Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Tuinonderhoud Haag Snoeien Aalsmeer

Tuinonderhoud - Aalsmeer

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Tuinonderhoud in Aalsmeer?

Als je een kale tuin hebt, heb je vrij weinig tuinonderhoud, op wat onkruid na. Heb je gras, struiken en bomen? Dan is er regelmatig onderhoud nodig. Een tuinman/ hovenier weet precies wanneer welke planten of bomen gesnoeid moeten worden en wat er qua bemesting nodig is. Daarom kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het onderhouden van je tuin, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkappingNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Fundering tuinhuis kosten

Per uur vraagt een hovenier gemiddeld €35 tot €55. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van welk werk de hovenier moet verrichten, de grootte van je tuin, hoe je tuin is ingericht en hoeveel werk de hovenier moet verrichten in de tuin. Bekijk in het onderstaande tabel een prijzenoverzicht met meest voorkomende tuinonderhoud projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Uurloon hovenier €35 - €55
Boom kappen €400 - €800
Gazon maaien €25 - €30 per 100 m²
Gazon verticuteren €100 - €140 per 100 m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe zijn de kosten van tuinonderhoud opgebouwd?

Wat moet er gebeuren?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Een hovenier kan een keer langskomen, maar je kan ook een contract tekenen waarin je afspreekt dat hij vaker per jaar langs komt. Vaak bepaal je dan een vaste prijs. Onder de taken van een hovenier die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

  • Vrijhouden van onkruid;
  • Snoeien van beplanting en bomen;
  • Bemesten van planten;
  • Knippen van hagen;
  • Onderhoud van gazon, bestrating en terras.

Bomen verwijderen

Wil je niet je hele tuin laten onderhouden, maar moeten er één of meerdere bomen worden verwijderd? Een hovenier kan dit voor je doen. Voor het kappen van sommige bomen is een vergunning nodig. Informeer goed bij jouw gemeente of dat voor jouw situatie geldt.
De kosten voor het verwijderen van een boom zijn afhankelijk van de grootte en de standplaats. Een oude boom is lastiger te verwijderen dan een jonge boom. Staat de boom op een lastige plek? Dan zijn de kosten ook hoger. Als de boom geen plek heeft om te vallen dan is het lastiger om de boom de kappen.
Reken gemiddeld €400 voor een kleine boom. De kosten van een boom van gemiddelde grootte zijn ongeveer €600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld €800. Na het kappen blijft er van de boom nog een boomstronk over. Als je die ook wil laten verwijderen liggen de kosten tussen de €65 en €80 per uur.

Gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon? Dan zal je regelmatig moeten maaien. Hoe langer het gras is, hoe moeilijker het maaien wordt. In het groeiseizoen - mei tot en met oktober - groeit het gras hard en raden we je aan om wekelijks te maaien. Heb je hier de tijd of middelen niet voor dan kan je dat door een hovenier laten doen. De prijzen voor het maaien van je gazon liggen tussen de €25 en €30 voor een gazon van 100 m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes tuinonderhoud in Aalsmeer vergelijken

Recente opdrachten in Aalsmeer

vrijdag 01 september 2023

Tuin onderhouden

Hi ik heb een hoge Amerikaanse soort spar die ik een stukje wil laten toppen. Hij wordt te hoog en staat scheef. De boom is 13 meter denk ik en ik wil er 4 meter af. Groet Sophie


Tuinaanleg en tuinonderhoud Aalsmeerderbrug
woensdag 31 mei 2023

Tuin onderhouden

Snoeien van beukenboom Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Kudelstaart
maandag 23 januari 2023

Tuin onderhouden en snoeiwerk

er zijn 3 klustertjes bomen waaruit 7 stammen zijn gegroeid, de hoogste schat ik in op 16 tot 20 meter, de andere 6 zijn een stukje kleiner, de stammen zijn niet vreselijk dik. Ze moeten gekapt worden, het afvoeren doen wij zelf. Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Aalsmeer
maandag 20 januari 2020

Onderhoud voor en achtertuin

Graag willen wij de voor en achtertuin om de zoveel tijd professioneel laten onderhouden, onkruid verwijderen, evt bemesting, tegels schoon spuiten, gras maaien etc. De totale oppervlakte is ongeveer 100 m2


Tuinaanleg en tuinonderhoud Kudelstaart
maandag 19 maart 2018

Tuin ontwerpen, aanleggen en onderhouden

We zijn al een tijdje bezig om een mooi ontwerp te krijgen voor onze tuin, maar tot op heden heeft nog niemand iets kunnen ontwerpen wat bij ons een “wow-reactie” tot gevolg heeft. Nu hebben we van u een flyer in de bus gehad en vragen ons dus af of u ons kunt helpen en adviseren. Voor de volledigheid hebben we 2 foto’s bijgevoegd (‘s avonds gemaakt dus een beetje onduidelijk, maar het geeft een idee). Ons doel is dat we in de zomer lekker buiten kunnen zitten in een tuin met ook een beetje kleur door diverse planten. We willen graag 2 of 3 offertes krijgen waarin er eentje is met een beperkt budget, eentje met wat meer budget en dus wat meer veranderingen en eentje waarin u zelf een compleet plan aangeeft. Onze wensen waaraan de ontwerpen moeten voldoen willen we graag in een mondeling gesprek bij ons thuis met u doornemen zodat we de tuin kunnen laten zien en bespreken. Na de aanleg willen we graag een contract afsluiten voor bijvoordbeeld 3 bezoeken per jaar (in de lente zomerklaar maken, in de zomer tussentijds onderhoud en in de herfst winterklaar maken van de tuin). Wij horen graag van u wat de mogelijkheden zijn. Alvast bedankt voor uw reactie. Met vriendelijke groet,


Tuinaanleg en tuinonderhoud Kudelstaart
dinsdag 01 maart 2016

Terreinonderhoud bedrijventerrein

Voor het terrein van een business park zijn wij op zoek naar een hovenier voor het onderhoud van de groenvoorziening. Het betreft de volgende werkzaamheden: - 5 stuks bomen licht snoeien (sierperen); - 350 m2 onkruid bestrijden en gras maaien; - 180 m2 Hedera op geluidswal jaarlijks snoeien; - 34 stuks kolken/putten leegscheppen; - 3120 m2 bestrijden van onkruid op verharding.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Kudelstaart

Tuinonderhoud in regio Aalsmeer

Andere klussen in Aalsmeer

Offertes aanvragen