Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Dakisolatie aanbrengen Delft

Dakisolatie aanbrengen - Delft

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Dakisolatie aanbrengen in Delft?

Merk je dat er veel warmte snel je huis uit verdwijnt? Het laten plaatsen van dakisolatie is de oplossing.

Door het laten isoleren van je dak behoud je namelijk veel warmte in je huis. Dat komt omdat warmte stijgt en via het dak het huis of pand verlaat. Zo kan er wel 30% van de warmte in je huis verloren gaan als het dak niet is geïsoleerd. Daarom is dakisolatie één van de meest rendabele investeringen van alle energiebesparende maatregelen. Voor het beste resultaat schakel je een erkende isolatiespecialist in.

Bij Casius vind je de gespecialiseerde en erkende vakman die je hiermee kan helpen. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Dakisolatie kosten

Om je een idee te geven van wat ongeveer de kosten bedragen voor het isoleren van je dak, hebben wij een overzicht voor je gemaakt van de gemiddelde kosten van dakisolatie.

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Wat isoleren? Plaatsing van isolatie Prijs per m²
Hellend dak Via binnen €20 - €50
Hellend dak Via buiten €40 - €60
Plat dak Via binnen €30 - €40
Plat dak Via buiten €70 - €115
Zoldervloer PUR op massieve zoldervloer €25 - €35

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe wordt een dak geïsoleerd?

Schuin dak isolatie

Een schuin dak isoleren kan vanuit binnen of van buitenaf. Van binnenuit isolatie aanbrengen wordt met de 'koud dak'-methode gedaan en van buitenaf isoleren met de 'warm dak'-methode. Isoleren kan onder andere gedaan worden met de volgende soorten materialen: PIR dakisolatieplaten, XPS isolatie, EPS isolatie, glaswol isolatie of rockwol isolatie. 

Als een schuin dak van binnenuit wordt geïsoleerd wordt het isolatiemateriaal aangebracht tussen de keper- of spantenstructuur van je dak. Dit zijn houten balken die de dakconstructie ondersteunen. Als isolatiemateriaal wordt er vaak gekozen voor glaswol. Dit komt doordat het materiaal makkelijk op maat gesneden kan worden. Dan past het isolatiemateriaal precies tussen de kepers. 
Het kan nodig zijn om een extra houten raamwerk te plaatsen. Dit om het isolatiemateriaal op zijn plek te houden en om de afwerkingslaag te kunnen bevestigen.  

Een schuin dak wordt meestal via de binnenzijde geïsoleerd. Maar isolatie aan de buitenzijde aanbrengen is ook een goede optie. Het isolatiemateriaal wordt dan op de kepers gelegd, dus aan de bovenzijde van de draagconstructie. Een van buiten geïsoleerd dak noemen we ook wel 'sarkingdak'.

Dit is een moderne manier van werken en heeft een aantal voordelen tegenover het van binnenuit isoleren:

  • De dakconstructie is beter beschermd tegen vocht en weersinvloeden (vorst, uitzetten en krimpen), doordat het isolatiemateriaal op het schuine dak ligt;
  • Het isoleren aan de buitenkant van je schuine dak kan sneller gerealiseerd worden;
  • De binnenzijde van je dak blijft onaangetast, zodat je er binnen niets van ziet en merkt;
  • Er is binnen geen ruimteverlies.


Een sarkingdak heeft ook een aantal nadelen: 

  • Voor het plaatsen van dakisolatie bij een schuin dak via de buitenzijde, is er speciale expertise nodig. Een goede luchtdichtheid realiseren kan soms lastig zijn en vergt de juiste kennis en ervaring;
  • Meestal worden dakisolatieplaten gebruikt. Dit materiaal is minder geluidswerend dan de standaard isolatiematerialen, zoals rotswol en glaswol.

Plat dak isolatie

Om een plat dak te isoleren kan er, net als bij een schuin dak, isolatiemateriaal aan de binnen- of buitenzijde van de dakconstructie worden geplaatst. Ook hier heet het van binnenuit isoleren de 'koud dak'-methode en van buitenaf isoleren de 'warm dak'-methode.  

Wanneer je platte dak aan de binnenzijde geïsoleerd wordt, plaatst de isolatiespecialist het isolatiemateriaal tussen de balken. Het isolatiemateriaal komt dan onder de dakconstructie en de dakbedekking te liggen. Ook hier kan een houten raster worden aangebracht om de isolatie- en afwerkingslaag op hun plek te houden. 

Als de dakisolatie van je platte dak aan de buitenzijde wordt geplaatst, wordt dit langs de buitenzijde van de draagconstructie van het dak aangebracht. Het constructiemateriaal dat gebruikt wordt, wordt dan ingepakt door het isolatiemateriaal.

Als de dakisolatie geplaatst is, wordt er bovenop de aangebrachte isolatielaag een nieuwe laag dakbedekking (bitumen of EPDM) aangebracht.

Zolder isoleren

Niet alleen het dak kan geïsoleerd worden, maar ook de zoldervloer. Wanneer je de zoldervloer laat isoleren, hoeft de zolder niet meer apart verwarmd te worden en blijft de warmte beter in de rest van het huis. Dat bespaart ongetwijfeld stookkosten.

Soorten isolatie

Er zijn meerdere soorten isolatiemateriaal die gebruikt kunnen worden voor het isoleren van je dak. Hieronder bespreken we er een paar.

PIR dakisolatieplaten

PIR isolatie is een isolatiemateriaal van kunststof. Het was een tijdje minder populair, maar er is een verbeterde versie van dit isolatiemateriaal dat beter isoleert dan PUR en XPS isolatie. PIR is dus weer helemaal terug en dat is ook niet zo gek: het is een van de best isolerende materialen voor je dak die je momenteel kan kopen. 

PIR is een isolatiemateriaal dat in plaatvorm te krijgen is. De platen zijn vrij hard en hebben een hoge dichtheid. Doordat ze een hoge dichtheid hebben, is het mogelijk om ze toe te passen als vloerisolatie, voor platte daken en zelfs hellende daken. Ook kan PIR verwerkt worden als spouw, of op de (buiten)muren geplaatst worden. 

Wil je een plat dak of hellend dak isoleren en heb je een maximum aan ruimte en warmte winst? Dan is PIR-dakisolatie echt iets voor jou. PIR platen zijn makkelijk te plaatsen, hebben een goede isolatiewaarde en maken een dampscherm bij appartementen vaak overbodig. 

EPS isolatie

EPS isolatie is een soort hardschuim. Het wordt gebruikt om schuine daken of de vloeren van woningen te isoleren. Wordt EPS gebruikt als spouwmuurisolatie? Dan wordt het in kleine piepschuimbolletjes in de spouwmuur geblazen. 

Wil je een goedkoop dakisolatiemateriaal dat ook nog eens schoon en milieuvriendelijk is? Dan is EPS isolatie iets voor jou. Maar dat zijn niet de enige voordelen: EPS isolatie is een makkelijk aan te brengen isolatiemateriaal dat een goede isolatiewaarde heeft en ook nog eens geluidswerend is. Daarbij is het dampopen en heeft het een stootvaste toplaag en een mooie afwerking. Ook zorgt EPS dakisolatie voor een goede luchtafdichting. 

Glaswol isolatie

Glaswol isolatie wordt voornamelijk gebruikt als thermische- en akoestische isolatie in huis. Het meest wordt het gebruikt bij het isoleren van hellende daken, onder houten vloeren en in de binnenmuren. Het is niet aan te raden glaswol isolatie buiten te gebruiken, omdat het zijn isolatiewaarde snel verliest als het met vocht in contact komt. 

Glaswol isolatie is heel makkelijk te plaatsen en te verwerken. Daarbij is het een brandveilig materiaal. Ook is het geschikt om oneffen oppervlakten te sluiten en is het materiaal recyclebaar. Daarbij is de prijs/kwaliteitsverhouding zeer goed.  
Nadeel is dat het materiaal irriterend is voor je ogen en huid. Daarom raden wij aan om bij het plaatsen van het isolatiemateriaal handschoenen, mondmasker en veiligheidsbril te dragen. Of schakel een specialist in. 

Rockwol isolatie

Rockwol isolatie wordt ook wel steenwol genoemd en is goed als thermische- en geluidsisolatie. Het wordt veel gebruikt om vloeren, daken en wanden te isoleren. 
Grote voordelen van rockwol isolatie zijn dat het materiaal brandwerend is, dampopen, budgetvriendelijk en daarnaast heeft een lange levensduur: rockwol kan wel 75 jaar mee gaan, zonder zijn goede isolatiewaarde te verliezen. 

Nadelen zijn dat het materiaal dikker is dan bijvoorbeeld kunststof isolatie. Daarbij is het materiaal irriterend voor je huid en ogen. Daarom raden wij aan om bij het plaatsen van het isolatiemateriaal handschoenen, mondmasker en veiligheidsbril te dragen. Of schakel een specialist in.

Offertes dakisolatie aanbrengen in Delft vergelijken

Recente opdrachten in Delft

vrijdag 28 oktober 2022

Dak isoleren 5.41mx7.65m

Ik wil graag mijn platte dak laten laten isoleren. Het gaat om 5.41mx7.65m. De bedekking is nu hout met bitumen.


Isolatie Delfgauw
zondag 23 oktober 2022

Uitbouw opnieuw isoleren

Ik woon in een rijtjeshuis (bouwjaar 1996). In 2006 heb ik een uitbouw laten plaatsen en vermoed dat de isolatie destijds niet zo goed is gedaan. De temperatuur in huis zakt vrij snel als het buiten afkoelt (of opwarmt). Ik vermoed dat het dak van de uitbouw een zwakke plek is voor wat betreft de isolatie. Graag hoor ik van u wat de mogelijkheden zijn om dit tegen te gaan. Afwerking 2,5 bij 5.


Isolatie Delft
dinsdag 02 augustus 2022

Spouwmuren en dak tussenwoning isoleren

Ik ben van plan om mijn spouwmuren en dak te laten isoleren. Het isoleren van het dak kan zowel vanuit buiten als binnen. Het betreft een tussenwoning. Huidige energielabel niet bekend.


Isolatie Delft
maandag 20 juni 2022

Kruipruimte, buitengevel en plat dak isoleren (40m2 + 65m2 + 50m2)

Ik zoek een vakman die voor mij wat isolatiewerken kan verrichten: 1. Kruipruimte isoleren ca. 40m2 vloeroppervlakte. Houten vloer, bereikbaar, hoogte bodem - vloer ca 40cm. 2. Buitenwand/zijwand isoleren over twee verdiepingen (het betreft een hoekwoning zonder ramen in zijgevel). Bij voorkeur aan binnenzijde ivm vergunningtraject. oppervlakte wand ca. 65m2. 3. Plat dak isoleren, ca. 50m2. bij voorkeur aan buitenzijde.


Isolatie Delft
maandag 13 juni 2022

Isolatiewerken (~200m2)

Mijn aanvraag betreft een grachten pandje. Dat bestaat uit: 1. winkel 55m2 2. serre (in de maak)22m2 3. dakterras 40m2 Graag een offerte voor: Isolatie dak (40m2) Isolatie zolderdak (100m2) Isolatie tussenvloer/plafond (60m2)


Isolatie Delft
dinsdag 29 januari 2019

Pannendak isoleren

Ik wil mijn dak laten isoleren. Het gaat om een hellend dak van 40 graden. Het huis zelf is 8 bij 5,5 meter. Ik heb een pannendak.


Isolatie Delft

Dakisolatie aanbrengen in regio Delft

Andere klussen in Delft

Offertes aanvragen