Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dakgoot Vastmaken

Dakgoot

Dakgoot

Lekt je dakgoot en moet deze gerepareerd of vervangen worden? Hieronder lees je meer over de mogelijkheden en de gemiddelde kosten.

De dakgoot lekt, wat nu? Het is aan te raden om je dakgoot dan te laten vervangen. Het lekkende water kan namelijk schade veroorzaken aan de houten ombouw. 

De dakgootspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je graag bij het vervangen van je dakgoot, maar ook van de boeiboorden of de regenpijp wanneer dat nodig is. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de dakgootspecialisten zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de dakgoot wil vervangen? Wil je graag dat een dakgootspecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Dakgoot vervangen kosten

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de dakgootspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

De werkzaamheden De prijs van de werkzaamheden, incl. materiaal, arbeidsloon en btw
Een kunststof dakgoot zelf verwijderen en een nieuwe laten plaatsen €600 - €900
Een oude zinken dakgoot laten verwijderen en een nieuwe laten plaatsen €800 - €1.300

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Wanneer dakgoot vervangen

Als de dakgoot niet meer kan worden gerepareerd, moet die worden vervangen. Als deze verouderd is, raden we je sowieso aan om de afvoer te vervangen. Verouderd betekent minstens 40 jaar. Een dakgoot van zink of kunststof gaan bieden vrij lang mee, maar op den duur gaan ze slijten en moeten ze worden vervangen.
Ook als er grote scheuren in de dakgoot zitten, of de goot lekt veel water, raden wij je aan deze te vervangen.

Naast het vervangen van de dakgoten zal het waarschijnlijk ook nodig zijn om de boeidelen te vervangen, de betimmering van de dakgoten. Deze gaan namelijk minder lang mee dan de dakgoot. Bovendien is het voordeliger om het samen te laten uitvoeren: het vervangen van de dakgoten en van de boeiboorden.
Dit is een proces dat alleen door experts kan worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld door erkende dakgootspecialisten bij jou in de buurt.

Wanneer moeten de dakgoten vervangen worden? 

Hoe weet je nou wanneer de dakgoten toe zijn aan vervanging? Daarvoor kan je op de volgende gebreken letten: 

  • Zie je scheurtjes of barsten? 
  • Zijn er opengescheurde naden? 
  • Is het materiaal van de dakgoten uitgedroogd? 
  • Zijn je dakgoten vervuild?

Prijsopbouw van een nieuwe dakgoot plaatsen

De uiteindelijke prijs van nieuwe dakgoten hangt af van een aantal keuzes: 

  • Extra opties of niet?  Wanneer je de dakgoot laat vervangen kan je de nieuwe laten afwateren in je regenpijp zonder tussenstuk. Het nadeel is dan dat wanneer er bladeren in je dakgoot belanden, dit in de regenpijp zakt en deze verstopt raakt. Een bladkorf bovenaan de regenpijp kan dit voorkomen. Belangrijk is dan wel dat je af en toe de bladeren weghaalt. Kies je voor een bladkorf? Dan komen er dus extra kosten bij.
  • Luxe of normaal?  Wil je kunststof, zink, koper voor je dakgoot? Koper ziet er mooi uit, maar de prijs is ook een stuk hoger. Ook de prijs voor luxe bevestigingsmateriaal zal de prijs doen stijgen. Dit is dus afhankelijk van je eigen wensen.

Besparingstips

  • Verwijder en voer de oude dakgoot zelf af. De vakman hoeft dit dan niet te doen en dat scheelt in de kosten;
  • Het kan zo zijn dat je buren ook een dakgoot hebben die toe is aan vervanging. Door de klus samen met de buren te doen, brengt de vakman lagere voorrij- en apparatuurskosten in rekening.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen