Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dakisolatie aanbrengen Amsterdam

Dakisolatie aanbrengen - Amsterdam

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Dakisolatie aanbrengen in Amsterdam?

Merk je dat er veel warmte snel je huis uit verdwijnt? Het laten plaatsen van dakisolatie is de oplossing.

Door het laten isoleren van je dak behoud je namelijk veel warmte in je huis. Dat komt omdat warmte stijgt en via het dak het huis of pand verlaat. Zo kan er wel 30% van de warmte in je huis verloren gaan als het dak niet is geïsoleerd. Daarom is dakisolatie één van de meest rendabele investeringen van alle energiebesparende maatregelen. Voor het beste resultaat schakel je een erkende isolatiespecialist in.

Bij Casius vind je de gespecialiseerde en erkende vakman die je hiermee kan helpen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Dakisolatie kosten

Om je een idee te geven van wat ongeveer de kosten bedragen voor het isoleren van je dak, hebben wij een overzicht voor je gemaakt van de gemiddelde kosten van dakisolatie.

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Wat isoleren? Plaatsing van isolatie Prijs per m²
Hellend dak Via binnen €20 - €50
Hellend dak Via buiten €40 - €60
Plat dak Via binnen €30 - €40
Plat dak Via buiten €70 - €115
Zoldervloer PUR op massieve zoldervloer €25 - €35

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe wordt een dak geïsoleerd?

Schuin dak isolatie

Een schuin dak isoleren kan vanuit binnen of van buitenaf. Van binnenuit isolatie aanbrengen wordt met de 'koud dak'-methode gedaan en van buitenaf isoleren met de 'warm dak'-methode. Isoleren kan onder andere gedaan worden met de volgende soorten materialen: PIR dakisolatieplaten, XPS isolatie, EPS isolatie, glaswol isolatie of rockwol isolatie. 

Als een schuin dak van binnenuit wordt geïsoleerd wordt het isolatiemateriaal aangebracht tussen de keper- of spantenstructuur van je dak. Dit zijn houten balken die de dakconstructie ondersteunen. Als isolatiemateriaal wordt er vaak gekozen voor glaswol. Dit komt doordat het materiaal makkelijk op maat gesneden kan worden. Dan past het isolatiemateriaal precies tussen de kepers. 
Het kan nodig zijn om een extra houten raamwerk te plaatsen. Dit om het isolatiemateriaal op zijn plek te houden en om de afwerkingslaag te kunnen bevestigen.  

Een schuin dak wordt meestal via de binnenzijde geïsoleerd. Maar isolatie aan de buitenzijde aanbrengen is ook een goede optie. Het isolatiemateriaal wordt dan op de kepers gelegd, dus aan de bovenzijde van de draagconstructie. Een van buiten geïsoleerd dak noemen we ook wel 'sarkingdak'.

Dit is een moderne manier van werken en heeft een aantal voordelen tegenover het van binnenuit isoleren:

  • De dakconstructie is beter beschermd tegen vocht en weersinvloeden (vorst, uitzetten en krimpen), doordat het isolatiemateriaal op het schuine dak ligt;
  • Het isoleren aan de buitenkant van je schuine dak kan sneller gerealiseerd worden;
  • De binnenzijde van je dak blijft onaangetast, zodat je er binnen niets van ziet en merkt;
  • Er is binnen geen ruimteverlies.


Een sarkingdak heeft ook een aantal nadelen: 

  • Voor het plaatsen van dakisolatie bij een schuin dak via de buitenzijde, is er speciale expertise nodig. Een goede luchtdichtheid realiseren kan soms lastig zijn en vergt de juiste kennis en ervaring;
  • Meestal worden dakisolatieplaten gebruikt. Dit materiaal is minder geluidswerend dan de standaard isolatiematerialen, zoals rotswol en glaswol.

Plat dak isolatie

Om een plat dak te isoleren kan er, net als bij een schuin dak, isolatiemateriaal aan de binnen- of buitenzijde van de dakconstructie worden geplaatst. Ook hier heet het van binnenuit isoleren de 'koud dak'-methode en van buitenaf isoleren de 'warm dak'-methode.  

Wanneer je platte dak aan de binnenzijde geïsoleerd wordt, plaatst de isolatiespecialist het isolatiemateriaal tussen de balken. Het isolatiemateriaal komt dan onder de dakconstructie en de dakbedekking te liggen. Ook hier kan een houten raster worden aangebracht om de isolatie- en afwerkingslaag op hun plek te houden. 

Als de dakisolatie van je platte dak aan de buitenzijde wordt geplaatst, wordt dit langs de buitenzijde van de draagconstructie van het dak aangebracht. Het constructiemateriaal dat gebruikt wordt, wordt dan ingepakt door het isolatiemateriaal.

Als de dakisolatie geplaatst is, wordt er bovenop de aangebrachte isolatielaag een nieuwe laag dakbedekking (bitumen of EPDM) aangebracht.

Zolder isoleren

Niet alleen het dak kan geïsoleerd worden, maar ook de zoldervloer. Wanneer je de zoldervloer laat isoleren, hoeft de zolder niet meer apart verwarmd te worden en blijft de warmte beter in de rest van het huis. Dat bespaart ongetwijfeld stookkosten.

Soorten isolatie

Er zijn meerdere soorten isolatiemateriaal die gebruikt kunnen worden voor het isoleren van je dak. Hieronder bespreken we er een paar.

PIR dakisolatieplaten

PIR isolatie is een isolatiemateriaal van kunststof. Het was een tijdje minder populair, maar er is een verbeterde versie van dit isolatiemateriaal dat beter isoleert dan PUR en XPS isolatie. PIR is dus weer helemaal terug en dat is ook niet zo gek: het is een van de best isolerende materialen voor je dak die je momenteel kan kopen. 

PIR is een isolatiemateriaal dat in plaatvorm te krijgen is. De platen zijn vrij hard en hebben een hoge dichtheid. Doordat ze een hoge dichtheid hebben, is het mogelijk om ze toe te passen als vloerisolatie, voor platte daken en zelfs hellende daken. Ook kan PIR verwerkt worden als spouw, of op de (buiten)muren geplaatst worden. 

Wil je een plat dak of hellend dak isoleren en heb je een maximum aan ruimte en warmte winst? Dan is PIR-dakisolatie echt iets voor jou. PIR platen zijn makkelijk te plaatsen, hebben een goede isolatiewaarde en maken een dampscherm bij appartementen vaak overbodig. 

EPS isolatie

EPS isolatie is een soort hardschuim. Het wordt gebruikt om schuine daken of de vloeren van woningen te isoleren. Wordt EPS gebruikt als spouwmuurisolatie? Dan wordt het in kleine piepschuimbolletjes in de spouwmuur geblazen. 

Wil je een goedkoop dakisolatiemateriaal dat ook nog eens schoon en milieuvriendelijk is? Dan is EPS isolatie iets voor jou. Maar dat zijn niet de enige voordelen: EPS isolatie is een makkelijk aan te brengen isolatiemateriaal dat een goede isolatiewaarde heeft en ook nog eens geluidswerend is. Daarbij is het dampopen en heeft het een stootvaste toplaag en een mooie afwerking. Ook zorgt EPS dakisolatie voor een goede luchtafdichting. 

Glaswol isolatie

Glaswol isolatie wordt voornamelijk gebruikt als thermische- en akoestische isolatie in huis. Het meest wordt het gebruikt bij het isoleren van hellende daken, onder houten vloeren en in de binnenmuren. Het is niet aan te raden glaswol isolatie buiten te gebruiken, omdat het zijn isolatiewaarde snel verliest als het met vocht in contact komt. 

Glaswol isolatie is heel makkelijk te plaatsen en te verwerken. Daarbij is het een brandveilig materiaal. Ook is het geschikt om oneffen oppervlakten te sluiten en is het materiaal recyclebaar. Daarbij is de prijs/kwaliteitsverhouding zeer goed.  
Nadeel is dat het materiaal irriterend is voor je ogen en huid. Daarom raden wij aan om bij het plaatsen van het isolatiemateriaal handschoenen, mondmasker en veiligheidsbril te dragen. Of schakel een specialist in. 

Rockwol isolatie

Rockwol isolatie wordt ook wel steenwol genoemd en is goed als thermische- en geluidsisolatie. Het wordt veel gebruikt om vloeren, daken en wanden te isoleren. 
Grote voordelen van rockwol isolatie zijn dat het materiaal brandwerend is, dampopen, budgetvriendelijk en daarnaast heeft een lange levensduur: rockwol kan wel 75 jaar mee gaan, zonder zijn goede isolatiewaarde te verliezen. 

Nadelen zijn dat het materiaal dikker is dan bijvoorbeeld kunststof isolatie. Daarbij is het materiaal irriterend voor je huid en ogen. Daarom raden wij aan om bij het plaatsen van het isolatiemateriaal handschoenen, mondmasker en veiligheidsbril te dragen. Of schakel een specialist in.

Offertes dakisolatie aanbrengen in Amsterdam vergelijken

Recente opdrachten in Amsterdam

maandag 20 maart 2023

Binnenmuur of plafond isoleren

Het betreft een appartement op de 3e etage. In Amsterdam Rivierenbuurt. Ik wil de vloer tussen 3hg en 4 hg isoleren tbv geluid en uiteraard warmte. Cellulose komt daarvoor het beste uit de bus. De vloer op 4 hg is van hout en het plafond op 3 hg is van stucplaten. Het geheel ligt op balken. Daarnaast wil ik op 4 hg ook het schuine dak laten isoleren. Ook daar zijn er holle ruimtes tussen stucplaten en het houten dakbeschot, afgescheiden met balken. Grootte appartement is 55m2. Eea moet op korte termijn gebeuren. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 10 en 50 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: Woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Thermische isolatie (warmteverlies tegengaan)


Isolatie Amsterdam
maandag 27 februari 2023

Plat dak isoleren 65m2

Ik wil graag het dak laten isoleren. Het is een plat dak. Het gaat om ongeveer 65m2.


Isolatie Amsterdam
maandag 16 januari 2023

Dak en gevels isoleren (96m2)

Ik wil mijn dak en mijn gevels laten isoleren. Het dak is 70 m2 en de gevels zijn 12 en 14 m2. Ik wil graag weten of het van binnen of van buiten geisoleerd moet worden. Ik wil het allemaal thermisch laten isoleren. Het moet in maart of april gebeuren


Isolatie Amsterdam
maandag 05 december 2022

Plafond isoleren (~80m2)

Het betreft niet het dak maar het plafond tussen de BG en de 1e verdieping. Wij wonen namelijk op de begane grond. Ons huis is 80m² en gebouwd in de jaren 30. Graag willen we dit plafond laten isoleren.


Isolatie Amsterdam
zondag 09 oktober 2022

De zolder isoleren vanuit binnen en aftimmeren

Ik zoek een specialist voor het aanbrengen van isolatieplaten tegen schuin dak en afdichten vloer. Het werk moet vanuit binnen gebeuren. Betreft ongeveer 30 m2 aan dakisolatieplaten. Daarnaast afwerken. Ook de vloer moet worden afgewerkt, want sluit niet goed aan tegen de wanden.


Isolatie Amsterdam
maandag 03 oktober 2022

Vliering isoleren (35m2)

De vlieringvloer moet geïsoleerd worden. Ik begrijp dat dat slimmer is dan het dak isoleren, omdat het een oude woning is en het dan te zwaar zou worden. 35m2 Waar wil je geluidsisolatie laten aanbrengen?: In mijn woning


Isolatie Amsterdam

Dakisolatie aanbrengen in regio Amsterdam

Andere klussen in Amsterdam

Offertes aanvragen