Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Tuinonderhoud Haag Snoeien Bussum

Tuinonderhoud - Bussum

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Tuinonderhoud in Bussum?

Als je een kale tuin hebt, heb je vrij weinig tuinonderhoud, op wat onkruid na. Heb je gras, struiken en bomen? Dan is er regelmatig onderhoud nodig. Een tuinman/ hovenier weet precies wanneer welke planten of bomen gesnoeid moeten worden en wat er qua bemesting nodig is. Daarom kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het onderhouden van je tuin, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkappingNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Fundering tuinhuis kosten

Per uur vraagt een hovenier gemiddeld €35 tot €55. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van welk werk de hovenier moet verrichten, de grootte van je tuin, hoe je tuin is ingericht en hoeveel werk de hovenier moet verrichten in de tuin. Bekijk in het onderstaande tabel een prijzenoverzicht met meest voorkomende tuinonderhoud projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Uurloon hovenier €35 - €55
Boom kappen €400 - €800
Gazon maaien €25 - €30 per 100 m²
Gazon verticuteren €100 - €140 per 100 m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe zijn de kosten van tuinonderhoud opgebouwd?

Wat moet er gebeuren?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Een hovenier kan een keer langskomen, maar je kan ook een contract tekenen waarin je afspreekt dat hij vaker per jaar langs komt. Vaak bepaal je dan een vaste prijs. Onder de taken van een hovenier die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

  • Vrijhouden van onkruid;
  • Snoeien van beplanting en bomen;
  • Bemesten van planten;
  • Knippen van hagen;
  • Onderhoud van gazon, bestrating en terras.

Bomen verwijderen

Wil je niet je hele tuin laten onderhouden, maar moeten er één of meerdere bomen worden verwijderd? Een hovenier kan dit voor je doen. Voor het kappen van sommige bomen is een vergunning nodig. Informeer goed bij jouw gemeente of dat voor jouw situatie geldt.
De kosten voor het verwijderen van een boom zijn afhankelijk van de grootte en de standplaats. Een oude boom is lastiger te verwijderen dan een jonge boom. Staat de boom op een lastige plek? Dan zijn de kosten ook hoger. Als de boom geen plek heeft om te vallen dan is het lastiger om de boom de kappen.
Reken gemiddeld €400 voor een kleine boom. De kosten van een boom van gemiddelde grootte zijn ongeveer €600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld €800. Na het kappen blijft er van de boom nog een boomstronk over. Als je die ook wil laten verwijderen liggen de kosten tussen de €65 en €80 per uur.

Gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon? Dan zal je regelmatig moeten maaien. Hoe langer het gras is, hoe moeilijker het maaien wordt. In het groeiseizoen - mei tot en met oktober - groeit het gras hard en raden we je aan om wekelijks te maaien. Heb je hier de tijd of middelen niet voor dan kan je dat door een hovenier laten doen. De prijzen voor het maaien van je gazon liggen tussen de €25 en €30 voor een gazon van 100 m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes tuinonderhoud in Bussum vergelijken

Recente opdrachten in Bussum

maandag 25 september 2023

Tuin onderhouden

Berk kappen; boom moet er uit, stronk moet op plaats versnippert worden en alles afgevoerd. Berk is ongeveer 10 meter hoog. Tuin is bereikbaar achterom. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Naarden
donderdag 17 augustus 2023

Tuin onderhouden

Het gaat om een achtertuin van ongeveer 30 m2. Er is een schuur van ongeveer 4 m2. Ongeveer 9 m2 aan onkruid met veel aarde met 2 boompjes. Deze zou ik er het liefst uit willen. Aan het uiteinde van de tuin is er een soort overkapping die echt gesloopt moet worden, daar wil ik een schutting met een deur. Aan de linkerkant is er een heg, en hier wil ik eventueel ook een schutting. Dus ik weet niet of het in dit geval om een tuinaanleg of tuinrenovatie gaat. Graag uw hulp hierbij.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bussum
vrijdag 14 april 2023

Tuin onderhouden

Betreft 65m2 tegels in de maat 60x60cm met een beschermlaag. Mag niet met een hogedrukreiniger worden behandeld. Terras is goed bereikbaar. Welke oppervlakte moet gereinigd worden?: tussen 50 en 100 m² Wat wil je laten reinigen?: terras Welke soort verharding wil je laten reinigen?: tegels Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bussum
zondag 06 maart 2022

Renoveren voor- en achtertuin (onderhoudsvrij)

Wij willen graag onze voor- en achtertuind renoveren. Voortuin is ca 15m2 en achtertuin is ca 12m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bussum
zaterdag 04 mei 2019

Tuinonderhoud

Op een oppervlak van 500 m2 staat een 2 onder 1 kap woning. Hier zouden wij graag het onderhoud laten uit voeren aan de voor- en achtertuin, snoeien en onkruid verwijderen. Separaat zou ik de mogelijkheden willen weten voor het aanleggen van verlichting in beide tuinen, het vernieuwen van een houten poortdeur en het aanleggen van een looppad aan de achterzijde van de achtertuin.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Naarden
vrijdag 11 mei 2018

Onderhoud aan de tuin

Het gaat om het snoeien van een aantal struiken, nieuwe aarde, nieuwe planten, tegelpad maken. Tuin is achter 100 m2 en voor eveneens 100 m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bussum

Tuinonderhoud in regio Bussum

Andere klussen in Bussum

Offertes aanvragen