Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Tuinonderhoud Haag Snoeien Zaandam

Tuinonderhoud - Zaandam

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Tuinonderhoud in Zaandam?

Als je een kale tuin hebt, heb je vrij weinig tuinonderhoud, op wat onkruid na. Heb je gras, struiken en bomen? Dan is er regelmatig onderhoud nodig. Een tuinman/ hovenier weet precies wanneer welke planten of bomen gesnoeid moeten worden en wat er qua bemesting nodig is. Daarom kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het onderhouden van je tuin, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkappingNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Fundering tuinhuis kosten

Per uur vraagt een hovenier gemiddeld €35 tot €55. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van welk werk de hovenier moet verrichten, de grootte van je tuin, hoe je tuin is ingericht en hoeveel werk de hovenier moet verrichten in de tuin. Bekijk in het onderstaande tabel een prijzenoverzicht met meest voorkomende tuinonderhoud projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Uurloon hovenier €35 - €55
Boom kappen €400 - €800
Gazon maaien €25 - €30 per 100 m²
Gazon verticuteren €100 - €140 per 100 m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe zijn de kosten van tuinonderhoud opgebouwd?

Wat moet er gebeuren?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Een hovenier kan een keer langskomen, maar je kan ook een contract tekenen waarin je afspreekt dat hij vaker per jaar langs komt. Vaak bepaal je dan een vaste prijs. Onder de taken van een hovenier die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

  • Vrijhouden van onkruid;
  • Snoeien van beplanting en bomen;
  • Bemesten van planten;
  • Knippen van hagen;
  • Onderhoud van gazon, bestrating en terras.

Bomen verwijderen

Wil je niet je hele tuin laten onderhouden, maar moeten er één of meerdere bomen worden verwijderd? Een hovenier kan dit voor je doen. Voor het kappen van sommige bomen is een vergunning nodig. Informeer goed bij jouw gemeente of dat voor jouw situatie geldt.
De kosten voor het verwijderen van een boom zijn afhankelijk van de grootte en de standplaats. Een oude boom is lastiger te verwijderen dan een jonge boom. Staat de boom op een lastige plek? Dan zijn de kosten ook hoger. Als de boom geen plek heeft om te vallen dan is het lastiger om de boom de kappen.
Reken gemiddeld €400 voor een kleine boom. De kosten van een boom van gemiddelde grootte zijn ongeveer €600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld €800. Na het kappen blijft er van de boom nog een boomstronk over. Als je die ook wil laten verwijderen liggen de kosten tussen de €65 en €80 per uur.

Gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon? Dan zal je regelmatig moeten maaien. Hoe langer het gras is, hoe moeilijker het maaien wordt. In het groeiseizoen - mei tot en met oktober - groeit het gras hard en raden we je aan om wekelijks te maaien. Heb je hier de tijd of middelen niet voor dan kan je dat door een hovenier laten doen. De prijzen voor het maaien van je gazon liggen tussen de €25 en €30 voor een gazon van 100 m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes tuinonderhoud in Zaandam vergelijken

Recente opdrachten in Zaandam

maandag 18 september 2023

Tuin onderhouden

Drie hoge bomen snoeien. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wormerveer
maandag 21 augustus 2023

Tuin onderhouden

2x8mtr beton/hout schutting. betonpalen + hout schermen plaatsen alle materiaal is al aanwezig. Gaat dus puur om het plaatsen.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Assendelft
maandag 14 augustus 2023

Tuin onderhouden

Mijn tuin is 50m2. Deze wil ik met ophoogzand 10cm ophogen en de oude tegels (straat tegels) terug laten leggen. Ik woon in een eengezinswoning (rijtjeshuis) Derde woning van de weg. Tuin heeft een looppad acherom van ongeveer 1.50 m.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wormerveer
maandag 10 juli 2023

Tuin onderhouden

Boomverzorging / Rooien Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Wormer
woensdag 07 juni 2023

Tuin onderhouden

snoeien wilg 15 meter hoog Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Koog aan de Zaan
zondag 04 juni 2023

Tuin onderhouden

Weghalen van een boom, struiken snoeien, onkruid verwijderen etc. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Zaandam

Tuinonderhoud in regio Zaandam

Andere klussen in Zaandam

Offertes aanvragen