Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Spouwmuur isoleren nieuwbouw

Spouwmuurisolatie

Wil jij je spouwmuur laten isoleren? Of wil jij je energierekening verlagen én de warmte in huis beter kunnen reguleren? Casius brengt je in contact met Erkende isolatiespecialisten in jouw regio.

Is de spouwmuur nooit geïsoleerd? Wil je graag je woning isoleren en zoek je de voordeligste manier van isoleren? Misschien is spouwmuurisolatie dan een oplossing.

De isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Wil je daarnaast ook je dak isoleren of de vloer? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de spouwmuur wil laten isoleren? Wil je graag dat een erkende isolatiespecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen van het plaatsen van isolatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost spouwmuur isolatie?

Veel mensen denken dat spouwmuur isolatie een redelijk dure vorm van isolatie is. Maar eigenlijk is het een goedkope manier. Spouwmuurisolatie kosten zijn dan ook altijd voordeliger in vergelijking met andere vormen van gevelisolatie, zoals binnenmuur- of buitenmuurisolatie. Daarnaast is nog een voordeel van spouwisolatie dat het geen extra ruimte in beslag neemt.
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen per type woning en het soort isolatiemateriaal. 

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Type woning Glaswol Steenwol Isolatiekorrels PUR-schuim
Appartement (25 vierkante meter) €210 - €310 €260 - €360 €310 - €410 €510 - €610
Tussenwoning (65 vierkante meter) €510 - €660 €560 - €710 €610 - €760 €910 - €1.210
Hoekwoning (65 vierkante meter) €660 - €810 €710 - €860 €760 - €910 €1.110 - €1.410
2-onder-1-kap woning (100 vierkante meter) €760 - €1.050 €810 - €1.100 €910 - €1.210 €1.610 - €1.910
Vrijstaande woning (150 vierkante meter) €1.160 - €1.310 €1.210 - €1.410 €1.410 - €1.610 €2.310 - €2.610

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Isolatie Spouwmuur

Kunnen we je helpen?

Casius brengt je gratis en vrijblijvend in contact met erkende vakmannen.

Offertes aanvragen

Soorten isolatiemateriaal

Wat houden al die soorten isolatiemateriaal nou in? Om dat helder te maken, beschrijven we hieronder een aantal soorten materiaal uitgebreider. 

Minerale wol (glaswol en steenwol)

Onder minerale wol vallen glaswol en steenwol. Het meest voordelige materiaal om de bestaande spouwmuur te isoleren is glaswol. Glaswol in de vorm van vlokken, spuit de isolatiespecialist in bij het na-isoleren van de spouwmuur. 

Het materiaal is erg duurzaam, brandveilig en waterafstotend. Daarnaast zorgt het zowel voor een goede thermische isolatie, maar ook voor een goede akoestische isolatie. Glaswol dat geschikt is voor een spouwmuur is bijvoorbeeld Supafil van Knauf. 

Eigenschappen isolatiemateriaal: Brandveilig, waterafstotend en goed akoestisch isolerend

Spouwmuurisolatie kosten met glas- of steenwol: €15 à 20 per m²

Mineraalwol


EPS-parels

EPS-parels zie je steeds vaker gebruikt worden als spouwmuur isolatie. Voordelen van dit materiaal zijn: Een hoge isolatiewaarde, ecologisch verantwoord en een groot vulvermogen. Wanneer de EPS korrels worden ingespoten, dan is dit in combinatie met een zachte lijm. Zo hechten de korrels goed aan elkaar en kunnen ze niet wegwaaien of inzakken. De isolatiewaarde varieert tussen HR en HR++. 

EPS-parels scoren in vergelijking met glaswol lager op het vlak van brandveiligheid en akoestische isolatie. Wel is het vochtregulerend en het is 100% recyclebaar.

Eigenschappen isolatiemateriaal: Vochtregulerend en 100% recyclebaar

Spouwmuurisolatie kosten met EPS-parels: €20 à 25 per m²

EPS Parels


PUR spouwmuurisolatie

PUR spouwmuurisolatie is ook een mogelijkheid. Het is de duurste mogelijkheid van alle soorten, maar het isoleert thermisch wel het beste. 

Heb je een smalle spouwmuur? Dan is PUR op het gebied van prijs en isolatiewaarde veruit de beste keuze. Dit is vanwege de hoge isolatiewaarde en ook omdat het alle gaten en kleine kiertjes volledig opvult. Kijk je naar milieuvriendelijkheid, dan scoort PUR het minst goed van alles. 

Eigenschappen isolatiemateriaal: Vochtregulerend, lange levensduur en hoog vulvermogen

Spouwmuurisolatie kosten met EPS-parels: €25 à 30 per m²

Isolatie PUR Schuim


Welk isolatiemateriaal past bij mij het beste?

Welk isolatiemateriaal je kiest hangt af van je eigen voorkeuren, je budget en de volgende factoren: 

  • Dikte van de spouwmuur: Het ene soort spouwmuur isolatie is geschikter voor een smallere spouwmuur en de ander voor een bredere. EPS-parels en PUR-spuitisolatie zijn geschikt voor smalle spouwmuren van ongeveer 3 cm. Minerale wol daarentegen is geschikt voor spouwmuren van minimaal 5 cm breed. 
  • Doel van de isolatie: Moet de spouwmuur isolatie naast een thermische functie ook akoestisch isoleren? Minerale wol isoleert akoestisch beter dan PUR of EPS-parels. 
  • Grootte van de voegen: Er worden gaten in de voegen gemaakt om het isolatiemateriaal in de spouwmuur te kunnen aanbrengen. Achteraf worden ze natuurlijk weer netjes dichtgemaakt zodat je het niet meer ziet.
    Maar welk isolatiemateriaal mogelijk is, is afhankelijk van de dikte van de voeg. De minimale boordiameter van PUR- isolatie is bijvoorbeeld 12 mm. Bij minerale wol is dat 14 mm en bij EPS-parels is dat 16 mm. 

Combinatie van factoren: Welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw situatie is niet alleen afhankelijk van de bovenstaande factoren, maar ook van je eigen voorkeuren en budget. Wil je graag advies over wat het meest geschikt is voor jouw situatie? De erkende isolatiespecialisten via Casius adviseren je graag en houden rekening met alle aspecten.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe werkt Casius?

Casius is de kortste weg, naar de beste vakman. Ons doel is dan ook om jou zo snel mogelijk met een vakman in contact te brengen die het beste past bij jouw voorkeuren.

Na het indienen van je aanvraag wordt jouw opdracht gedeeld in ons netwerk van Erkende Badkamerspecialisten in jouw regio. Als we vragen over je aanvraag hebben, bellen we je eerst nog even. Je kunt zelf aangeven met hoeveel vakbedrijven je in contact wilt komen, maar wij hanteren een maximaal aantal van 3 vakbedrijven per aanvraag. Vervolgens ontvang je een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en beschikbare vakbedrijven, samen met een introductie en beoordelingen van klanten die jou voorgingen. Zij adviseren je verder en maken graag een offerte voor je. Uiteraard vrijblijvend.

Keurmerk Erkend Vakwerk

Om de kwaliteit te waarborgen, moeten de door Casius voorgestelde bedrijven voldoen aan de eisen van Erkend Vakwerk. Elke vakman wordt bij toetreding beoordeeld op:

  • Vakbekwaamheid & ervaring;
  • Klanttevredenheid;
  • Financiële gezondheid.

Voor elke klus die uitgevoerd wordt door een vakman, kan de klant een beoordeling geven. Zodra we je in contact brengen met onze vakmannen, sturen we je meteen een overzicht van hun meest recente beoordelingen. Zodat jij je keuze mede kan baseren op beoordelingen en ervaringen van anderen. Dat is wel zo prettig.

Voor meer informatie kijk je op de pagina Wat is Erkend Vakwerk?

Recente aanvragen voor spouwmuurisolatie

maandag 27 juni 2022

Binnenmuur thermisch isoleren

Wij wonen in een flat met een enkelspouwmuur. De VVE wil dit niet vervangen. Wij hebben door deze enkele muur last van de kou en ik vroeg mij af of het mogelijk zou zijn om aan de binnenzijde ene spouwmuur te laten plaatsen en of dit rendabel zou zijn.


Isolatie Den Haag
dinsdag 21 juni 2022

Isoleren kruipruimte (40m2) en spouwmuur isolatie (~60m2)

Isoleren kruipruimte. Voor zover we kunnen zien, zit er een 'muur' in de kruipruimte, dus om de ruimte achter deze 'muur' te kunnen bereiken moeten er waarschijnlijk 'gaten' geboord worden om de 'slang' door te kunnen doen om de 'parel/isolatie' te kunnen spuiten. De oppervlakte is ong 40m2. De spouwmuur (2 muren) is ong 60m2.


Isolatie Midwoud
vrijdag 17 juni 2022

Gevel en fundering isoleren

Ik zoek een isolatie specialist voor het isoleren van de buitengevel(rond de 95m²) en de fundering(rond de 100m²) . Op dit moment is er al een spouwmuur isolatie, dit willen wij na geïsoleerd hebben. De afwerking van de buitenzijde wil ik graag bespreken met de vakman.


Isolatie Hoogerheide
woensdag 15 juni 2022

koudebrug, aanbouw en spouwmuur isoleren

Onze woning is van binnen geïsoleerd, maar er is een koudebrugtussen de eerste en tweede verdieping (de tussenvloer) Wij hebben een aanbouw van 4x3 m waar het dak nog geïsoleerd moet worden buiten of binnen en er zijn 2 kleine spouwmuur van totaal 5x6 m die geïsoleerd zouden moeten worden. Alles moet thermische geïsoleerd worden. graag een vakman die langs komt om te beslissen hoe dit alles het beste geïsoleerd kan worden.


Isolatie Oegstgeest
dinsdag 14 juni 2022

Gehele woning isoleren

Ik zoek een vakman voor de volgende isolatiewerken: - Bodemisolatie (geen kruipruimte aanwezig), 40 m2. Uitgraven + beton storten (in overleg kan bepaald worden of ik dat zelf doe) - Gevelisolatie (buiten, geen spouwmuur) 1x26 m2, 1 klein raam en ventilatie in gevel. (2 gevels zullen aan de binnenkant worden geïsoleerd door mijzelf) - Dakisolatie 50 m2 + nieuwe dakpannen. Er zijn 2 dakkapellen die ook vervangen moeten worden. - Vervangen glas in HR++. Kozijnen voorgevel van kunststof, achter hout (wil ik graag behouden).


Isolatie Waalwijk
maandag 13 juni 2022

Binnenmuur isoleren

Naar ons weten hebben we geen spouwmuur (staat niet op de tekeningen) we zijn benieuwd naar mogelijkheden om ons huis toch te verduurzamen zonder een nieuwe bekleding aan de buitenkant aan te brengen (nogal gek als maar 1 van de 2 huizen onder de kap dat doet). We zijn dus benieuwd welke mogelijkheden er zijn. Oppervlakte niet bekend, gaat om 2 verdiepingen.


Isolatie Rotterdam
maandag 30 mei 2022

Betimmering verwijderen en plaatsen en isoleren

- Ons huis heeft een houten betimmering aan de buitenkant van de eerste verdieping. - Rondom geplaatst tot de nok. afmeting huis, 7x13 m. - We willen graag de houten betimmering voorzichtig laten weghalen, de binnenmuur van isolatie voorzien (+/- 10cm dikte) en weer aanbrengen. De betimmering is op een houten rooster aan de muur bevestigt. - De begaande grond is voorzien van een spouwmuur met isolatie ertussen, deze is voldoende geïsoleerd. Het is belangrijk dat de betimmering zo min mogelijk beschadigt raakt en netjes weer terug geplaatst wordt.


Isolatie Vogelenzang
woensdag 25 mei 2022

Pannendak, spouwmuur en eventueel vloer isolatie

Onlangs hebben wij een woning gekocht (bouwjaar 1971). Voor zover wij hebben kunnen nagaan zijn er nog geen na-isolatie maatregelen getroffen. Nu zijn wij ons aan het oriënteren m.b.t. de mogelijkheden voor in de eerste plaats spouwmuurisolatie, volgens mij is de gevel 200m² in totaal. Daarnaast willen wij ook het dak van buitenaf isoleren en wij willen eventueel de dakpannen laten vervangen. De totale oppervlakte van het dak is 200m², bestaat uit 2 dak delen. Of er ook mogelijkheden zijn voor vloerisolatie is ons nog onbekend (er is geen kruipruimte onder de woning). Volgens de vorige eigenaar is er ooit gekeken (endoscopisch) naar de spouw tussen binnenblad en buitenblad (=metselwerk). Als er mogelijkheden zijn voor vloerisolatie willen wij dit ook laten doen. V.w.b. (schuin)dakisolatie zijn wij benieuwd of na-isolatie aan de buitenkant tot de mogelijkheden behoort aangezien het overgrote deel van het dak aan de binnenzijde reeds is afgewerkt met wandbeplating. Er is volgens ons geen noemenswaardige isolatie aangebracht. En voor zover het dak zichtbaar is bijvoorbeeld achter (knie)schotten is enkel dakbeschot zichtbaar. Er is geen kruipruimte aanwezig tbv vloerisolatie. Na de zomervakantie mogen de werkzaamheden plaatsvinden.


Isolatie Son
woensdag 25 mei 2022

Isoleren kruipruimte (40m2) en spouwmuur isolatie (~60m2)

Isoleren kruipruimte. Voor zover we kunnen zien, zit er een 'muur' in de kruipruimte, dus om de ruimte achter deze 'muur' te kunnen bereiken moeten er waarschijnlijk 'gaten' geboord worden om de 'slang' door te kunnen doen om de 'parel/isolatie' te kunnen spuiten. De oppervlakte is ong 40m2. De spouwmuur (2 muren) is ong 60m2.


Isolatie Midwoud
maandag 23 mei 2022

Plat dak isoleren, van binnenuit (~45m2)

Ik zoek een vakman die mijn schuine dak kan isoleren, van binnenuit. Deze heeft een oppervlakte van ongeveer 45m2. Optioneel: spouwmuur isoleren van buitenaf, die is ongeveer 36m2.


Isolatie Nootdorp
zaterdag 21 mei 2022

Buitenmuur van binnenuit isoleren (~50m2)

Ik zoek een isolatiespecialist die voor mij 2 buitenmuren van binnenuit kan isoleren. Dit tegen de kou om vocht tegen te gaan, het is een spouwmuur. De oppervlakte van deze muren is in totaal ongeveer 50m2.


Isolatie Wassenaar
dinsdag 17 mei 2022

Spouw- en vloerisolatie

Zoek een vakman voor het isoleren van mijn vloer en spouwmuur. Oppervlakte niet bekend, graag advies en info.


Isolatie Hoensbroek
maandag 16 mei 2022

Spouwmuur isoleren (100 m2)

Zoek een vakman voor het isoleren van een spouwmuur, gaat ongeveer om 100 m2.


Isolatie Amsterdam
donderdag 05 mei 2022

Buitengevel isoleren

Buitenmuur is geen spouwmuur, dus willen graag weten hoe (financieel) haalbaar het voor ons is om de gevel te laten isoleren. Gaat alleen om de achterkant van het huis, los van de VVE van het huis boven ons. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Wat wil je isoleren?: De buitenkant van mijn muur Type woning:: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Bouwjaar vóór 1920 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Haarlem
woensdag 04 mei 2022

Dak isoleren (27 m2)

In 2002 hebben wij een uitbouw laten plaatsen met een schuin dak bij ons vrijstaande woning. Al langer blijkt dat het dak van de uitbouw niet is geïsoleerd. Graag zouden wij advies en een offerte willen hebben wat het plaatsen van een dakisolatie gaat kosten. Ook eventueel spouwmuurisolatie.


Isolatie Hoofddorp
dinsdag 03 mei 2022

Spouwmuur isoleren (100 m2)

Spouwmuur isolatie voor een tussenwoning, dit voor geluid van de buren. Isoleren kan dus alleen vanuit binnen Gaat om 80 a 100 m2.


Isolatie Vinkeveen
maandag 25 april 2022

Spouwmuur isoleren(155m2) + beglazing

Wij zoeken een vakman voor spouwmuur isolatie en wat beglazing. Bij de spouwmuren gaat het om 155m2.


Isolatie Apeldoorn
maandag 25 april 2022

Spouwmuur isoleren tegen geluid (15m2)

Wij hebben geluidsoverlast van de buren en willen weten, of wij de spouwmuur, grenzend naar de buurwoning kunnen laten isoleren. De muur is ongeveer 15m2. Ook willen we graag advies over het isoleren van de buitenmuren van onze woning. Het gaat om een appartement op de tweede verdieping.


Isolatie Amsterdam
maandag 25 april 2022

Binnenmuren en evt plafond thermisch isoleren

Wij willen graag de binnenmuren en evt. het plafond thermisch isoleren. Er is geen spouwmuur. Groot huis. Liefst isolatie van binnen. Het huis is ongeveer 20m x 10m als basis oppervlakte. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Helmond
woensdag 20 april 2022

Wanden isoleren

Ik heb al spouwmuurisolatie maar dat is niet afdoende. Ik wil daarom graag gevelisolatie van binnenuit. Ben benieuwd naar de mogelijkheden. Oppervlakte niet bekend. Géén spouwmuurisolatie dus !!


Isolatie Beilen
vrijdag 15 april 2022

Vloer en spouwmuurisolatie

Graag een offerte voor onze hoekwoning voor zowel de vloer als onze spouwmuur, oppervlakte niet bekend. Huis is 180 m2.


Isolatie Veenendaal
maandag 04 april 2022

Vloeren en spouwmuur isoleren

Vloer isolatie eerste en 2e verdiepeing 2 x 40m². De spouwmuur isoleren 6 bij 7m².


Isolatie Makkum
maandag 28 maart 2022

Binnenmuur/spouwmuur isoleren (10m)

Ik wil graag geluidsisolatie, in mijn spouwmuur met de buren, hebben. Geen voorzetwand, echt in de spouwmuur zelf. Het is een muur van ongeveer 10m lang.


Isolatie Veldhoven
maandag 21 maart 2022

Spouwmuur aucoustisch isoleren 7,5m bij 2,6

De spouwmuur tussen de buren en ons willen we laten isoleren tegen aucoustisch isolatie. 7,5 meter lang 2,6 meter.


Isolatie Lomm
maandag 21 maart 2022

Voorgevel isoleren 36m2

Ik wil mijn buitenmuur aan de voorgevel aan de straatkant isoleren tegen geluid van voorbijrijdend verkeer. Verkeerstraat op 5 meter afstand van de voorgevel. Voorgevel heeft 2 ramen en geen spouwmuur. De gevel is 6 bij 6 meter en deze willen we graag geluidsdicht isoleren en wellicht nieuwe ramen aanbrengen tegen geluidsoverlast. De voorgevel staat op de begane grond.


Isolatie Rotterdam
donderdag 10 maart 2022

Hellend dak isoleren van buitenaf + gevels isoleren

Graag zou ik een offerte willen ontvangen voor buitenaf isoleren van het hellend dak en spouwmuurisolatie. Qua afmetingen zou ik graag door de vakman laten opmeten, het huis is ~6 meter breed.


Isolatie Haastrecht
dinsdag 08 maart 2022

Spouwmuur(~87m2) isoleren en vloer(~42m2) isoleren

Wij hebben wat isolatie dat gedaan moet worden, dit betreft: 87M2 spouwmuurisolatie (dikte ca. 7 cm, 42 M2 vloerisolatie (dikte ca. 15 cm Kruipkelder bijna 60 cm diep


Isolatie Uden
maandag 07 maart 2022

Binnen gevel isoleren ~50m2

Het isoleren van ongeveer 50m2 binnen gevel met PIR platen. Ik heb geen spouwmuur. Het gaat om ~50m2. Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Den Haag
woensdag 02 maart 2022

Woning isoleren

De buitenschil van de woning is niet helemaal goed meer. Graag wil ik dat dit geïnspecteerd wordt waarna ik geadviseerd kan worden over wat te doen. Aan de hand hiervan wil ik graag een offerte ontvangen voor de werkzaamheden. Ik verwacht ongeveer het volgende: - Spouwmuurisolatie als mogelijk - Vloerisolatie (mogelijkheden?) Oppervlakte niet bekend


Isolatie Maarssen
woensdag 02 maart 2022

Isoleren van een houten dak aan de buitenkant tevens spouwmuurisolatie

Graag wil ik weten wat de kosten zijn voor het isoleren van een houten dak aan de buitenkant. Helling van het dak is relatief laag, maar alsnog een schuin dak te noemen. De bedoeling is dat het dak zodanig geconstrueerd wordt dat het hierna ook geschikt is om zonnepanelen aan te brengen. Ook geïnteresseerd in spouwmuur isolatie. Huis is echter van 1960 en ik heb witte muren. Heb gelezen dat dit een probleem kan zijn. Wat voor soort dak heb je?: Hellend dak Wat moet er aan je dak gedaan worden?: Renovatie werk Hoe wil je je dak laten isoleren?: Vanaf de buitenkant Wil je ook offertes ontvangen voor dakisolatie?: Ja Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Nuth
Offertes aanvragen