Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dakisolatie aanbrengen Den Haag

Dakisolatie aanbrengen - Den Haag

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Dakisolatie aanbrengen in Den Haag?

Merk je dat er veel warmte snel je huis uit verdwijnt? Het laten plaatsen van dakisolatie is de oplossing.

Door het laten isoleren van je dak behoud je namelijk veel warmte in je huis. Dat komt omdat warmte stijgt en via het dak het huis of pand verlaat. Zo kan er wel 30% van de warmte in je huis verloren gaan als het dak niet is geïsoleerd. Daarom is dakisolatie één van de meest rendabele investeringen van alle energiebesparende maatregelen. Voor het beste resultaat schakel je een erkende isolatiespecialist in.

Bij Casius vind je de gespecialiseerde en erkende vakman die je hiermee kan helpen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Dakisolatie kosten

Om je een idee te geven van wat ongeveer de kosten bedragen voor het isoleren van je dak, hebben wij een overzicht voor je gemaakt van de gemiddelde kosten van dakisolatie.

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Wat isoleren? Plaatsing van isolatie Prijs per m²
Hellend dak Via binnen €20 - €50
Hellend dak Via buiten €40 - €60
Plat dak Via binnen €30 - €40
Plat dak Via buiten €70 - €115
Zoldervloer PUR op massieve zoldervloer €25 - €35

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe wordt een dak geïsoleerd?

Schuin dak isolatie

Een schuin dak isoleren kan vanuit binnen of van buitenaf. Van binnenuit isolatie aanbrengen wordt met de 'koud dak'-methode gedaan en van buitenaf isoleren met de 'warm dak'-methode. Isoleren kan onder andere gedaan worden met de volgende soorten materialen: PIR dakisolatieplaten, XPS isolatie, EPS isolatie, glaswol isolatie of rockwol isolatie. 

Als een schuin dak van binnenuit wordt geïsoleerd wordt het isolatiemateriaal aangebracht tussen de keper- of spantenstructuur van je dak. Dit zijn houten balken die de dakconstructie ondersteunen. Als isolatiemateriaal wordt er vaak gekozen voor glaswol. Dit komt doordat het materiaal makkelijk op maat gesneden kan worden. Dan past het isolatiemateriaal precies tussen de kepers. 
Het kan nodig zijn om een extra houten raamwerk te plaatsen. Dit om het isolatiemateriaal op zijn plek te houden en om de afwerkingslaag te kunnen bevestigen.  

Een schuin dak wordt meestal via de binnenzijde geïsoleerd. Maar isolatie aan de buitenzijde aanbrengen is ook een goede optie. Het isolatiemateriaal wordt dan op de kepers gelegd, dus aan de bovenzijde van de draagconstructie. Een van buiten geïsoleerd dak noemen we ook wel 'sarkingdak'.

Dit is een moderne manier van werken en heeft een aantal voordelen tegenover het van binnenuit isoleren:

  • De dakconstructie is beter beschermd tegen vocht en weersinvloeden (vorst, uitzetten en krimpen), doordat het isolatiemateriaal op het schuine dak ligt;
  • Het isoleren aan de buitenkant van je schuine dak kan sneller gerealiseerd worden;
  • De binnenzijde van je dak blijft onaangetast, zodat je er binnen niets van ziet en merkt;
  • Er is binnen geen ruimteverlies.


Een sarkingdak heeft ook een aantal nadelen: 

  • Voor het plaatsen van dakisolatie bij een schuin dak via de buitenzijde, is er speciale expertise nodig. Een goede luchtdichtheid realiseren kan soms lastig zijn en vergt de juiste kennis en ervaring;
  • Meestal worden dakisolatieplaten gebruikt. Dit materiaal is minder geluidswerend dan de standaard isolatiematerialen, zoals rotswol en glaswol.

Plat dak isolatie

Om een plat dak te isoleren kan er, net als bij een schuin dak, isolatiemateriaal aan de binnen- of buitenzijde van de dakconstructie worden geplaatst. Ook hier heet het van binnenuit isoleren de 'koud dak'-methode en van buitenaf isoleren de 'warm dak'-methode.  

Wanneer je platte dak aan de binnenzijde geïsoleerd wordt, plaatst de isolatiespecialist het isolatiemateriaal tussen de balken. Het isolatiemateriaal komt dan onder de dakconstructie en de dakbedekking te liggen. Ook hier kan een houten raster worden aangebracht om de isolatie- en afwerkingslaag op hun plek te houden. 

Als de dakisolatie van je platte dak aan de buitenzijde wordt geplaatst, wordt dit langs de buitenzijde van de draagconstructie van het dak aangebracht. Het constructiemateriaal dat gebruikt wordt, wordt dan ingepakt door het isolatiemateriaal.

Als de dakisolatie geplaatst is, wordt er bovenop de aangebrachte isolatielaag een nieuwe laag dakbedekking (bitumen of EPDM) aangebracht.

Zolder isoleren

Niet alleen het dak kan geïsoleerd worden, maar ook de zoldervloer. Wanneer je de zoldervloer laat isoleren, hoeft de zolder niet meer apart verwarmd te worden en blijft de warmte beter in de rest van het huis. Dat bespaart ongetwijfeld stookkosten.

Soorten isolatie

Er zijn meerdere soorten isolatiemateriaal die gebruikt kunnen worden voor het isoleren van je dak. Hieronder bespreken we er een paar.

PIR dakisolatieplaten

PIR isolatie is een isolatiemateriaal van kunststof. Het was een tijdje minder populair, maar er is een verbeterde versie van dit isolatiemateriaal dat beter isoleert dan PUR en XPS isolatie. PIR is dus weer helemaal terug en dat is ook niet zo gek: het is een van de best isolerende materialen voor je dak die je momenteel kan kopen. 

PIR is een isolatiemateriaal dat in plaatvorm te krijgen is. De platen zijn vrij hard en hebben een hoge dichtheid. Doordat ze een hoge dichtheid hebben, is het mogelijk om ze toe te passen als vloerisolatie, voor platte daken en zelfs hellende daken. Ook kan PIR verwerkt worden als spouw, of op de (buiten)muren geplaatst worden. 

Wil je een plat dak of hellend dak isoleren en heb je een maximum aan ruimte en warmte winst? Dan is PIR-dakisolatie echt iets voor jou. PIR platen zijn makkelijk te plaatsen, hebben een goede isolatiewaarde en maken een dampscherm bij appartementen vaak overbodig. 

EPS isolatie

EPS isolatie is een soort hardschuim. Het wordt gebruikt om schuine daken of de vloeren van woningen te isoleren. Wordt EPS gebruikt als spouwmuurisolatie? Dan wordt het in kleine piepschuimbolletjes in de spouwmuur geblazen. 

Wil je een goedkoop dakisolatiemateriaal dat ook nog eens schoon en milieuvriendelijk is? Dan is EPS isolatie iets voor jou. Maar dat zijn niet de enige voordelen: EPS isolatie is een makkelijk aan te brengen isolatiemateriaal dat een goede isolatiewaarde heeft en ook nog eens geluidswerend is. Daarbij is het dampopen en heeft het een stootvaste toplaag en een mooie afwerking. Ook zorgt EPS dakisolatie voor een goede luchtafdichting. 

Glaswol isolatie

Glaswol isolatie wordt voornamelijk gebruikt als thermische- en akoestische isolatie in huis. Het meest wordt het gebruikt bij het isoleren van hellende daken, onder houten vloeren en in de binnenmuren. Het is niet aan te raden glaswol isolatie buiten te gebruiken, omdat het zijn isolatiewaarde snel verliest als het met vocht in contact komt. 

Glaswol isolatie is heel makkelijk te plaatsen en te verwerken. Daarbij is het een brandveilig materiaal. Ook is het geschikt om oneffen oppervlakten te sluiten en is het materiaal recyclebaar. Daarbij is de prijs/kwaliteitsverhouding zeer goed.  
Nadeel is dat het materiaal irriterend is voor je ogen en huid. Daarom raden wij aan om bij het plaatsen van het isolatiemateriaal handschoenen, mondmasker en veiligheidsbril te dragen. Of schakel een specialist in. 

Rockwol isolatie

Rockwol isolatie wordt ook wel steenwol genoemd en is goed als thermische- en geluidsisolatie. Het wordt veel gebruikt om vloeren, daken en wanden te isoleren. 
Grote voordelen van rockwol isolatie zijn dat het materiaal brandwerend is, dampopen, budgetvriendelijk en daarnaast heeft een lange levensduur: rockwol kan wel 75 jaar mee gaan, zonder zijn goede isolatiewaarde te verliezen. 

Nadelen zijn dat het materiaal dikker is dan bijvoorbeeld kunststof isolatie. Daarbij is het materiaal irriterend voor je huid en ogen. Daarom raden wij aan om bij het plaatsen van het isolatiemateriaal handschoenen, mondmasker en veiligheidsbril te dragen. Of schakel een specialist in.

Offertes dakisolatie aanbrengen in Den Haag vergelijken

Recente opdrachten in Den Haag

maandag 27 februari 2023

Advies en uitvoering dak- en buitenmuur isolatie

Advies gewenst over isolatie mogelijkheden, advies over vocht/ventilatieproblemen, isolatie van buiten plat dak en isolatie buitenmuur aan de achterkant (patio). Het dak is ongeveer 40 m2 de muren zijn ongeveer 90 m2.


Isolatie Den Haag
maandag 26 december 2022

Binnenmuur + plat dak isoleren (~75m2 + ~45m2)

Ik wil graag een binnenmuur isoleren en deze heeft een oppervlakte van +- 75m2. PIR + Fermacell platen lijken op dit moment de juiste keuze, graag hoor ik meer advies en informatie van de vakman. Ook moet het platte dak geïsoleerd worden via de 'omgekeerd dak' methode. Dit betreft een oppervlakte van +- 45m2. Er ligt momenteel een dakterras van vlonderplanken. Ik zoek een vakman die langs kan komen om een offerte op te stellen.


Isolatie Den Haag
maandag 19 december 2022

Dak isoleren ~ 40m²

Huis gebouwd in 1925 met plat dak van ca 40m2 dient geïsoleerd te worden. Graag wat advies en info.


Isolatie Den Haag
vrijdag 11 november 2022

Dak isolatie (12m2)

Ik heb een schuin dak dat ik graag wil laten isoleren. Het dak is 12 m2 en ik wil het graag thermisch laten isoleren.


Isolatie Hoek van Holland
dinsdag 01 november 2022

Plat dak + 3 muren isoleren

Zoek een vakman die ons platte dak van de woning en 3 muren kan isoleren. Qua mogelijkheden en aantal m2 wil ik met de specialist bekijken.


Isolatie Den Haag
dinsdag 11 oktober 2022

Woning isoleren

Ik ben op zoek naar een isolatiespecialist voor het isoleren van mijn woning. - Tochtstrook plaatsen bij alle ramen / deuren - Brievenbus dicht zetten / sterke veer - Folie achter radiatoren - Vloer isolatie, vanuit kruipruimte (~50m2) - Folie onder dakpannen (~100m2) - Isolerende platen op het platte dak (~20m) - Achter de schotten / gipsplaten binnenkant dak checken of er isolatie achter zit en zo nodig aanbrengen


Isolatie Den Haag

Dakisolatie aanbrengen in regio Den Haag

Andere klussen in Den Haag

Offertes aanvragen