Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Tuinonderhoud Haag Snoeien Weesp

Tuinonderhoud - Weesp

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Tuinonderhoud in Weesp?

Als je een kale tuin hebt, heb je vrij weinig tuinonderhoud, op wat onkruid na. Heb je gras, struiken en bomen? Dan is er regelmatig onderhoud nodig. Een tuinman/ hovenier weet precies wanneer welke planten of bomen gesnoeid moeten worden en wat er qua bemesting nodig is. Daarom kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het onderhouden van je tuin, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkappingNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Fundering tuinhuis kosten

Per uur vraagt een hovenier gemiddeld €35 tot €55. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van welk werk de hovenier moet verrichten, de grootte van je tuin, hoe je tuin is ingericht en hoeveel werk de hovenier moet verrichten in de tuin. Bekijk in het onderstaande tabel een prijzenoverzicht met meest voorkomende tuinonderhoud projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Uurloon hovenier €35 - €55
Boom kappen €400 - €800
Gazon maaien €25 - €30 per 100 m²
Gazon verticuteren €100 - €140 per 100 m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe zijn de kosten van tuinonderhoud opgebouwd?

Wat moet er gebeuren?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Een hovenier kan een keer langskomen, maar je kan ook een contract tekenen waarin je afspreekt dat hij vaker per jaar langs komt. Vaak bepaal je dan een vaste prijs. Onder de taken van een hovenier die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

  • Vrijhouden van onkruid;
  • Snoeien van beplanting en bomen;
  • Bemesten van planten;
  • Knippen van hagen;
  • Onderhoud van gazon, bestrating en terras.

Bomen verwijderen

Wil je niet je hele tuin laten onderhouden, maar moeten er één of meerdere bomen worden verwijderd? Een hovenier kan dit voor je doen. Voor het kappen van sommige bomen is een vergunning nodig. Informeer goed bij jouw gemeente of dat voor jouw situatie geldt.
De kosten voor het verwijderen van een boom zijn afhankelijk van de grootte en de standplaats. Een oude boom is lastiger te verwijderen dan een jonge boom. Staat de boom op een lastige plek? Dan zijn de kosten ook hoger. Als de boom geen plek heeft om te vallen dan is het lastiger om de boom de kappen.
Reken gemiddeld €400 voor een kleine boom. De kosten van een boom van gemiddelde grootte zijn ongeveer €600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld €800. Na het kappen blijft er van de boom nog een boomstronk over. Als je die ook wil laten verwijderen liggen de kosten tussen de €65 en €80 per uur.

Gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon? Dan zal je regelmatig moeten maaien. Hoe langer het gras is, hoe moeilijker het maaien wordt. In het groeiseizoen - mei tot en met oktober - groeit het gras hard en raden we je aan om wekelijks te maaien. Heb je hier de tijd of middelen niet voor dan kan je dat door een hovenier laten doen. De prijzen voor het maaien van je gazon liggen tussen de €25 en €30 voor een gazon van 100 m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes tuinonderhoud in Weesp vergelijken

Recente opdrachten in Weesp

woensdag 06 september 2023

Tuin onderhouden

Onze voortuin, achtertuin en oprit is flink verzakt. We wonen er net en verwachten dat de tuin ongeveer 10 cm verhoogd moet worden om aan te sluiten bij de andere tuin om niet meer als afvoerputje te fungeren. Misschien moet er ook drainage aangelegd? Daarnaast willen we een terras aanleggen aan de achterzijde van de woning met nieuwe tegels. We laten ons graag adviseren. We willen de werkzaamheden in het voorjaar (april/mei/juni) laten uitvoeren. Misschien is het slim als iemand komt kijken om te beoordelen/opmeten?


Tuinaanleg en tuinonderhoud Muiden
maandag 13 februari 2023

Tuin renoveren

Vervangen van vlonder, traptredes en ombouw container voor kliko's. Materiaal: hout of composiet. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Weesp
zondag 13 november 2022

Onderhoudsarme tuin aanleggen

Volgend jaar q2 (conform planning) wordt ons nieuwbouwhuis opgeleverd. We willen alvast de mogelijkheid en de kosten voor de aanleg van de tuin verkennen. Het gaat om de aanleg van tuin/bestrating rondom het huis met een totale opp. van ca. 400m2 (voor-,achter-,zijkant). Wij willen ook een kleine houten schuurtje laten plaatsen. Qua mogelijkheden bekijk ik graag met de vakman.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Weesp
zondag 12 april 2020

Tuinaanleg in Weesp

Goedendag! Wij hebben een tuin van ongeveer 9.34 m x 4.67 m (zelf opgemeten) en zijn op zoek naar een vakman voor het opnieuw aanleggen van de tuin én het plaatsen van een simpele houten overkapping voor een degelijke prijs. Wij hebben een aantal wensen, namelijk: - onderhoudsvriendelijk - gedeelte kunstgras van minimaal 10m2 voor onze zoon - overkapping van ca 16-18 m2 - huidige tegels schoonmaken en recyclen voor stuk onder de overkapping - eventueel een deel nieuwe betontegels 50x50 of 60x60 voor overige oppervlakte - nieuwe schutting of tuinscherm aan 1 zijde ca 9,34 meter en 4.67 meter met poort - als budget het toelaat een pergola vanaf stuk kunstgras in de lengte doorlopend naar de overkapping Het ontwerp hebben wij al in gedachten maar staan open voor tips en adviezen. Is het mogelijk vrijblijvend een afspraak met u te maken om de kosten en tijdplanning te bespreken? We horen het graag! In de bijlage ziet u enkele foto’s om u alvast een beeld te geven. Ivm Corona spreken wij graag buiten in de tuin af als u langs komt :-)


Tuinaanleg en tuinonderhoud Weesp
woensdag 14 september 2016

Onderhoud aan tuinen

Tuinonderhoud. De tuin is ongeveer 5 meter breed en 30 meter diep. Er staan wat heggen (hedera) en struiken, borders langs een pad dat onkruidvrij gemaakt moet worden. Ook willen we bamboe graag laten onderhouden. Er zal bemest moeten worden. Het gaat om 3 tuinen totaal. Twee tuinen hebben een achterom, 1 tuin heeft geen achterom.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Weesp

Tuinonderhoud in regio Weesp

Andere klussen in Weesp

Offertes aanvragen