Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dakgoot Vastmaken

Dakgoot

Dakgoot

Lekt je dakgoot en moet deze gerepareerd of vervangen worden? Hieronder lees je meer over de mogelijkheden en de gemiddelde kosten.

Dakgoot repareren of vervangen

De dakgoot lekt, wat nu? Moet je nu gelijk een nieuwe dakgoot, of is repareren voldoende?
Of je dakgoot gerepareerd moet worden of je het beter kan vervangen is afhankelijk van de mate van beschadiging. Gaat het om een kleine beschadiging? Dan is het in de meeste gevallen verstandiger om het te laten repareren, in plaats van in zijn geheel te vervangen. De beschadiging kan dan bijvoorbeeld gekit of gesoldeerd worden. Lukt de dakgoot repareren niet, dan moet je de dakgoot vervangen.

De dakgootspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zowel voor het repareren van je dakgoot, als voor de huidige dakgoot vervangen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de dakgootspecialisten zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Dakgoot reparatie kosten

De gemiddelde kosten om een dakgoot te repareren liggen tussen de €100 en €150.
Hieronder zie je de kosten van een nieuwe dakgoot per materiaalsoort. Dit zijn alleen de materiaalkosten dus de kosten van de vakman komen er nog bij.

Let wel: de dakgootspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Prijs per meter Eigenschappen
Kunststof €25 - €35 Onderhoudsarm, verschillende kleuren
Zink €30 - €55 Lange levensduur, luxe uitstraling
Aluminium €30 - €55 Slag- en krasvast, naadloos beschikbaar
Koper €40 - €45 Lange levensduur, exclusief materiaal

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Dakgoot vervangen kosten

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.
Let wel: de dakgootspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

De werkzaamheden De prijs van de werkzaamheden, incl. materiaal, arbeidsloon en BTW
Een dakgoot repareren € 100 - € 150 euro
Een kunststof dakgoot zelf verwijderen en een nieuwe laten plaatsen € 600 - € 900 euro
Een oude zinken dakgoot laten verwijderen en een nieuwe laten plaatsen € 800 - € 1.300 euro

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Wanneer dakgoten repareren en wanneer vervangen?

Dakgoten reparatie

Dakdekkers gebruiken de juiste technieken en materialen om de afvoer te repareren. Vaak wordt de dakgoot vernieuwd met behulp van een nieuwe binnenlaag of met het plaatsen van bladcollectoren. Door er zelf voor te zorgen dat de afvoer schoon blijft, voorkom je dat je dakgoot vervangen of gerepareerd moet worden.  Verwijder daarom stof en bladeren en controleer de dakgoten regelmatig op beschadigingen en slijtage.

Zinken dakgoot reparatie

Een zinken dakgoot kan uitzetten onder warmte en koude temperaturen. Op het moment dat er geen expansiemogelijkheid is, kan er spanning op een soldeernaad komen te staan. Alleen de soldeernaad repareren heeft in zo een geval geen zin, omdat deze weer zal knappen. Daarom is het verstandig om de zinken dakgoot met zink te repareren. De dakgootspecialisten via Casius staan voor je klaar

Dakgoten vervangen

Als de dakgoot niet meer kan worden gerepareerd, moet die worden vervangen. Als deze verouderd is, raden we je sowieso aan om de afvoer te vervangen. Verouderd betekent minstens 40 jaar. Ook als er grote scheuren in de dakgoot zitten, of de goot lekt veel water, raden wij je aan deze te vervangen.
Dit is een proces dat alleen door experts kan worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld door erkende dakgootspecialisten bij jou in de buurt.

 

Besparingstips

  • Verwijder en voer de oude dakgoot zelf af. De vakman hoeft dit dan niet te doen en dat scheelt in de kosten;
  • Het kan zo zijn dat je buren ook een dakgoot hebben die toe is aan vervanging. Door de klus samen met de buren te doen, brengt de vakman lagere voorrij- en apparatuurskosten in rekening.
Offertes aanvragen