Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Spouwmuur isoleren nieuwbouw

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Wil jij je spouwmuur laten isoleren? Of wil jij je energierekening verlagen én de warmte in huis beter kunnen reguleren? Casius brengt je in contact met Erkende isolatiespecialisten in jouw regio.

Is de spouwmuur nooit geïsoleerd? Wil je graag je woning isoleren en zoek je de voordeligste manier van isoleren? Misschien is spouwmuurisolatie dan een oplossing.

De isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Wil je daarnaast misschien ook je dak isoleren of de vloer? Geen probleem daar helpen ze je ook graag bij. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je de spouwmuur wil laten isoleren? Wil je graag dat een isolatiespecialist bij je langs komt om alle vakkundige normen van het plaatsen van isolatie te bespreken? Vul dan het offerte formulier in en ontvang tot 3 gratis en vrijblijvende offertes!

Wat kost spouwmuur isolatie?

Veel mensen denken dat spouwmuur isolatie een redelijk dure vorm van isolatie is. Maar eigenlijk is het een goedkope manier. Spouwmuurisolatie kosten zijn dan ook altijd voordeliger in vergelijking met andere vormen van gevelisolatie, zoals binnenmuur- of buitenmuurisolatie. Daarnaast is nog een voordeel van spouwisolatie dat het geen extra ruimte in beslag neemt.
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen per type woning en het soort isolatiemateriaal. 

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Type woning Glaswol Steenwol Isolatiekorrels PUR-schuim
Appartement (25 vierkante meter) €210 - €310 €260 - €360 €310 - €410 €510 - €610
Tussenwoning (65 vierkante meter) €510 - €660 €560 - €710 €610 - €760 €910 - €1.210
Hoekwoning (65 vierkante meter) €660 - €810 €710 - €860 €760 - €910 €1.110 - €1.410
2-onder-1-kap woning (100 vierkante meter) €760 - €1.050 €810 - €1.100 €910 - €1.210 €1.610 - €1.910
Vrijstaande woning (150 vierkante meter) €1.160 - €1.310 €1.210 - €1.410 €1.410 - €1.610 €2.310 - €2.610

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan een offerte aan.

Soorten isolatiemateriaal

Wat houden al die soorten isolatiemateriaal nou in? Om dat helder te maken, beschrijven we hieronder een aantal soorten materiaal uitgebreider. 

Minerale wol (glaswol en steenwol)

Onder minerale wol vallen glaswol en steenwol. Het meest voordelige materiaal om de bestaande spouwmuur te isoleren is glaswol. Glaswol in de vorm van vlokken, spuit de isolatiespecialist in bij het na-isoleren van de spouwmuur. 

Het materiaal is erg duurzaam, brandveilig en waterafstotend. Daarnaast zorgt het zowel voor een goede thermische isolatie, maar ook voor een goede akoestische isolatie.

Glaswol dat geschikt is voor een spouwmuur is bijvoorbeeld Supafil van Knauf. 

Eigenschappen isolatiemateriaal: Brandveilig, waterafstotend en goed akoestisch isolerend

Spouwmuurisolatie kosten met glaswol: €15 à 20 per m²

EPS-parels

EPS-parels zie je steeds vaker gebruikt worden als spouwmuur isolatie. Voordelen van dit materiaal zijn: Een hoge isolatiewaarde, ecologisch verantwoord en een groot vulvermogen. Wanneer de EPS korrels worden ingespoten, dan is dit in combinatie met een zachte lijm. Zo hechten de korrels goed aan elkaar en kunnen ze niet wegwaaien of inzakken. De isolatiewaarde varieert tussen HR en HR++. 

EPS-parels scoren in vergelijking met glaswol lager op het vlak van brandveiligheid en akoestische isolatie. Wel is het vochtregulerend en het is 100% recyclebaar.

Eigenschappen isolatiemateriaal: Vochtregulerend en 100% recyclebaar

Spouwmuurisolatie kosten met EPS-parels: €20 à 25 per m²

PUR spouwmuurisolatie

PUR spouwmuurisolatie is ook een mogelijkheid. Het is de duurste mogelijkheid van alle soorten, maar het isoleert thermisch wel het beste. 

Heb je een smalle of vervuilde spouwmuur? Dan is PUR op het gebied van prijs en isolatiewaarde veruit de beste keuze. Dit is vanwege de hoge isolatiewaarde en ook omdat het alle gaten en kleine kiertjes volledig opvult. Kijk je naar milieuvriendelijkheid, dan scoort PUR het minst goed van alles. 

Eigenschappen isolatiemateriaal: Vochtregulerend, lange levensduur en hoog vulvermogen

Spouwmuurisolatie kosten met EPS-parels: €25 à 30 per m²

Welk isolatiemateriaal kies ik het beste?

Welk isolatiemateriaal je kiest hangt af van je eigen voorkeuren, je budget en de volgende factoren: 

  • Dikte van de spouwmuur: Het ene soort spouwmuur isolatie is geschikter voor een smallere spouwmuur en de ander voor een bredere. EPS-parels en PUR-spuitisolatie zijn geschikt voor smalle spouwmuren van ongeveer 3 cm. Minerale wol daarentegen is geschikt voor spouwmuren van minimaal 5 cm breed. 
  • Doel van de isolatie: Moet de spouwmuur isolatie naast een thermische functie ook akoestisch isoleren? Minerale wol isoleert akoestisch beter dan PUR of EPS-parels. 
  • Grootte van de voegen: Er worden gaten in de voegen gemaakt om het isolatiemateriaal in de spouwmuur te kunnen aanbrengen. Achteraf worden ze natuurlijk weer netjes dichtgemaakt zodat je het niet meer ziet.
    Maar welk isolatiemateriaal mogelijk is, is afhankelijk van de dikte van de voeg. De minimale boordiameter van PUR- isolatie is bijvoorbeeld 12 mm. Bij minerale wol is dat 14 mm en bij EPS-parels is dat 16 mm. 

Combinatie van factoren: Welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw situatie is niet alleen afhankelijk van de bovenstaande factoren, maar ook van je eigen voorkeuren en budget. Wil je graag advies over wat het meest geschikt is voor jouw situatie? De isolatiespecialisten via Casius kunnen je adviseren en houden rekening met alle aspecten. Benieuwd wat er mogelijk is en wat de kosten zullen zijn? Vraag dan tot 3 gratis offertes aan.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen