Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Tuinonderhoud Haag Snoeien Utrecht

Tuinonderhoud - Utrecht

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Tuinonderhoud in Utrecht?

Als je een kale tuin hebt, heb je vrij weinig tuinonderhoud, op wat onkruid na. Heb je gras, struiken en bomen? Dan is er regelmatig onderhoud nodig. Een tuinman/ hovenier weet precies wanneer welke planten of bomen gesnoeid moeten worden en wat er qua bemesting nodig is. Daarom kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het onderhouden van je tuin, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkappingNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Fundering tuinhuis kosten

Per uur vraagt een hovenier gemiddeld €35 tot €55. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van welk werk de hovenier moet verrichten, de grootte van je tuin, hoe je tuin is ingericht en hoeveel werk de hovenier moet verrichten in de tuin. Bekijk in het onderstaande tabel een prijzenoverzicht met meest voorkomende tuinonderhoud projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Uurloon hovenier €35 - €55
Boom kappen €400 - €800
Gazon maaien €25 - €30 per 100 m²
Gazon verticuteren €100 - €140 per 100 m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe zijn de kosten van tuinonderhoud opgebouwd?

Wat moet er gebeuren?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Een hovenier kan een keer langskomen, maar je kan ook een contract tekenen waarin je afspreekt dat hij vaker per jaar langs komt. Vaak bepaal je dan een vaste prijs. Onder de taken van een hovenier die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

  • Vrijhouden van onkruid;
  • Snoeien van beplanting en bomen;
  • Bemesten van planten;
  • Knippen van hagen;
  • Onderhoud van gazon, bestrating en terras.

Bomen verwijderen

Wil je niet je hele tuin laten onderhouden, maar moeten er één of meerdere bomen worden verwijderd? Een hovenier kan dit voor je doen. Voor het kappen van sommige bomen is een vergunning nodig. Informeer goed bij jouw gemeente of dat voor jouw situatie geldt.
De kosten voor het verwijderen van een boom zijn afhankelijk van de grootte en de standplaats. Een oude boom is lastiger te verwijderen dan een jonge boom. Staat de boom op een lastige plek? Dan zijn de kosten ook hoger. Als de boom geen plek heeft om te vallen dan is het lastiger om de boom de kappen.
Reken gemiddeld €400 voor een kleine boom. De kosten van een boom van gemiddelde grootte zijn ongeveer €600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld €800. Na het kappen blijft er van de boom nog een boomstronk over. Als je die ook wil laten verwijderen liggen de kosten tussen de €65 en €80 per uur.

Gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon? Dan zal je regelmatig moeten maaien. Hoe langer het gras is, hoe moeilijker het maaien wordt. In het groeiseizoen - mei tot en met oktober - groeit het gras hard en raden we je aan om wekelijks te maaien. Heb je hier de tijd of middelen niet voor dan kan je dat door een hovenier laten doen. De prijzen voor het maaien van je gazon liggen tussen de €25 en €30 voor een gazon van 100 m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes tuinonderhoud in Utrecht vergelijken

Recente opdrachten in Utrecht

maandag 18 september 2023

Tuin onderhouden

Goedenavond, Graag wil ik mijn tuin laten renoveren. Het is ongeveer 5x10 meter groot. Het ligt aan het noorden. Het kleine gras gedeelte wil ik graag laten vervangen door bakstenen. Aan de rand borders met groene beukenhaag en hortensia’s. Aan de achterkant een smalle verhoging met een trap. De deur van de schuur moet dan verplaatst worden. Is het mogelijk om een offerte te ontvangen? Alvast dank! Met vriendelijke groeten, Suzana


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
maandag 18 september 2023

Tuin onderhouden

Kortere termijn: Er staat rondom de tuin een beukenhaag die gesnoeid moet worden. Ook staat er een fruitboompje (rood omcirkeld) in de weg van de uitrol van het zonnescherm. Deze moet gesnoeid / verplaatst / verwijderd worden. Langere termijn: We zouden graag samen kijken welk regulier en periodiek onderhoud er door jullie gedaan kan worden. Hier staan meer foto's die een impressie van de situatie geven: https://www.funda.nl/koop/verkocht/utrecht/huis-42192254-meredith-willsonstraat-53/ Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
maandag 04 september 2023

Tuin onderhouden

Wij willen graag onze voortuin fatsoeneren. Dat kunnen we wel zelf maar komen er niet aan toe. Het gaat om eenvoudige tuinwerkzaamheden, onder meer onkruid verwijderen, borders netjes maken (er zit soms wat groter onkruid/enten met dikke wortels tussen de haag aan de voorzijde die wat moeilijker weg te krijgen zijn) en een klein beetje snoeiwerk. Verder het onkruid verwijderen op het (gemeente)pad voor onze tuin. Wellicht als jullie dat doen het zij tuinpad/ klein terrasje voor en terras achterzijde met de hoge drukspuit schoonmaken. Ik denk max. een ochtend werk. En graag op korte termijn :)


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bilthoven
woensdag 30 augustus 2023

Tuin onderhouden

Ongeveer 8m2 zwarte grond aanleveren. Tuin van 8.5x8 egaliseren, lichtjes hellend. Graszoden plaatsen Indien mogelijk 3x2m fundering voor tuinhuis storten Afstand van 40m tot aan weg voor wagens


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
maandag 14 augustus 2023

Tuin aanleggen

Ik wil graag een onderhoudsvriendelijke tuin, maar wel met de nadruk op tuin. dus geen steenwoestijn. Mooie tegels met daarin allerlei uitsparingen voor plantengroepjes. Er liggen nu klinkers waar veel onkruid tussen komt. Die mogen weg op de meeste plaatsen. Het te bestraten deel is ca 9 x 10 m2. Er komt een blokhut op van 3x4 m. en dus verschillende eilandjes met planten. Er is nog een apart stukje onder het balkon van 3x4,80 waar de klinkers eventueel zouden kunnen blijven, maar misschien is het mooier er een geheel van te maken.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Utrecht
dinsdag 01 augustus 2023

Tuin onderhouden

De layout willen we ongveer opnieuw in tact houden. Veel natuur is hier en daar niet meer mooi vanwege van een lang ziekenhuis verblijf Waar heb je de hovenier voor nodig?: Onderhoud van mijn tuin


Tuinaanleg en tuinonderhoud Bunnik

Tuinonderhoud in regio Utrecht

Andere klussen in Utrecht

Offertes aanvragen