Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Tuinonderhoud Haag Snoeien Ijsselstein

Tuinonderhoud - Ijsselstein

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Tuinonderhoud in Ijsselstein?

Als je een kale tuin hebt, heb je vrij weinig tuinonderhoud, op wat onkruid na. Heb je gras, struiken en bomen? Dan is er regelmatig onderhoud nodig. Een tuinman/ hovenier weet precies wanneer welke planten of bomen gesnoeid moeten worden en wat er qua bemesting nodig is. Daarom kan het handig zijn om een hovenier in te schakelen.

De hoveniers via Casius helpen je hier graag bij. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het onderhouden van je tuin, maar ook bij het aanleggen van een terras. Ze helpen je ook graag bij het timmeren van een tuinhuis of een terrasoverkappingNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Fundering tuinhuis kosten

Per uur vraagt een hovenier gemiddeld €35 tot €55. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van welk werk de hovenier moet verrichten, de grootte van je tuin, hoe je tuin is ingericht en hoeveel werk de hovenier moet verrichten in de tuin. Bekijk in het onderstaande tabel een prijzenoverzicht met meest voorkomende tuinonderhoud projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Let op: de hoveniers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Uurloon hovenier €35 - €55
Boom kappen €400 - €800
Gazon maaien €25 - €30 per 100 m²
Gazon verticuteren €100 - €140 per 100 m²

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe zijn de kosten van tuinonderhoud opgebouwd?

Wat moet er gebeuren?

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Een hovenier kan een keer langskomen, maar je kan ook een contract tekenen waarin je afspreekt dat hij vaker per jaar langs komt. Vaak bepaal je dan een vaste prijs. Onder de taken van een hovenier die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

  • Vrijhouden van onkruid;
  • Snoeien van beplanting en bomen;
  • Bemesten van planten;
  • Knippen van hagen;
  • Onderhoud van gazon, bestrating en terras.

Bomen verwijderen

Wil je niet je hele tuin laten onderhouden, maar moeten er één of meerdere bomen worden verwijderd? Een hovenier kan dit voor je doen. Voor het kappen van sommige bomen is een vergunning nodig. Informeer goed bij jouw gemeente of dat voor jouw situatie geldt.
De kosten voor het verwijderen van een boom zijn afhankelijk van de grootte en de standplaats. Een oude boom is lastiger te verwijderen dan een jonge boom. Staat de boom op een lastige plek? Dan zijn de kosten ook hoger. Als de boom geen plek heeft om te vallen dan is het lastiger om de boom de kappen.
Reken gemiddeld €400 voor een kleine boom. De kosten van een boom van gemiddelde grootte zijn ongeveer €600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld €800. Na het kappen blijft er van de boom nog een boomstronk over. Als je die ook wil laten verwijderen liggen de kosten tussen de €65 en €80 per uur.

Gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon? Dan zal je regelmatig moeten maaien. Hoe langer het gras is, hoe moeilijker het maaien wordt. In het groeiseizoen - mei tot en met oktober - groeit het gras hard en raden we je aan om wekelijks te maaien. Heb je hier de tijd of middelen niet voor dan kan je dat door een hovenier laten doen. De prijzen voor het maaien van je gazon liggen tussen de €25 en €30 voor een gazon van 100 m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes tuinonderhoud in Ijsselstein vergelijken

Recente opdrachten in Ijsselstein

maandag 11 september 2023

Tuin aanleggen

1 x schutting van ca 4 meter, tussen stenen tuinmuur en houten schuur. 2x schutting van va 3,20 tussen stenen muur huis en houten schuur. Liefst schutting met donkere stenenlook onderkant en dan 130 cm schuttingplanken er boven . Of is een kunststof schutting mogelijk (onderhoudsarm)


Tuinaanleg en tuinonderhoud Lopik
maandag 28 maart 2022

Tuin onderhouden (~150m2)

Ik zoek een vakman die mijn tuin kan onderhouden. Het gaat om snoeien, onkruid verwijderen en dergelijke. De tuin heeft een oppervlakte van ongeveer 150m2.


Tuinaanleg en tuinonderhoud IJsselstein
zondag 23 augustus 2020

Grind storten en betegelen voortuin

Onze voortuin (ong 5x4 m) heeft nu erg veel planten en bomen maar is erg onderhoudsintensief. We willen daarom grind in de gehele voortuin met een strook tegels vanaf het raam t/m een halve meter de tuin in.


Tuinaanleg en tuinonderhoud IJsselstein
woensdag 13 mei 2020

Onderhoudsvrije tuin maken met leeghalen en ophogen oude tuin

Ik wil graag een onderhoudsvrije tuin laten aanmaken waarbij ik meer privacy krijg. Tuin moet worden leeggemaakt, opgehoogd en verder alleen betegelen en een schutting. Indien mogelijk huidige schutting laten staan met waarbij een deur ingemaakt wordt


Tuinaanleg en tuinonderhoud IJsselstein
zaterdag 25 februari 2012

Voortuin (opnieuw) aanleggen

Wij willen graag de voortuin opnieuw laten aanleggen. Het is nu erg rommelig en weinig aan gedaan. De tuin is ongeveer 6 bij 6 meter. We hebben een carport, daar willen we bestrating onder. Daarnaast is nog meer tuin, daar willen we een soort pad naar de voordeur met grind er om heen. Dit omringt met een lage heg. Op het grind mogen wat potten. De tuin moet zoveel mogelijk onderhoudsvrij zijn. We hebben een idee voor de voortuin, maar dit kan aangevuld worden met advies van de hovenier.


Tuinaanleg en tuinonderhoud Montfoort
donderdag 19 januari 2012

Contract jaarlijks onderhoud speelterrein BSO

Ik ben op zoek naar een hovenier die jaarlijks de onderhoud wil doen van in 1e instantie 1 locatie maar mogelijk meerdere locaties in IJsselstein Het betreft per kwartaal onderhoud; -jaarlijks maaien min 14 x van grasstrook langs pand; - pad toegang pand onkruidvrij houden; - snoeien van conifeerhaag rond klein terasje; - het onkruidvrij maken van klein terras; de tuin winterklaar maken, terugsnoeien van taken, bladvrij maken, afvoer afval. Hiervoor ontvang ik graag een offerte of een uitnodiging met gegegevens per mail zodat ik u kan benaderen. Ook ontvang ik graag een offerte voor het vervangen van zandbakzand op 2 locaties van ons.


Tuinaanleg en tuinonderhoud IJsselstein

Tuinonderhoud in regio Ijsselstein

Andere klussen in Ijsselstein

Offertes aanvragen