Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Gevel Impregneren Apeldoorn

Gevel impregneren - Apeldoorn

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Gevel impregneren in Apeldoorn?

Heb je last van doorslaand vocht in je woning of een verontreinigde gevel? Wil je de levensduur van je gevel verlengen? Dan kan het helpen om je gevel te impregneren. Als je de gevel impregneert spuit je een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur. De muur impregneren beschermt je gevel onder anderen tegen vorst, zure regen of schimmel.
Daarnaast heeft impregneren ook een positieve invloed op de isolatiewaarde van je gevel, want er gaat minder warmte verloren.

De vakmannen via Casius staan dan ook voor je klaar om je te helpen bij kleine of grote klussen. Zo word je niet alleen geholpen met het impregneren, ze kunnen je ook helpen bij het eerst reinigen van je buitengevel of het renoveren van je gevel. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de gevelspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost gevelimpregnatie?

Een gevel die al is aangetast moet eerst gereinigd worden. Alleen dan krijg je het optimale effect met impregneren. Als dit het geval is kan je rekening houden met €6 tot €15 per m². Heb je een nieuwbouwwoning? Dan zal reinigen niet nodig zijn. De onderstaande prijzen geven je een beeld van wat het ongeveer kost om je gevel te laten impregneren. De prijzen zijn berekend op basis van een gevel met een oppervlakte van 100 m².

Let op:de gevelspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Impregneren €950
Reinigen en impregneren €1.950
Voegen, reinigen en impregneren €3.450

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Afhankelijk van wat er moet gebeuren en de wensen die je hebt, kost het meer of minder. Hieronder hebben we de belangrijkste mogelijkheden op een rijtje gezet. 

Reiniging uitvoeren

Voordat de gevel geïmpregneerd wordt, beoordeelt de vakman of de gevel gereinigd moet worden. Zaken als mos en graffiti zorgen ervoor dat het impregneermiddel niet volledig kan doordringen in de gevel. Je zult je gevel dan eerst moeten laten reinigen, maar reken wel met extra kosten. Met de vakman kun je bespreken of reinigen van de gevel nodig is of niet.

Vervangen van voegwerk

Het herstellen van het voegwerk van de gevel is nodig wanneer er scheuren of barsten zijn ontstaan. Als je dit niet doet, dan kan je vochtoverlast krijgen en dat geeft nog meer schade aan je gevel. Zeker vorst kan voor schade aan je gevel zorgen.

In veel gevallen kan je plaatselijk de voegen vervangen en herstellen. De oude voegen worden er zo diep mogelijk uitgeslepen of uitgehakt, zonder het metselwerk te beschadigen. Daarna wordt de gevel gereinigd om alle achtergebleven resten stof, vuil en voegresten te verwijderen. Vervolgens wordt het aangesmeerd met voegmortel.

Je hebt verschillende voegtechnieken waarmee je ongeveer 12 soorten voegen kunt creëren. Er zijn bijvoorbeeld verdiepte voegen, platte voegen, uitspringende voegen, gekamd of vol. De platte dichtgestreken voeg, is de meest voorkomende techniek en het makkelijkst aan te brengen. 

Het type ondergrond

De manier waarop je gevel gereinigd kan worden, heeft te maken met de gevelbekleding of wel de ondergrond die er is, maar ook met de ernst van de vervuiling. Zandstralen bijvoorbeeld, is een zeer efficiënte reinigingsmethode, maar het kan niet zomaar bij elke gevelbekleding worden toegepast.

Er zijn verschillende methodes die toegepast kunnen worden per gevel en per soort aanslag dat verwijdert moet worden. Heb je lichte vervuiling? Dan is stoom reinigen waarschijnlijk genoeg. Gaat het om zwaardere vervuiling (bijvoorbeeld graffiti of roetaanslag) dan kan je eerdere voor zandstralen kiezen.

Als je het meeste uit de gevelreiniging wilt halen en zelf niet weet waar te beginnen, is het aan te raden om je gevelreiniging uit te besteden aan een gespecialiseerde vakman. Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes gevel impregneren in Apeldoorn vergelijken

Recente opdrachten in Apeldoorn

vrijdag 17 maart 2023

Muren reinigen en impregneren

Muren buitenkant woning reinigen en impregneren medio juni 2023


Gevel- en metselwerk Wenum Wiesel
maandag 12 februari 2018

Schoorsteenreparatie en -onderhoud

1 schoorsteen lekt. De bovenzijde van beide schoorstenen repareren/bijsmeren. Het uitslijpen van de bestaande voegen, reinigen, opnieuw voegen en impregneren van de schoorstenen alsmede het loodwerk vervangen/repareren.


Gevel- en metselwerk Epe
vrijdag 19 mei 2017

Schoorsteen afbikken, impregneren en opnieuw stukadoren

Op de achterzijde van mijn vrijstaande pand staat een schoorsteen op het dak die wat onderhoud nodig heeft. We laten de stuclaag op de buitenzijde graag afbikken, de schoorsteen impregneren en er daarna een nieuwe stuclaag op aanbrengen. Ook wil ik het schoorsteenkanaal dan gelijk even laten controleren. Er staat momenteel een steiger bij, dus de vakman kan even een kijkje nemen om te zien hoe de schoorsteen erbij staat. Ik ontvang graag uw plan van aanpak en offerte.


Gevel- en metselwerk Apeldoorn
woensdag 17 mei 2017

Oude gevelvoegen opnieuw voegen

Gaarne prijsinformatie betreffend het renoveren van twee muren van een hoekwoning. Deze muren zijn ongeveer 45 en 30 vierkante meter groot. De voegen uitslijpen en vervolgens opnieuw voegen. Tevens graag een prijsopgaaf om het vervolgens te impregneren.


Gevel- en metselwerk Apeldoorn
donderdag 18 augustus 2016

Volledige renovatie van een schoorsteen

Ik wil de volgende werkzaamheden laten uitvoeren: * bovenplaat op de schoorsteen monteren, aanbrengen van een nieuwe bovenlaag; * plaatsen van een nieuwe schoorsteen stookkap; * impregneren van de gehele schoorsteen; * herstellen van de voegen van de schoorsteen; * het vegen van 2 schoorstenen (1 op huis, 1 op overkapping in tuin); * bij gevel/balkon slaapkamer plaatsen van loodflappen van ongeveer 4 meter; * schoorsteen bevindt zich op het zolderdak, tussen 6 en 9 meter hoogte.


Gevel- en metselwerk Apeldoorn
vrijdag 09 oktober 2015

Voegen van schoorstenen renoveren

Vanwege lekkage van onze 2 schoorstenen, die zeer waarschijnlijk door slechte staat van het voegwerk wordt veroorzaakt, willen wij de schoorstenen opnieuw laten voegen en impregneren.


Gevel- en metselwerk Apeldoorn

Gevel impregneren in regio Apeldoorn

Andere klussen in Apeldoorn

Offertes aanvragen