Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Deur Plaatsen Amsterdam

Deuren plaatsen - Amsterdam

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Deuren plaatsen in Amsterdam?

Wil je je binnendeur vervangen of is wil je je voordeur vervangen? Ben je opzoek naar iemand die dit professioneel doet? 

De timmermannen via Casius helpen je hier graag mee. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het vervangen of plaatsen van nieuwe deuren, maar ook bij het plaatsen van (houten) kozijnen of bij het timmeren van een tuinhuis of schuttingNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost een deur plaatsen?

De kosten voor het plaatsen van een deur is erg afhankelijk van het soort deur. Gaat het om een binnendeur? Een buitendeur? Wil je deurkozijnen vervangen? Wil je een stompe deur of een opdekdeur? Al deze zaken spelen mee in de prijs. 

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor nieuwe deuren plaatsen of deuren vervangen.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Inmeten binnen- en buitendeuren €50 - €70 per deur (prijs inmeten extra deur €10 per stuk)
Opdekdeur plaatsen Opdekdeur plaatsen
Stompe binnendeur plaatsen €120 - €160 per deur
Stompe buitendeur met 1-puntslot plaatsen €250 -€300 per deur
Stompe buitendeur met 3-puntslot plaatsen €300 - €350 per deur
Kozijn vervangen of plaatsen (in bestaande uitsparing) €50 - €200 per kozijn
Opdekdeur afhangen €55 - €75
Stompe deur afhangen €65 - €100

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Wat is het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur?

Deze vraag is simpel te beantwoorden: Een opdekdeur valt op het kozijn en een stompe deur valt er in. Belangrijk is om te weten dat je voor een opdekdeur speciale scharnieren nodig hebt.

Het is belangrijk om te weten wat voor deur je nu hebt en wat voor deur je zou willen hebben, omdat zowel de kozijnen als scharnieren er op afgestemd moeten worden. Wil je graag advies? De timmermannen via Casius helpen je er graag bij.

Deurkozijn vervangen

Heb je een keuze gemaakt welk soort deur je wilt hebben en blijkt het dat je kozijnen daardoor vervangen moeten worden? Of misschien is de deurpost beschadigt en moet je de deurpost vervangen?

Dan kan je kiezen voor verschillende materialen voor je nieuwe kozijnen: 

  • Kunststof;
  • Hout;
  • Aluminium.

Ben je opzoek naar de goedkoopste optie? Kies dan voor kunststof. Wil je de kleur later graag nog kunnen aanpassen? Dan is hout geschikter. Aluminium geeft een luxe uitstraling.

Factoren die de prijs bepalen

Afhankelijk van wat voor deur je plaatst en waar, verschillen de prijzen. Dat komt omdat de prijzen afhankelijk zijn van de volgende factoren:

Het aantal deuren

Plaats je meer deuren, dan is de prijs onder aan de streep hoger dan bij een deur. Maar wist je dat de prijs per deur vaak daalt als je meerdere deuren laat plaatsen. Heb je dus een aantal deuren in huis die vervangen of geplaatst moeten worden? Dan is het aan te raden om het in één keer te doen. 

Soorten deuren

Opdekdeuren en stompe deuren verschillen in prijs. Een stompe deur laten plaatsen kost gemiddeld €120 tot €160 en een opdekdeur laten plaatsen gemiddeld €60 tot €80. Er is ook een verschil tussen buiten- en binnendeuren. Buitendeuren zijn een stuk steviger dan binnendeuren, dat moet wel omdat ze bestand moeten zijn tegen weersomstandigheden en je huis beschermen van mensen die ongewenst naar binnen willen. Binnendeuren hoeven niet zo stevig te zijn, dus die zijn goedkoper.

Aanschaf van een deur

Het materiaal, formaat en design van een deur bepalen heel erg de prijs. Afhankelijk van je eigen wensen kan de prijs dus verschillen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes deuren plaatsen in Amsterdam vergelijken

Recente opdrachten in Amsterdam

maandag 25 september 2023

Houten kozijnen plaatsen of vervangen

Twee draairamen aan de straatzijde zijn verrot. Afmeting ongeveer 1,5 bij 0,5 m. Moeten vervangen worden. Ook nieuw glas. In welke materiaalsoort kozijnen en/of deuren ben je geïnteresseerd?: Hout Hoeveel kozijnen en/of deuren wil je laten plaatsen?: 1-2 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
vrijdag 22 september 2023

Verander twee buitendeuren (voor- en achterkant)

De buitendeuren zijn slecht. Ik wil nieuwe deuren en laat deze ook plaatsen.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
maandag 18 september 2023

Voordeur plaatsen

Goedemiddag, Excuses voor mijn Nederlands, het is niet mijn moedertaal maar ik wil het wel oefenen :) Ik wil graag een offerte voor een voordeur die gaat on beide kanten openen. We zijn een kleine koffiebranderij in Amsterdam Noord. We gaan dit deur dagelijks gebruiken, het reden want het moet dubbelzijdig openstaand zijn is omdat we gaan binnen en buiten de branderij met gebrande koffie en pakketen dus we hebben ruimte nodig. Na uw antwoord ik kan een foto sturen van een vergelijke deur.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
maandag 18 september 2023

Houten kozijnen plaatsen of vervangen

Voor ons huis zijn we op zoek naar advies en een offerte voor het vervangen van alle kozijnen inclusief glas (met behoud van het glas in lood). Via deze link zijn foto's en alle afmetingen te zien: https://docs.google.com/presentation/d/1fAreubLQHsogOc4ONV0-o0Xl97B7Pgcw/edit?usp=sharing&ouid=115423482575086786136&rtpof=true&sd=true In welke materiaalsoort kozijnen en/of deuren ben je geïnteresseerd?: Hout Hoeveel kozijnen en/of deuren wil je laten plaatsen?: 3 of meer Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
dinsdag 12 september 2023

Plaatsen van ramen

Kleiner al bestaand raam vergroten aan de achterkant tot openslaande deuren ("frans balkon") ; tevens 2 extra dakramen in het schuine dakvlak plaatsen; tevens tweemaal plaatsen van glas in de zijkanten van reeds bestaande dakkapellen


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam
dinsdag 05 september 2023

Houten dakopbouw plaatsen of vervangen

Laagbouwing met zolder. Puntdak wordt verwijderd en moet een verdiep bijgebouwd worden 3 m hoog. Afmetingen zijn 18x8m. Materiaal in snelbouwstenen en bovenop betonnen welfsels met platdak roofing.


Kozijnen, deuren en dakramen Amsterdam

Deuren plaatsen in regio Amsterdam

Andere klussen in Amsterdam

Offertes aanvragen