Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Venlo

Schilder Venlo gezocht? Vind je schildersbedrijf!

Ben je op zoek naar een schilder in Venlo? Vind hier prijsinformatie en meer. Vraag gratis offertes aan en Casius brengt jou in contact met een erkend schildersbedrijf uit Venlo.

Offerte schilder Venlo

Kostenoverzicht schilder Venlo

Gemiddeld rekent een schilder uit Venlo €30 per m² te schilderen oppervlak en per uur €35. Dit is exclusief btw, de reiskosten, arbeidsloon, materiaalkosten, enzovoort. Hieronder in de tabel geven we je een kostenoverzicht van de kosten van de schilder uit Venlo.

Soort schilderwerk Prijs Beschrijving
Deur schilderen €100 Deur en deurpost
Trap schilderen €450
Dakkapel schilderen €550 Gehele dakkapel inclusief kozijnen
Muren sauzen (35 m²) €850 Inclusief materiaal
Plafond schilderen (30 m²) €650 Inclusief materiaal
Kozijnen schilderen (10 m²) €500 Inclusief verf en lak

Zoek je een schilder uit Venlo, dan kan deze ofwel een uurprijs rekenen, of een m² prijs. 

De kosten kunnen hoger uitvallen, afhankelijk of het om binnenschilderwerk gaat, of om buitenschilderwerk.  

Binnenschilders zijn er om onder andere vakkundig jouw trap te schilderen, witten je plafond, geven je binnendeuren een nieuwe kleur, en verven je binnenmuren. Ook schilderen ze jouw kozijnen weer in de kleur die jij wil.

Een buitenschilder schakel je in om bijvoorbeeld je gevel te verven, of je buitenkozijnen een onderhoudsbeurd te geven. Daarnaast schilderen ze ook je dakkapel.  

Tussen de binnenschilders en buitenschilders zit niet alleen verschil in hun expertise, maar ook in hun prijzen. Gemiddeld rekent een binnenschilder uit Venlo €35 per uur. Voor een buitenschilder is een tarief van rond de €40 per uur, gemiddeld genomen gewoon. 

Let op: deze tarieven omsluiten alleen het uurtarief. Het is dus exclusief de kosten voor materiaal en de reiskosten. 

Waarom is een buitenschilder iets prijziger? Dit komt doordat een buitenschilder meer materiaal nodig heeft, zoals een stellage dat opgebouwd moet worden.

Buitenschilder

Prijsopbouw schilderwerk Venlo

De prijs van een schilder uit Venlo is als volgt opgebouwd:

Prijsopbouw schijf

Goedkope schilder Venlo: Bespaartips

Gemiddeld rekent een goedkope schilder uit Venlo een tarief van tussen de €30 en €35 per uur. Een iets prijzigere schilder, rekent gemiddeld een tarief van tussen de €35 en €40 per uur. 

Schakel je een schildersbedrijf of een ZZP’er, dan is het niet per se zo dat je de hoofdprijs hoeft te betalen. Je hebt namelijk goedkopere en prijzige schilders. Een kanttekening bij een goedkope schilder is dat hoewel de schilder een lager tarief hanteert, het niet automatisch betekent dat het uiteindelijk goedkoper uitvalt. 

De schilder is waarschijnlijk minder ervaren, waardoor fouten makkelijker gemaakt worden. Deze fouten herstellen kost tijd, waardoor de uiteindelijke kosten alsnog hoger uitvallen. 

De kosten voor het schilderwerk bestaan uit een aantal zaken: arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. De arbeidskosten staan niet voor niets vooraan, deze hebben zijn het meest bepalend voor de prijs. 

Voor wie het niet mogelijk is om de hoofdprijs voor het schilderwerk te betalen geven wij graag een paar bespaartips:   

Tip 1: Een gratis tip: vergelijk offertes! Zo vind je gemakkelijk een relatief goedkope schilder uit Venlo. 

Tip 2: Doe het voorbereidende werk zelf. Hiermee bedoelen we het afplakken van de ruimte en het dichten van gaten. Hierbij is het belangrijk dat je dit éérst met de vakman bespreekt. Op deze manier weet je zeker dat je het op de juiste manier doet en voorkom je dat er onverhoopt kosten in rekening gebracht moeten worden voor het voorbereidende werk. 

Tip 3: Schakel een winterschilder uit Venlo in. Een winterschilder schildert je schilderwerk in de winter. Dit heeft een groot voordeel, want veel schilders hebben vaak in de wintermaanden minder afspraken, waardoor ze een korting geven in die maanden. 

Wees je er alleen wel van bewust dat de winterschilder alleen het binnenschilderwerk kan uitvoeren. Dit komt doordat in de winter de verf buiten niet goed droogt. De verf kan zelfs bevriezen. Het eindresultaat komt dat niet ten goede.

Schilderwerken muren binnen

Schildersbedrijf rondom Venlo inschakelen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn door de bombardementen veel historische gebouwen uit de Venlose binnenstad verdwenen. Een voorbeeld hiervan zijn de middeleeuwse woningen in de buurt van de Maasbrug (Kwartelenmarkt). 

Maar niet overal was dit gelukkig het geval. Rondom het historische assenkruis, de Steenstraat-Gasthuisstraat-Parade en de Lomstraat-Vleesstraat, bleef een groot deel van het Middeleeuwse Venlo intakt. De Gasthuisstraat is bijna nog helemaal uit de vijftiende en zestiende eeuw. Ook ligt hier het oudste bekende huis van Venlo uit 1344. 

Na de Tweede Wereldoor Oorlog zijn delen herbouwd. Er zijn dus nog hele oude woningen te vinden in Venlo en iets nieuwere woningen. Beide hebben een andere aanpak nodig bij het onderhouden van het schilderwerk. Een speciale aanpak die echte vakspecialisten tot in de puntjes beheersen.  

Zoek je een schildersbedrijf uit Venlo? Bij Casius zit je goed. De schilders bij Casius hebben de ervaring om elk soort huis kwalitatief te schilderen. Een jongere of oudere woning, bij beide type woningen verven ze jouw deuren, schilderen jouw kozijnen en muren of spuiten je muren met latex. Dat met gemak. Zo is jouw huis weer heel wat jaren optimaal beschermd tegen de verschillende weersinvloeden.

Schilder gezocht in Venlo?

Offerte schilder Venlo

Recente aanvragen uit Venlo

maandag 14 maart 2022

2 kozijnen en 2 nieuwe binnen deuren schilderen

Ik zoek een schilder die voor mij 2 nieuwe kozijnen en 2 nieuwe binnendeuren kan schilderen.


Behang- en schilderwerk Grubbenvorst
zondag 13 februari 2022

Verschillende schilder klussen

De badkamer, trap naar zolder, tuinderijen, voordeur kozijn woonkamer. tussen 10 m2 en 50 m2.


Behang- en schilderwerk Horst
woensdag 12 januari 2022

2 trappen schilderen

Ik wil graag 2 trappen laten schilderen. Wij hebben een gesloten eikenhouten trap naar de eerste verdieping en een open eikenhouten trap naar de tweede verdieping. Van beide trappen is de blanke lak op de randen van de traptreden door gesleten. De trappen zijn in 2006 geplaatst daarna is er geen onderhoud meer aan gepleegd.


Behang- en schilderwerk Egchel
zondag 26 december 2021

Buitenschilderwerk 70m2

Ik wil graag mijn MBI betonsteen gevels laten verven. Oppervlakte ongeveer 70m2 Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Behang- en schilderwerk Venlo
zaterdag 11 december 2021

Binnenschilderwerk

Aantal treden:: 13 (één trap) Soort trap:: Dicht Model trap:: Rechte trap Huidige trapbekleding:: Laminaat / CPL / HPL Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Behang- en schilderwerk Venlo
maandag 04 oktober 2021

Buitengevels schilderen ~125m2

Ik zoek een vakman voor het schoonmaken en het Schilderen van de buitengevels, het gaat om ongeveer 125m2. De gevels zijn makkelijk bereikbaar.


Behang- en schilderwerk Meijel

Schilderen in regio Venlo

Andere klussen in Venlo

Offertes aanvragen