Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Tuinonderhoud Haag Snoeien Diemen

Tuinonderhoud - Diemen

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Tuinonderhoud in Diemen?

Als je een kale tuin hebt, heb je vrij weinig tuinonderhoud, op wat onkruid na. Heb je gras, struiken en bomen? Dan is er regelmatig onderhoud nodig. Een tuinman/ hovenier weet precies wanneer welke planten of bomen gesnoeid moeten worden en wat er qua bemesting nodig is. Daarom kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het onderhouden van je tuin, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkappingNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Fundering tuinhuis kosten

Per uur vraagt een hovenier gemiddeld €35 tot €55. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van welk werk de hovenier moet verrichten, de grootte van je tuin, hoe je tuin is ingericht en hoeveel werk de hovenier moet verrichten in de tuin. Bekijk in het onderstaande tabel een prijzenoverzicht met meest voorkomende tuinonderhoud projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Uurloon hovenier €35 - €55
Boom kappen €400 - €800
Gazon maaien €25 - €30 per 100 m²
Gazon verticuteren €100 - €140 per 100 m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe zijn de kosten van tuinonderhoud opgebouwd?

Wat moet er gebeuren?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Een hovenier kan een keer langskomen, maar je kan ook een contract tekenen waarin je afspreekt dat hij vaker per jaar langs komt. Vaak bepaal je dan een vaste prijs. Onder de taken van een hovenier die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

  • Vrijhouden van onkruid;
  • Snoeien van beplanting en bomen;
  • Bemesten van planten;
  • Knippen van hagen;
  • Onderhoud van gazon, bestrating en terras.

Bomen verwijderen

Wil je niet je hele tuin laten onderhouden, maar moeten er één of meerdere bomen worden verwijderd? Een hovenier kan dit voor je doen. Voor het kappen van sommige bomen is een vergunning nodig. Informeer goed bij jouw gemeente of dat voor jouw situatie geldt.
De kosten voor het verwijderen van een boom zijn afhankelijk van de grootte en de standplaats. Een oude boom is lastiger te verwijderen dan een jonge boom. Staat de boom op een lastige plek? Dan zijn de kosten ook hoger. Als de boom geen plek heeft om te vallen dan is het lastiger om de boom de kappen.
Reken gemiddeld €400 voor een kleine boom. De kosten van een boom van gemiddelde grootte zijn ongeveer €600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld €800. Na het kappen blijft er van de boom nog een boomstronk over. Als je die ook wil laten verwijderen liggen de kosten tussen de €65 en €80 per uur.

Gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon? Dan zal je regelmatig moeten maaien. Hoe langer het gras is, hoe moeilijker het maaien wordt. In het groeiseizoen - mei tot en met oktober - groeit het gras hard en raden we je aan om wekelijks te maaien. Heb je hier de tijd of middelen niet voor dan kan je dat door een hovenier laten doen. De prijzen voor het maaien van je gazon liggen tussen de €25 en €30 voor een gazon van 100 m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes tuinonderhoud in Diemen vergelijken

Recente opdrachten in Diemen

donderdag 17 maart 2022

Tuin renoveren

Zoek een vakman voor het renoveren van mijn tuin. Liggen nu tegels, deze graag verwijderen. Heb waarschijnlijk ook last van mollen, kunnen jullie dit ook oplossen? Wil graag een onderhoudsvrije tuin met tegels en een veranda. Graag advies en info naar de mogelijkheden.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Diemen
maandag 25 oktober 2021

Voor en achtertuin aanpakken

Voortuin, ca 650cm x 525cm: twee boomstronken moeten verwijderd worden. De hele voortuin, die fungeert als oprit/parkeerplaats, willen we opnieuw betegeld hebben. We willen onderhoud tot minimum beperken, zeker met betrekken tot onkruid wieden. Achtertuin, ca 1000cmx525cm: Vervanging van gehele schutting (3 kanten) met solide hout en een gazebo/overkapping geïntegreerd met schutting aan de achterkant, incl een deur (met slot) die naar achterom leidt. Oude, bestaande schuur moet verwijderd worden. We kunnen foto's sturen om huidige tuin situatie te illustreren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Diemen
maandag 25 januari 2021

Onderhoudsvrije tuin aanleggen

Tuin bestraten en schutting plaatsen. Tuin is ong 42 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Diemen
woensdag 24 april 2019

Onvoldoende onderhouden voor- en achtertuin fatsoeneren

Ik zoek een hovenier die mijn voor- en achtertuin kan renoveren. In de voortuin moet een buxushaag verwijderd worden. In de achtertuin moet het onkruid verwijderd worden, gras worden gemaaid en overig onderhoudswerk. De voortuin is 16 m2, de achtertuin is 55 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Diemen
zaterdag 07 oktober 2017

Halfjaarlijks tuinonderhoud

Het betreft voornamelijk de achtertuin en een deel zij- en voortuin. De achtertuin is ongeveer 11 meter breed en 14 meter lang. Het gaat om het snoeiwerk van klimop, struiken, een enkel boompje en een treurwilg. Het onderhoud wil ik 2 keer per jaar laten uitvoeren.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Diemen
woensdag 09 augustus 2017

Aanleg tuin bij nieuwbouw huis

Het betreft de aanleg /ontwerp voor een onderhoudsarme tuin rondom een vrijstaande woning. De totale oppervlakte is ongeveer 125 m2. Parkeren op eigen terrein. Voorkeur voor steen en houten terras afgewisseld. Vaste planten bakken/steen of hout. Grind met losse plantenbakken. Mogelijk aanleg schutting in overleg met de buren. Realisatie/start zomer 2018.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Diemen

Tuinonderhoud in regio Diemen

Andere klussen in Diemen

Offertes aanvragen