Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Spouwmuur isoleren nieuwbouw

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Wil jij je spouwmuur laten isoleren? Of wil jij je energierekening verlagen én de warmte in huis beter kunnen reguleren? Casius brengt je in contact met Erkende isolatiespecialisten in jouw regio.

Is de spouwmuur nooit geïsoleerd? Wil je graag je woning isoleren en zoek je de voordeligste manier van isoleren? Misschien is spouwmuurisolatie dan een oplossing.

De isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Wil je daarnaast misschien ook je dak isoleren of de vloer? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de spouwmuur wil laten isoleren? Wil je graag dat een isolatiespecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen van het plaatsen van isolatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost spouwmuur isolatie?

Veel mensen denken dat spouwmuur isolatie een redelijk dure vorm van isolatie is. Maar eigenlijk is het een goedkope manier. Spouwmuurisolatie kosten zijn dan ook altijd voordeliger in vergelijking met andere vormen van gevelisolatie, zoals binnenmuur- of buitenmuurisolatie. Daarnaast is nog een voordeel van spouwisolatie dat het geen extra ruimte in beslag neemt.
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen per type woning en het soort isolatiemateriaal. 

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Type woning Glaswol Steenwol Isolatiekorrels PUR-schuim
Appartement (25 vierkante meter) €210 - €310 €260 - €360 €310 - €410 €510 - €610
Tussenwoning (65 vierkante meter) €510 - €660 €560 - €710 €610 - €760 €910 - €1.210
Hoekwoning (65 vierkante meter) €660 - €810 €710 - €860 €760 - €910 €1.110 - €1.410
2-onder-1-kap woning (100 vierkante meter) €760 - €1.050 €810 - €1.100 €910 - €1.210 €1.610 - €1.910
Vrijstaande woning (150 vierkante meter) €1.160 - €1.310 €1.210 - €1.410 €1.410 - €1.610 €2.310 - €2.610

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Isolatie Spouwmuur

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Soorten isolatiemateriaal

Wat houden al die soorten isolatiemateriaal nou in? Om dat helder te maken, beschrijven we hieronder een aantal soorten materiaal uitgebreider. 

Minerale wol (glaswol en steenwol)

Onder minerale wol vallen glaswol en steenwol. Het meest voordelige materiaal om de bestaande spouwmuur te isoleren is glaswol. Glaswol in de vorm van vlokken, spuit de isolatiespecialist in bij het na-isoleren van de spouwmuur. 

Het materiaal is erg duurzaam, brandveilig en waterafstotend. Daarnaast zorgt het zowel voor een goede thermische isolatie, maar ook voor een goede akoestische isolatie.

Glaswol dat geschikt is voor een spouwmuur is bijvoorbeeld Supafil van Knauf. 

Eigenschappen isolatiemateriaal: Brandveilig, waterafstotend en goed akoestisch isolerend

Spouwmuurisolatie kosten met glas- of steenwol: €15 à 20 per m²

Mineraalwol

EPS-parels

EPS-parels zie je steeds vaker gebruikt worden als spouwmuur isolatie. Voordelen van dit materiaal zijn: Een hoge isolatiewaarde, ecologisch verantwoord en een groot vulvermogen. Wanneer de EPS korrels worden ingespoten, dan is dit in combinatie met een zachte lijm. Zo hechten de korrels goed aan elkaar en kunnen ze niet wegwaaien of inzakken. De isolatiewaarde varieert tussen HR en HR++. 

EPS-parels scoren in vergelijking met glaswol lager op het vlak van brandveiligheid en akoestische isolatie. Wel is het vochtregulerend en het is 100% recyclebaar.

Eigenschappen isolatiemateriaal: Vochtregulerend en 100% recyclebaar

Spouwmuurisolatie kosten met EPS-parels: €20 à 25 per m²

EPS Parels

PUR spouwmuurisolatie

PUR spouwmuurisolatie is ook een mogelijkheid. Het is de duurste mogelijkheid van alle soorten, maar het isoleert thermisch wel het beste. 

Heb je een smalle of vervuilde spouwmuur? Dan is PUR op het gebied van prijs en isolatiewaarde veruit de beste keuze. Dit is vanwege de hoge isolatiewaarde en ook omdat het alle gaten en kleine kiertjes volledig opvult. Kijk je naar milieuvriendelijkheid, dan scoort PUR het minst goed van alles. 

Eigenschappen isolatiemateriaal: Vochtregulerend, lange levensduur en hoog vulvermogen

Spouwmuurisolatie kosten met EPS-parels: €25 à 30 per m²

Isolatie PUR Schuim

Welk isolatiemateriaal past bij mij het beste?

Welk isolatiemateriaal je kiest hangt af van je eigen voorkeuren, je budget en de volgende factoren: 

  • Dikte van de spouwmuur: Het ene soort spouwmuur isolatie is geschikter voor een smallere spouwmuur en de ander voor een bredere. EPS-parels en PUR-spuitisolatie zijn geschikt voor smalle spouwmuren van ongeveer 3 cm. Minerale wol daarentegen is geschikt voor spouwmuren van minimaal 5 cm breed. 
  • Doel van de isolatie: Moet de spouwmuur isolatie naast een thermische functie ook akoestisch isoleren? Minerale wol isoleert akoestisch beter dan PUR of EPS-parels. 
  • Grootte van de voegen: Er worden gaten in de voegen gemaakt om het isolatiemateriaal in de spouwmuur te kunnen aanbrengen. Achteraf worden ze natuurlijk weer netjes dichtgemaakt zodat je het niet meer ziet.
    Maar welk isolatiemateriaal mogelijk is, is afhankelijk van de dikte van de voeg. De minimale boordiameter van PUR- isolatie is bijvoorbeeld 12 mm. Bij minerale wol is dat 14 mm en bij EPS-parels is dat 16 mm. 

Combinatie van factoren: Welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw situatie is niet alleen afhankelijk van de bovenstaande factoren, maar ook van je eigen voorkeuren en budget. Wil je graag advies over wat het meest geschikt is voor jouw situatie? De isolatiespecialisten via Casius adviseren je graag en houden rekening met alle aspecten.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor spouwmuurisolatie

dinsdag 11 januari 2022

Voorzetwand plaatsen (80m2), zolder isoleren en spouwmuur isoleren (85m2)

De volgende zaken moeten gebeuren: - Voorzetwanden plaatsen op begane grond en de 1e verdieping (ongeveer 80m2) - Zolder isoleren - Spouwmuur isoleren van buitenaf, oppervlakte is 85m2 (is 4-5 cm) Huis wordt momenteel helemaal door ons leeggehaald, plafonds en vloer zijn er al grotendeels uit.


Isolatie Soest
donderdag 06 januari 2022

Woning isoleren

Ik woon in een 2-onder1 kap hoekwoning. Ik heb veel geluidsoverlast van mijn nieuwe buren. Ik kan elk gesprek horen. Het gaat vooral om geluiden van schreeuwende kinderen en pratende volwassenen, maar ook hoor ik ze overal lopen. Zelf willen zij niet investeren in geluidsisolatie, want zij hebben van mij geen overlast. Ik denk zelf aan spouwmuur isolatie en mogelijk ook een voorzetwand in de woonkamer. Oppervlakte niet bekend.


Isolatie Houten
dinsdag 28 december 2021

Spouwmuur isoleren

Wij willen ons graag laten informeren voor spouwmuur isolatie, en wanneer het kan. Ik heb geen idee hoe groot de oppervlakte is, maar het is niet heel groot dus misschien is het handig als de vakman even langs komt eerst.


Isolatie Harkema
maandag 27 december 2021

Voorzetwand isolatie (29m2)

Wij hebben overlast van onze naaste buren. De buren spelen piano, gitaar (soms) met versterker en drum. Daarnaast krijgen we veel van hun gesprekken mee. Betreft een rijtjeswoning zonder spouwmuur. Onze kamer is 2.90 hoog en 9,5m breed. De voorkeur is woonkamer, maar aangezien de twee oudste kinderen met hun slaapkamers aan onze slaapkamers grenzen, is de wens misschien ook om deze kamers te isoleren. De voorkeur gaat uit naar het plaatsen van een voorzetwand met isolatie. De stopcontacten moeten naar voren gehaald worden en eventueel stuc.


Isolatie Monster
maandag 20 december 2021

Gevels van binnenuit isoleren (~50m2)

Ik wil graag mijn gevels van binnenuit isoleren zonder het gebruik van een spouwmuur, mijn huis is uit 1908. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 50m2, grofweg geschat.


Isolatie Groningen
donderdag 16 december 2021

Spouwmuur isoleren (90m2)

Mijn aanvraag betreft een hoekwoning - reeds opgenomen door een isolatie bedrijf - met 90m2 spouw welke +/-5cm diep is. Ik wil deze muur graag van buitenaf laten isoleren. Wens eerst een prijs/m2 of prijsindicatie te krijgen voordat bedrijven zelf komen kijken en haar offerte definitief maken. Ik kan, op verzoek, de analyse met u delen.


Isolatie Abcoude
maandag 13 december 2021

Buitengevel isoleren (~33m2)

Wij zijn op zoek naar een vakman om onze spouwmuur te isoleren van buitenaf. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 33m2.


Isolatie Putten
maandag 06 december 2021

Binnenmuren isoleren (~105m2)

We wish to have polyurethane cavity fill injected into the outer walls of our third floor apartment. The unit is 6.5 x 8.2 meter, approximately 3.6 meters from floor to ceiling. This means a total linear distance 29.5 meters for a total wall area of about 105 sq. meter. The building was constucted in 1951 in the post-war reconstruction of the bombed out city. It has a cavity wall lacking insulation so we wish this to be added to improve heating, noise, and mostly moisture intrusion. We willen polyurethaan spouwvulling laten injecteren in de buitenmuren van ons appartement op de derde verdieping. De unit is 6,5 x 8,2 meter, circa 3,6 meter van vloer tot plafond. Dit betekent een totale lineaire afstand van 29,5 meter voor een totale wandoppervlakte van ongeveer 105 vierkante meter. Het gebouw werd in 1951 gebouwd tijdens de naoorlogse wederopbouw van de gebombardeerde stad. Het heeft een spouwmuur zonder isolatie, dus we willen dat deze wordt toegevoegd om de verwarming, het geluid en vooral het binnendringen van vocht te verbeteren.


Isolatie Rotterdam
maandag 22 november 2021

Binnenmuur isoleren (~9m2)

Isoleren muur naar de buren in verband met geluidsoverlast van met name stemmen en ook wasmachine. Het is geen spouwmuur dus er moet een voorzetwand geplaatst worden. De oppervlakte zal ongeveer 9m2 zijn.


Isolatie Den Haag
woensdag 03 november 2021

Spouwmuur isoleren

Spouwmuur isoleren/vullen, ik laat mij graag adviseren


Isolatie Tilburg
maandag 25 oktober 2021

Binnenmuur isoleren

Wij willen in ons 1930 huis isolatie plaatsen dit kan bij ons in de spouwmuur. We zijn met een flinke verbouwing bezig dus hebben ook de keuze om dit achter de voorzetwand te doen. Ik doe zelf de afwerking binnen. We willen ons ook graag beroepen op de mogelijke subsidies.


Isolatie Kerkwerve
maandag 25 oktober 2021

Binnenmuur isoleren

Hoekhuis zonder spouwmuur. Zijwand isoleren volledig of gedeeltelijk per kamer. Graag advies over meest geschikte methode. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 25m2. Ik dacht zelf aan pir platen.


Isolatie Rotterdam
vrijdag 22 oktober 2021

Dak isoleren van buitenaf 100m2 en spouwmuurisolatie

Dakisolatie door middel van renovatieplaten aan de buitenkant van de woning. Het gaat om een dak van ongeveer 100m2. Er moet van buitenaf geïsoleerd worden. Daarnaast wil ik ook spouwmuur isolatie. Dit is ongeveer


Isolatie Sprang-Capelle
maandag 18 oktober 2021

Geluidsisolatie aanbrengen in slaapkamer

Het betreft de spouwmuur aangrenzend aan de slaapkamer en mogelijk ook de (vloer), om geluidsoverlast van onderburen te verminderen. We zouden graag eerst advies ontvangen over hoe we dit het beste kunnen aanpakken.


Isolatie Amsterdam
woensdag 06 oktober 2021

Kruipruimte plafond isoleren 50m2

Wij willen onze kruipruimte isoleren. Het is een kruipruimte van 50m2. Ik wil alleen het plafond hiervan laten isoleren, dit is een betonen plafond. Eventueel ook spouwmuur isolatie, hangt af van de verzekering.


Isolatie Ede
donderdag 15 juli 2021

Kruipruimte of muurisolatie 50m2

Wij weten niet of wij de volledige kruipruimte kunnen isoleren graag advies en of het nodig is om de spouwmuur te isoleren. Ik wil graag advies over wat ik precies met de kleder moet doen qua isolatie. Ongeveer 50m2. Deze ruimte is opgedeeld dus graag even kijken of ze de hele kelder kunnen isoleren. Ik kan nog geen concrete uitspraken doen over de klus omdat ik er niet veel van begrijp, graag iemand die langs komt en mij hiermee helpt.


Isolatie Amsterdam
maandag 05 juli 2021

Binnenmuur of plafond isoleren tegen geluid

De buren hebben last van mijn piano. Ik zoek een isolatiespecialist die mijn woning akoestisch kan isoleren. De wand is 10 meter lang. Betreft een tussenwoning zonder spouwmuurisolatie tussen de woningen.


Isolatie Valkenburg
dinsdag 22 juni 2021

Spouwmuur isoleren

Het isoleren van de spouwmuren. Het gaat hier om thermische isolatie. De afmetingen van de muren die geïsoleerd moeten worden, durf ik niet te zeggen. Daarnaast heb ik advies nodig over de isolatie van het dak.


Isolatie Best
maandag 26 april 2021

Spouwmuur isoleren

Ik heb een tussenwoning uit 1964 met buitenmuren van bakstenen met cement voegen. Hier en daar heb ik spouwmuren met 5cm tussenruimte die nog te vullen zijn met spouwmuurisolatie. Graag wil ik meerdere vliegen in één klap slaan. Ik wil van mijn lelijke buitenmuren met beschadigingen en beginnend vocht problemen af en ik wil direct isoleren. Ik ben opzoek naar gevel bedrijven die mij een offerte kunnen leveren voor gevelisolatie die duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Het gaat om ongeveer 86 m2. Ik heb ook interesse in mechanische ventilatie voor mijn woning.


Isolatie Rozenburg
donderdag 22 april 2021

Vloer en gevel isolatie

Voor onze semi bungalow zijn we op zoek naar specialist voor 1. spouwmuur isolatie - muuroppervlak= 80 m2 & 2. vloerisolatie - vloeroppervlak 144 m2, kruipruimte hoogte 1,1m, het betreft een dijkwoning, redelijk vochtig, maar er staat geen water onder het huis


Isolatie Berkel en Rodenrijs
maandag 19 april 2021

Woning isoleren

Graag zouden we ons huis willen isoleren. Het betreft een tussenwoning op de 2e en 3e verdieping, wat tevens de bovenste verdieping is, van een 100 jaar oud pand in Rotterdam. Aangezien het huis spouwmuur heeft, willen we de muren isoleren door een voorzetwand aan de binnenzijde. Afmetingen hieronder: OP DE 2E VERDIEPING Enerzijds aan de voorzijde en achterzijde van het pand: - Voorzijde: 3.05m breed (woonkamer + middelgroot raam) en 1.89m breed (studeerkamertje + klein raam) - Achterzijde: 4.30 m breed (woonkamer, met een schuifpui en een standaardformaat deur). Anderzijds willen we de woonkamer over de lengte ook isoleren. - Lange zijde is 11.57m lang. Heeft op 1/3 een uitstulping zitten waar vroeger de haard zat (is onze verwachting). Grotendeels is de lange kant niet de buitenwand. Dat is pas op de laatste 2 meter het geval, richting de achterzijde. OP DE 3E VERDIEPING: We twijfelen er nog over of we dit willen doen. Hangt af van het kostenplaatje en de besparing. Dit betreft alleen de voorzijde en achterzijde: - Voorzijde: 5.04m breed met 3 kleine raampjes - Achterzijde: 3.08m met een middelgroot raam.


Isolatie Rotterdam
dinsdag 13 april 2021

Isolatie aanbrengen hellend dak

Een huis uit 1974 isolatie laten aanbrengen. Isolatie onder dakpannen aan de buitenkant. Het dak is ongeveer 150 m2. (Eventueel ook interesse in spouwmuur isolatie.) Wat is de huidige situatie?: bestaand dak zonder asbest Met welk materiaal wil je het dak toeleggen?: dakpannen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Isolatie Veenendaal
maandag 22 februari 2021

Muurisolatie binnen woonkamer

Wij hebben geen spouwmuur, maar willen wel onze muur aan de binnenkant isoleren. Eerst willen we graag weten of eventuele vocht in de muur een probleem is. Afwerking tot en met stucen. Het gaat in principe alleen om één muur in de woonkamer, maar we ontvangen graag ook een offerte voor andere muren in het huis. De muur is ongeveer 2.60 bij 2.60 (inclusief raam). Het gaat om thermisch isoleren.


Isolatie Delft
woensdag 17 februari 2021

Van buitenaf isoleren 27m² en daarna stucen 27m²

De buitenmuren moeten geisoleerd worden. Ik heb geprobeerd om spouwmuur isolatie te doen maar dit was lastig omdat een gedeelte van het huis geverfd is. Er moet van buitenaf geïsoleerd worden. Het gaat om thermisch isoleren. Het isoleren gaat om ongeveer 27m². Ik wil de buitenkant van deze gevel ook 27m² gestuct hebben. Daarna moet het ook geverfd worden (eventueel doe ik dit zelf).


Isolatie Mierlo
dinsdag 26 januari 2021

Spouwmuur isoleren

Ik ben op zoek naar een bedrijf die de spouwmuur die tevens de scheidingsmuur is met de buren kan isoleren. De isolatie is ervoor om contactgeluid te beperken of te elimineren. Ik denk aan bijv. spuitbaar glas of steenwol.


Isolatie Zevenaar
zondag 24 januari 2021

Geluidsisolatie aanbrengen

Er is een ankerloze spouwmuur tussen ons en de buren. De buurman praat enorm hard, en dat horen we. Hij kan er niets aan doen, is wat doof. Het gaat om een wand van circa 8 meter x 2,50 hoog. Wat is het doel van de muurisolatie? Geluid isoleren Hoe moet de isolatie en afwerking geplaatst worden? Geen voorkeur, graag advies van de vakman.


Isolatie Dieren
vrijdag 22 januari 2021

Thermische isolatie aanbrengen

Ons huis krijgt in mei en juni een funderingsherstel. Hierna willen wij onder andere ook de muren laten isoleren. De spouwmuur is te smal voor isolatie. Het betreft een vrijstaand jaren 30 huis. Het gaat om grofweg 60 m2. Graag willen wij hierover met een specialist van gedachten wisselen. Wat is het doel van de muurisolatie? Thermisch isoleren Hoe moet de isolatie en afwerking geplaatst worden? Geen voorkeur, graag advies van de vakman


Isolatie Zaandijk
donderdag 21 januari 2021

Woonkamer isoleren

Wil graag mijn binnen muren isoleren met voorzetwanden, gaat ongeveer om 40 m2. Ik heb geen spouwmuur. Wat is het doel van de muurisolatie? Thermisch isoleren Hoe moet de isolatie en afwerking geplaatst worden? Geen voorkeur, graag advies van de vakman


Isolatie Nijmegen
donderdag 21 januari 2021

Wanden isoleren

We merken dat de muren minder geluidsdicht zijn dan we dachten, vooral luid-pratende vrienden van de buren in het weekend horen we goed. Ik wil onderzoeken of ik iets aan deze hinder kan doen. In eerste instantie dacht ik aan het isoleren van de spouwmuur (binnenmuur) met een tussenruimte van (volgens mij) 6 cm. Misschien dat die gevuld kan worden met isolatiemateriaal. Mocht dat niet kunnen dan blijkt het plaatsen van een voorwand een alternatief, maar omdat ook vloeren en plafons geluid overdragen twijfel ik of dit een oplossing zou kunnen zijn. Vooral de woonkamer is een issue. De aanbouw zal geïsoleerd zijn, maar de oude bestaande wand niet. Dat is een oppervlakte van 16 m2, een muur zonder ramen/deuren/hoeken. Wat is het doel van de muurisolatie? Geluid isoleren Hoe moet de isolatie en afwerking geplaatst worden? Geen voorkeur, graag advies van de vakman


Isolatie Beek en Donk
maandag 18 januari 2021

Isolatie van een woning

De woning is in 1924 gebouwd en heeft nauwelijks isolatie gehad. Het huis voelt erg koud. We willen zo goed mogelijk isoleren: Dak isolatie, vloerisolatie, spouwmuur isolatie en kruipruimte isolatie. Het gaat om in totaal 76 m2.


Isolatie Almelo
Offertes aanvragen