Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Buitenschilderwerk gevel

Huis wit schilderen

Wil je je huis wit laten schilderen? Het is dé manier om je woning een compleet nieuwe en frisse look te geven. Maar tegelijkertijd beschermt de verf je gevel tegen de weersinvloeden. Het is dus niet alleen mooi, maar het heeft ook nog eens een beschermende werking!

Wat zijn de voor en nadelen van je huis wit verven? Welke verf kan je het best gebruiken? En mag dat eigenlijk wel, je huis wit verven? Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

 

Huis wit schilderen: Voor en nadelen

Hoe ziet het er uit als je je huis wit laat schilderen? Het geeft de uitstraling van je huis een boost. Daardoor lijkt het alsof je een nieuw huis hebt. Heb je oude en verkleurde bakstenen? Je huis wit schilderen is dus dé manier om je huis er weer zo goed als nieuw uit te laten zien. Daarbij kunnen witte muren kunnen een mooi contrast vormen met donker dakpannen en/of kozijnen

Een mooie nieuwe uitstraling is niet het enige voordeel van je gevel wit schilderen. De verf beschermt je gevels tegen de verschillende weersinvloeden. De verf is slijtvast en bestand tegen UV stralen. Ook regen is geen enkel probleem. Zo bescherm je je huis dus ook extra!

Let er wel bij de verf op dat je de juiste producten gebruikt. De beste verfproducten gaan gemiddeld zo’n 5 tot 8 jaar mee, soms zelfs iets langer. Dit is afhankelijk van de weersinvloeden. 

Een nadeel van je huis wit verven is dat in de loop der jaren de kleur kan vergelen of dat de verf gaat bladderen. Om dat zoveel mogelijk te voorkomen, raden wij aan om gebruik te maken van hoge kwaliteit verf. Denk bijvoorbeeld aan Sikkens, Sigma of Flexa. Wil je advies welke verf je het beste kan gebruiken? Vraag het de vakman! Zij denken graag met je mee. 

 

Tip van de vakman: 

Wil je naast de gevel ook de kozijnen wit schilderen? De lichte tint ketst zonlicht af, waardoor je woning makkelijker koel blijft. Daar heb je in de zomermaanden veel plezier van!

 

Kosten huis wit schilderen

Je bent eruit: je wilt je huis wit schilderen, maar wat zijn daarvan de kosten? De kosten van de gevel wit laten schilderen zijn afhankelijk van een aantal zaken. De grootte van de gevel heeft invloed op de prijs, of je gevel voor- en na behandeld moet worden en als je een schilder inhuurt natuurlijk de schilder kosten

Als je voor de hoogste kwaliteit verf kiest, betaal je hier een aantal honderden euro’s voor. Dit zijn bijvoorbeeld Sikkens, Sigma, Flexa of andere A-merken. Verf van de beste kwaliteit, betekent dat je uiteindelijk veel kosten bespaart. Het geld dat je daarvan overhoudt, kan je weer gebruiken voor de beste kwasten, rollers en andere belangrijke materialen. 

Wil je een erkende schilder inhuren om je huis wit te schilderen? De kosten voor de kozijnen liggen rond de €1.000 tot €2.000. Wil je ook je gevel wit laten schilderen? Dan loopt het bedrag een stuk verder op. 

Let op: de schilders via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de genoemde bedragen. 


Huis wit schilderen, mag dat?

Over het algemeen is het geen probleem om je huis wit te verven. Het gaat niet om ‘een grote aanpassing aan het gebouw’, dus heb je in de meeste gevallen geen vergunning nodig.

Is het zo dat het wit verven van je huis wel een grote aanpassing is? Dan kan het zijn dat je toch een vergunning nodig hebt. Wanneer is dit zo? Stel: alle woningen bij jou in de buurt zijn zwart en jij wil jouw huis wit verven, dan is het mogelijk dat het wit schilderen van je huis als te contrasterend bestempeld wordt. In zo een geval kan het zelfs beoordeeld worden dat er afbreuk wordt gedaan aan de ruimtelijke kwaliteit van je buurt. Wil je zeker weten dat je zonder problemen je huis wit mag schilderen? Neem dan contact op met je gemeente. 

 

Voorgevel schilderen: Vergunning nodig?

Een te fel contrast tussen jouw huis en de huizen in je buurt, kan dus een reden zijn om een vergunning te moeten aanvragen. Dat is ook zo als je je voorgevel gaat schilderen. Dan gaat het specifiek om het schilderen van de kunststof onderdelen van je voorgevel, zoals de kozijnen. Soms heb je hier wel een vergunning voor nodig. Vraag dus voor de zekerheid altijd even na bij de gemeente wat wel en niet mogelijk is. Huis wit laten schilderen

Wil je je gevel wit schilderen? Dat is een kostbare investering en je wil natuurlijk wel dat dat gelijk in ene goed gedaan wordt. Je wil kwaliteitswerk. Schakel voor het beste resultaat een erkende vakman in. Casius staat voor je klaar. 
Offertes aanvragen