Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Tuinonderhoud Haag Snoeien Almere

Tuinonderhoud - Almere

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Tuinonderhoud in Almere?

Als je een kale tuin hebt, heb je vrij weinig tuinonderhoud, op wat onkruid na. Heb je gras, struiken en bomen? Dan is er regelmatig onderhoud nodig. Een tuinman/ hovenier weet precies wanneer welke planten of bomen gesnoeid moeten worden en wat er qua bemesting nodig is. Daarom kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het onderhouden van je tuin, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkappingNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Fundering tuinhuis kosten

Per uur vraagt een hovenier gemiddeld €35 tot €55. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van welk werk de hovenier moet verrichten, de grootte van je tuin, hoe je tuin is ingericht en hoeveel werk de hovenier moet verrichten in de tuin. Bekijk in het onderstaande tabel een prijzenoverzicht met meest voorkomende tuinonderhoud projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Uurloon hovenier €35 - €55
Boom kappen €400 - €800
Gazon maaien €25 - €30 per 100 m²
Gazon verticuteren €100 - €140 per 100 m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe zijn de kosten van tuinonderhoud opgebouwd?

Wat moet er gebeuren?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Een hovenier kan een keer langskomen, maar je kan ook een contract tekenen waarin je afspreekt dat hij vaker per jaar langs komt. Vaak bepaal je dan een vaste prijs. Onder de taken van een hovenier die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

  • Vrijhouden van onkruid;
  • Snoeien van beplanting en bomen;
  • Bemesten van planten;
  • Knippen van hagen;
  • Onderhoud van gazon, bestrating en terras.

Bomen verwijderen

Wil je niet je hele tuin laten onderhouden, maar moeten er één of meerdere bomen worden verwijderd? Een hovenier kan dit voor je doen. Voor het kappen van sommige bomen is een vergunning nodig. Informeer goed bij jouw gemeente of dat voor jouw situatie geldt.
De kosten voor het verwijderen van een boom zijn afhankelijk van de grootte en de standplaats. Een oude boom is lastiger te verwijderen dan een jonge boom. Staat de boom op een lastige plek? Dan zijn de kosten ook hoger. Als de boom geen plek heeft om te vallen dan is het lastiger om de boom de kappen.
Reken gemiddeld €400 voor een kleine boom. De kosten van een boom van gemiddelde grootte zijn ongeveer €600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld €800. Na het kappen blijft er van de boom nog een boomstronk over. Als je die ook wil laten verwijderen liggen de kosten tussen de €65 en €80 per uur.

Gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon? Dan zal je regelmatig moeten maaien. Hoe langer het gras is, hoe moeilijker het maaien wordt. In het groeiseizoen - mei tot en met oktober - groeit het gras hard en raden we je aan om wekelijks te maaien. Heb je hier de tijd of middelen niet voor dan kan je dat door een hovenier laten doen. De prijzen voor het maaien van je gazon liggen tussen de €25 en €30 voor een gazon van 100 m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes tuinonderhoud in Almere vergelijken

Recente opdrachten in Almere

maandag 18 september 2023

Tuin onderhouden

I'm looking for someone to take regular care of our garden. We live in Almere Filmwijk, and the garden is somewhat big (about 15x15 meters). Can you come take a look at it to make a proposal? We would like someone who comes often to keep it always looking nice, instead of just coming once every season, for example. Maybe in the first time a heavier maintenance is needed since it's really messy at the moment. We don't speak Dutch well, so would be great to find someone who speaks English or is at least open and patient to us struggling with Dutch, haha :) Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
maandag 11 september 2023

Tuin onderhouden

Heb een voortuin wil de tegels vervangen dus oude eruit en voorzien van nieuwe tegels


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
maandag 11 september 2023

Tuin onderhouden

Wij hebben een appelboom in de tuin die we weg willen hebben Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
woensdag 06 september 2023

Tuin onderhouden

We willen graag een composiet-schutting over de breedte, achterkant van de tuin, 9 meter, er staat nu een hek met hedra, kunnen jullie dit berekenen, inclusief montage, maar ook rooien van de oude planten en hek?


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
dinsdag 29 augustus 2023

Tuin onderhouden

Het gaat hier om ongeveer 20mtr coniferen die ongeveer 1,5mtr gesnoeid moeten worden. Dit moet strak en recht gebeuren. Daarnaast moet het ook afgevoerd worden. Ik ontvang graag een offerte, Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere
dinsdag 29 augustus 2023

Tuin onderhouden

goedendag, ik heb twee olive bonen ik wil graag hulp met planteren. Kunnen jullie ermee helpen? Ik hoor het graag. Ik kan situatie fotos sturen


Tuinaanleg en tuinonderhoud Almere

Tuinonderhoud in regio Almere

Andere klussen in Almere

Offertes aanvragen