Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Tuinonderhoud Haag Snoeien Haarlem

Tuinonderhoud - Haarlem

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Tuinonderhoud in Haarlem?

Als je een kale tuin hebt, heb je vrij weinig tuinonderhoud, op wat onkruid na. Heb je gras, struiken en bomen? Dan is er regelmatig onderhoud nodig. Een tuinman/ hovenier weet precies wanneer welke planten of bomen gesnoeid moeten worden en wat er qua bemesting nodig is. Daarom kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het onderhouden van je tuin, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkappingNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Fundering tuinhuis kosten

Per uur vraagt een hovenier gemiddeld €35 tot €55. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van welk werk de hovenier moet verrichten, de grootte van je tuin, hoe je tuin is ingericht en hoeveel werk de hovenier moet verrichten in de tuin. Bekijk in het onderstaande tabel een prijzenoverzicht met meest voorkomende tuinonderhoud projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Uurloon hovenier €35 - €55
Boom kappen €400 - €800
Gazon maaien €25 - €30 per 100 m²
Gazon verticuteren €100 - €140 per 100 m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe zijn de kosten van tuinonderhoud opgebouwd?

Wat moet er gebeuren?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Een hovenier kan een keer langskomen, maar je kan ook een contract tekenen waarin je afspreekt dat hij vaker per jaar langs komt. Vaak bepaal je dan een vaste prijs. Onder de taken van een hovenier die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

  • Vrijhouden van onkruid;
  • Snoeien van beplanting en bomen;
  • Bemesten van planten;
  • Knippen van hagen;
  • Onderhoud van gazon, bestrating en terras.

Bomen verwijderen

Wil je niet je hele tuin laten onderhouden, maar moeten er één of meerdere bomen worden verwijderd? Een hovenier kan dit voor je doen. Voor het kappen van sommige bomen is een vergunning nodig. Informeer goed bij jouw gemeente of dat voor jouw situatie geldt.
De kosten voor het verwijderen van een boom zijn afhankelijk van de grootte en de standplaats. Een oude boom is lastiger te verwijderen dan een jonge boom. Staat de boom op een lastige plek? Dan zijn de kosten ook hoger. Als de boom geen plek heeft om te vallen dan is het lastiger om de boom de kappen.
Reken gemiddeld €400 voor een kleine boom. De kosten van een boom van gemiddelde grootte zijn ongeveer €600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld €800. Na het kappen blijft er van de boom nog een boomstronk over. Als je die ook wil laten verwijderen liggen de kosten tussen de €65 en €80 per uur.

Gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon? Dan zal je regelmatig moeten maaien. Hoe langer het gras is, hoe moeilijker het maaien wordt. In het groeiseizoen - mei tot en met oktober - groeit het gras hard en raden we je aan om wekelijks te maaien. Heb je hier de tijd of middelen niet voor dan kan je dat door een hovenier laten doen. De prijzen voor het maaien van je gazon liggen tussen de €25 en €30 voor een gazon van 100 m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes tuinonderhoud in Haarlem vergelijken

Recente opdrachten in Haarlem

maandag 18 september 2023

Tuin onderhouden

We willen graag een nieuwe schutting laten plaatsten in de achtertuin We willen graag weten wat het per schutting van 180 bij 180 kost inclusief palen etc en we willen graag weten wat het arbeidsloon is.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
maandag 11 september 2023

Tuin onderhouden

Graag een offerte voor boomstronk verwijderen van 80x100 cm inc een 30cm eromheen ivm meidoorn uit de wortels


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
maandag 11 september 2023

Tuin onderhouden

5 bij elkaar staande eiken gaarne toppen en snoeien.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Santpoort-Zuid
dinsdag 05 september 2023

Tuin onderhouden

we hebben in onze achtertuin een zeer hoge italiaanse populier staan met een boomstamomtrek van ongeveer 5 meter ? en hoogte ongeveer 30 meter . Hij staat er al zeker 50 jaar zoniet langer. Gezien het toenemende klimaat probleem met stormen in de zomer, en het gevaar van omvallen voelen we ons genoodzaakt om hem te halveren of te laten kappen zodat hij bij een eventuele storm geen schade kan veroorzaken . Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
maandag 04 september 2023

Tuin onderhouden

ik wil graag het gras tussen het grind weg hebben, en een boom achter een border,mijn tuin is 6 bij 3 meter groot


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem
woensdag 17 mei 2023

Tuinrenovatie Haarlem Noord

Wij zijn op zoek naar iemand die een tuinrenovatie kan uitvoeren van onze smalle, diepe tuin in Haarlem Noord (ong. 4,5m breed x 18m diep), die nu volledig bedekt ligt met tegels. Wij willen zoveel mogelijk groen maar wel gemakkelijk te onderhouden want we hebben niet erg groene vingers. Wij zouden graag alle tegels eruit halen (dit kunnen we evt zelf doen), en vervolgens in overleg een plan maken om gedeeltelijk te bestraten (voor terras) maar voornamelijk gras/planten te zaaien. We hebben zelf weinig ervaring met tuinen dus zoeken echt iemand die ons, naast de aanleg, ook goed kan adviseren wat een mooi plaatje zou zijn en dit kan uitvoeren voor een goede prijs/kwaliteitverhouding. Zelfde geldt voor de kleine voortuin. Wij zijn weg benieuwd of u eventueel interesse zou hebben in deze opdracht. Alvast enorm bedankt voor uw reactie!


Tuinaanleg en tuinonderhoud Haarlem

Tuinonderhoud in regio Haarlem

Andere klussen in Haarlem

Offertes aanvragen