Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Schilder Zwolle

Schildersbedrijf Zwolle gezocht

Ben je op zoek naar een schildersbedrijf uit Zwolle? Op deze pagina vind je nuttige informatie, gemiddelde prijzen en vraag je eenvoudig tot drie gratis offertes aan.

Offerte schilder Zwolle

Goede schilder Zwolle

Een goede schilder uit Zwolle is veel waard. Zo weet je dat na het afronden van de schilderklus het werk goed gedaan is en het mee kan voor een aantal jaar. Maar hoe weet je of een schilder goed is of niet? 

Een uitgangspunt is om te kijken of de schilder aangesloten is bij een branchevereniging, of dat hij een keurmerk heeft. Bij Casius vinden wij het belangrijk dat de kwaliteit van de schilder goed is, daarom werken wij alleen met erkende vakmannen. 

Moet de prijs dan torenhoog zijn om goed schilderwerk in Zwolle te hebben? Niet per se. Toch raden we wel aan om niet voor de eerste de beste goedkope schilder te kiezen. 

Een goedkope schilder kan op het eerste oog goedkoop lijken, maar wanneer het buitenschilderwerk bijvoorbeeld niet goed gedaan wordt, dan moet je eerder het schilderwerk opnieuw laten doen. 

Bij een erkende kwaliteitsschilder weet je dat je een aantal jaar vooruit kan met het schilderwerk. Onderaan de eindstreep ben je in de meeste gevallen dan toch goedkoper uit.  

Erkende schilder Zwolle

Om de kwaliteit te waarborgen werken we bij Casius met een keurmerk: Erkend Vakwerk. Zo weet je dat je een kwaliteits binnenschilder hebt voor bijvoorbeeld het schilderen van je badkamer of het schilderen van je deuren. Elke schilder waarmee wij jou in contact brengen voldoet zo aan de eisen van Erkend Vakwerk.  

Waar beoordelen we de schilder op bij toelating? 

Vakbekwaamheid & ervaring;
Klanttevredenheid;
Financiële gezondheid.

Verder werken we ook met klantbeoordelingen. Wanneer wij jou in contact brengen met een aantal schilders, ontvang je meteen een overzicht van de meest recente beoordelingen van deze schilders. Op deze manier kan je met een gerust gevoel een goed doordachte keuze maken.

Goedkope schilder Zwolle

Wat kost een goedkope schilder in Zwolle? Een eenduidig antwoord is daar niet direct op te geven. Schilders werken namelijk met verschillende prijssystemen en de prijs is afhankelijk van de schilder zijn ervaring en het materiaal dat hij gebruikt. Om toch een beeld te schetsen splitsen we hieronder de drie verschillende prijssoorten op en geven we de gemiddelde prijs. 

Prijssoort 1: Een uurtarief 

Veel schilders in Zwolle werken met een uurtarief. Gemiddeld vraagt een schilder een prijs tussen de €30 en €45. Afhankelijk van de ervaring van de schilder, materiaalsoort en verfsoort kan de uurprijs hoger of lager uitvallen. Daarnaast kan de prijs verschillen bij een binnenschilder en een buitenschilder. Een binnenschilder is in de meeste gevallen goedkoper dan een buitenschilder. 

Een binnenschilder schildert bijvoorbeeld je trap en schildert het plafond.
De buitenschilder is vaak duurder doordat hij te maken heeft met weersinvloeden, zoals de hitte van de zon of regen. Een buitenschilder focust zich op het buitenwerk. Zo schildert hij de gevel of de buitenkozijnen

Werkt de schilder met een uurtarief dan is het verstandig om goede afspraken te maken zodat de prijs niet te hoog oploopt. 

Prijssoort 2: Een richtprijs

Sommige schilders werken ook met een richtprijs. Dit zie je voornamelijk op een offerte terug. Het is hierdoor verstandig om meerdere schilders langs te laten komen om zo een duidelijkere indicatie te krijgen van de kosten. In de meeste gevallen is de richtprijs namelijk lager dan de echte kosten. 

Prijssoort 3: Een vaste prijs vooraf

Voor jou als klant is een vaste prijs het fijnst. Vooraf weet je dan precies wat het kost en hoef je je geen zorgen te maken dat de schilder in Zwolle meer rekent aan het einde.

Kostenoverzicht schilder Zwolle

Soort schilderwerk Prijs Beschrijving
Deur schilderen €100 Deur en deurpost
Trap schilderen €450
Dakkapel schilderen €550 Gehele dakkapel inclusief kozijnen
Muren sauzen (35 m²) €850 Inclusief materiaal
Plafond schilderen (30 m²) €650 Inclusief materiaal
Kozijnen schilderen (10 m²) €500 Inclusief verf en lak

Schildersbedrijf Zwolle inschakelen

Ga je verhuizen naar een woning in de binnenstad van Zwolle, Berkum, Assendorp of Dieze-West? Gefeliciteerd! Waarschijnlijk wil je dan je woning van een nieuw likje verf voorzien. Misschien moeten de muren met latex gespoten worden. 

Wist je dat elk soort type woning een andere behandeling nodig heeft? Dit heeft te maken met het jaar waaruit de woning stamt en met welk materiaal je te maken hebt. 

In Zwolle vind je nog vele historische gebouwen. In deze stad vind je op de meest onverwachte plekken schitterende architectuur. Bijvoorbeeld de boerderij De Oude Mars achter de wijk Gerenbroek of het Openluchtbad. Niet heel ver terug de geschiedenis in, is de stad verrijkt met een modernere architectuur. 

Begin 1900 werden er veel nieuwe wijken gebouwd waar woningen afweken in grootte, maar ook in prijsklasse. In de Zeeheldenbuurt, in Wipstrik, in Pierik en in delen van Dieze kwamen veel woningen te staan voor mensen met een minder hoog budget. In een ander deel van Wipstrik en de Veerallee kwamen woningen die meer voor de middenklasse interessant waren. 

Omdat er veel oude architectonische gebouwen in Zwolle zijn, is het belangrijk dat de schilder hier ervaring mee heeft. De stijl van schilderen verschilt bij dit soort woningen dan bij die van een nieuwbouwwoning. Een schilder in Zwolle weet hoe hij elk soort type woning het best kan schilderen voor het beste eindresultaat.

Schilder gezocht in Zwolle?

Offerte schilder Zwolle

Recente aanvragen uit Zwolle

maandag 07 november 2022

Schilderwerk: 30m2 muur & 4 deuren

Ik zoek een schilder die voor mij wat muren en deuren kan schilderen. Het zijn 4 deuren en ongeveer 30m2 aan muur. Graag zou ik ook een offerte willen ontvangen om de muren te behangen.


Behang- en schilderwerk Zwolle
maandag 22 augustus 2022

3 kozijnen en 1 deur schilderen

Ik zoek een schilder voor het schilderen van de kozijnen en de ramen van de benedenverdieping. Dit gaat om 3 ramen en 1 deurtje. Deze aanvraag is ivm beschadiging door vandalisme.


Behang- en schilderwerk Zwolle
donderdag 07 juli 2022

Buitenschilderwerk: 5 kozijnen, 2 deuren en een patio

Ik zoek een schilder die alle kozijnen van mijn woning kan schilderen. Dit gaat om ongeveer 5 kozijnen en een patio. Wellicht ook de voordeur en een tussendeur meenemen.


Behang- en schilderwerk Zwolle
woensdag 23 maart 2022

Buitenschilderwerk: windveren, dakgoten en 4 kozijnen

Ik zoek een schilder voor wat werk buiten: - Nok met windveren en de dakgoten - 4 kozijnen


Behang- en schilderwerk Zwolle
woensdag 23 februari 2022

Plafond schilderen (~21m2)

Wij zoeken een vakman die voor ons een plafond kan schilderen. Het gaat om ongeveer 21m2.


Behang- en schilderwerk Zwolle
woensdag 24 november 2021

Gevel schilderen

Zoek een vakman voor wat buitenschilderwerk. Buitengevels woonboerderij, rondom, geen kozijnen deze worden vooraf vervangen. Gaat ongeveer om 120 m2.


Behang- en schilderwerk Heerde

Schilderen in regio Zwolle

Andere klussen in Zwolle

Offertes aanvragen