verbrandingshaard
  • Ruimtes waar mensen voor een langere periode aanwezig zijn, bijvoorbeeld een werk- of woonkamer

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen